Hesabım
    Erkek Severse
    Erkek Severse
    3 Aralık 2004 Sinemada | 1s 47dk | Komedi, Dram, Romantik
    Oyuncular: Susanna Javicoli, Roberta Lena, Pierpaolo Lovino
    Orijinal adı Quando una donna non dorme
    Üyeler
    3,0 35 Puanlama, 3 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Eğer vasadın üstünde bir görünümü varsa o erkekte bir sendrom vardır: "Bağlanma Korkusu" adı verilen bu vakanın semptomları arasında sık eş değiştirme, çabuk sıkılma, daldan dala atlama gibi belirtiler söz konusudur. İşte tarih öğretmeni Bruno da bu "dertten" muzdarip. Hocanın aşk hayatı bir hayli hızlı ve kalabalık geçmekte. Birisine bağlanmaktan kaçan Bruno bu kaçışlarına Sara ile tanışana kadar devam eder. Bir parti çıkışında tanıştığı Sara'nın diğerlerinden farklı bir havası, endamı vardır. Kitapçıda çalışan Sara, evlenmek üzere olduğu erkek arkadaşından ayrılınca, aşk defterini kapatma kararı almıştır. Bruno, kendi kabuğuna çekilen Sara'yı etkilemek için türlü numaralar sergiler, çok uğraşır ve sonunda bunu başarır. Kendilerini, sonunun nereye varacaklarını bilmedikleri bir ilişkinin içinde bulurlar. İlişkilerin her zaman biteceği düşüncesini savunan Bruno, en yakın arkadaşı Ivan'ın bir kadın yüzünden düştüğü kötü durumları gözünden kaçırmaz. Bir yandan yeni başladığı bu ilişkiye alışmaya çalışırken diğer yandan da arkadaşı ile ilgilenir. Sara ayrıldığı sevgilisi Giancarlo ile tekrar görüşmeye başlar. Bugüne kadar kimseye bağlı olmadan yaşayan Bruno bu durum karşısında alışık olmadığı hislerle baş başa kalır. Sevdiği kadının gözleri önünde hayatından uzaklaşmasına seyirci kalıp kalmayacağı bir muammadır ve Erkek Severse neleri yapabilir Bruno bunu yaşayarak öğrenecektir.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Erkek Severse

    Aşk Nasıl?

    Yazar: Zeynep Berik
    Quando una donna non dorme, Erkek Severse. Tam bir İtalyan. Sıcak ve çok içten. Hatta arabesk. Fakat o fazla damardan olan arabesk tavır her birimizin yaşamına bir dönem işlemiş olan aşk acılarından kurtulamayan bir filmin hissiyatı... Yüzlerce yıldır modası geçmeyen sayılı aşk şehirlerinden birindeyiz. Roma'da. Mevsimlerden yaz değil, o ortada. Sonbahar, evet evet. Aşk için uygun bir mevsim. Özellikle hüzünlü hikayelere İtalya'nın sonbaharından daha güzel bir hava gitmez. Erkek Severse'de yönetmen Nino Bizarri, mekanların ve filmdeki az sayıda karakterlerin yalınlığıyla filme özgü ve sürekli bir doku elde etmiş. Sade ve mütevazi yaşamlarını sürdüren bir erkek ve bir kadın bir araya geldiklerinde her iki tarafın da beklemediği duygu devinimleri yaşarlar. Yalnız erkek, tarih öğretmeni Bruno'ya, henüz filmin başında arkadaşı Ivan'ın saplantılı olduğu aşkı için verdiği tavsiye ters tepecekt
    Öneriler

    Son Haberler

    TV’de Hafta Sonu (12-14 Mayıs)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    12 Mayıs 2017 Cuma

    Oyuncular

    Susanna Javicoli
    Rolü : Adriana
    Roberta Lena
    Rolü : Elena
    Pierpaolo Lovino
    Rolü : Ivan
    Francesca Schiavo
    Rolü : Sara

    İzleyici eleştirisi

    seyda150
    seyda150

    Takipçi 37 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    16 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    çok daha güzel işlenebilirdi...
    eskicizeytin
    eskicizeytin

    36 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    2 Aralık 2004 tarihinde eklendi
    fena bir romantik komedi değil. türü sevenler için ideal...
    jjpwitter
    jjpwitter

    11 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    11 Aralık 2004 tarihinde eklendi
    bence bu filme karşı çok acımasız dawranmışsınz arkadaşlar.gayet hoş bi filmdi.gayet yalın, sıcakkanlı ve sıkılmadan izleyebileceğinz bi film.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İtalya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2000
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2000, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2000.

    Yorumlar

    Back to Top