Hesabım
    Lucy
     Lucy
    8 Ağustos 2014 Sinemada | 1s 29dk | Aksiyon, Bilim Kurgu
    Yönetmen Luc Besson
    |
    Senarist Luc Besson
    Oyuncular: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi
    Basın
    3,6 5 Eleştiri
    Üyeler
    4,1 1372 Puanlama, 88 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Tayvan'ın başkenti Taipei'nin suça batmış yeraltı dünyası sokak çeteleri, mafya ve işbirlikçi polisler tarafından yönetilirken en aktif ticaret, uyuşturucu ağı üzerinden yürütülür. Eğlenmeyi seven, sıradan bir genç kadın olan Lucy, birkaç gece beraber takıldığı Richard yüzünden kendisini bir anda en azılı uyuşturucu şebekelerinin birinin içine düşmüş bulur. Vücudunun içine kurye olması için yerleştirilen yeni bir tür sentetik uyuşturucu, beklenmedik bir şekilde Lucy'nin vücuduna nüfuz edip kanına karışmaya başlayınca mucizevi bir durumla yüzleşir. Lucy'in damarlarında dolaşan kimyasallar, ona insanüstü yetenekler kazandırmıştır! Artık akıl okuma, telekinezi ve acıyı hissetmeme gibi güçlere sahip olan genç kadın beyinin tüm algı kapılarını sonuna kadar açacaktır... 

    Ünlü Fransız sinemacı Luc Besson'un senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı filmin başrolünde Scarlett Johansson bulunuyor. 

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Lucy

    İroniden anlamayan nesle aşina değiliz!

    Yazar: Duygu Kocabaylıoğlu
    Fransız sinemasının gişe seyircisi gözündeki "sıkıcı, yorucu, imgesel Avrupa sineması" imajını, Hollywood pratikler açısından 1990'lı yıllardan itibaren yıkmaya başlayan Luc Besson, Nikita ile yaptığı aksiyon dolu çıkışı Sevginin Gücü ile zirveye taşımıştı. Beyazperdeye Natalie Portman güzelliğini kazandıran filmden sonra Hollywood’a dikey geçi yapan Besson 5. Element’in ardından daha çok yapımcı/senarist kimliği ile anıldığı işlere imza attı. Fakat bir süre sonra arkasında yer aldığı işler “ Aaa yapımcısı Luc Besson’muş!” beklentisinden nedense “Amaaaan Luc Besson’dan ne beklersin ki zaten?” serzenişine dönüştü. ABD vizyonunun ardından fazla bekletmeden bu Cuma ülkemizde de gösterime giren son filmi Lucy uzun zamandır özlediğimiz Luc Besson tarzlı aksiyon-mizahı, hayal gücünün sınırlarıyla kurgulayarak önümüze servis ediyor. Genç, güzel ama oldukça sıradan bir kadın olan Lucy, geceyi be
    Lucy - Türkçe Altyazılı Fragman 2:28
    Lucy - Türkçe Altyazılı Fragman
    159.879 gösterim
    Lucy - Orijinal Fragman 2:31
    14.404 gösterim
    Lucy - Orijinal Fragman (2) 2:28
    9.631 gösterim

    Ekstra Videolar

    Lucy - Orijinal Video Klip ''Escape From Captivity'' 1:41
    Lucy - Orijinal Video Klip ''Escape From Captivity''
    1.064 gösterim
    Lucy Ön Gösterim 2:39
    Lucy Ön Gösterim
    522 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Yakın Plan: Scarlett Johansson
    Haberler - Sanatçılar
    22 Kasım 2022 Salı
    "Lucy" Diziye Uyarlanıyor, Morgan Freeman Rolüne Geri Dönecek!
    Haberler - Gündemdeki Diziler
    "Lucy" filminin spinoff dizisi için çalışmalar başladı.
    1 Kasım 2022 Salı
    Yabancı Sinemanın En Sert Kadınları
    Haberler - Özel Dosyalar
    Viola Davis'in başrolü üstlendiği "Kadın Kral" filminden ilham alarak, sinemanın en güçlü kadın karakterlerini hatırlıyoruz...
    15 Ekim 2022 Cumartesi
    "Kate"i Sevenlerin İzlemesi Gereken 10 Harika Film
    Haberler - Özel Dosyalar
    Kate'i sevdiyseniz, bu filmleri kaçırmayın!
    18 Eylül 2021 Cumartesi
    Luc Besson'dan Yönetmenlik Tavsiyeleri!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Luc Besson'dan yönetmenlere tavsiyeler...
    3 Ağustos 2019 Cumartesi

    Oyuncular

    Scarlett Johansson
    Rolü : Lucy
    Morgan Freeman
    Rolü : Professor Norman
    Min-sik Choi
    Rolü : Mr. Jang
    Lio Tipton
    Rolü : Caroline

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Hamza Y.
    Hamza Y.

    Takipçi 31 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    27 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
    ÇOK İYİ BİR FİLM KESİNLİKLE HARİKA İZLEYİN DERİM...
    y-osmanoglu
    y-osmanoglu

    Takipçi 59 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    11 Eylül 2014 tarihinde eklendi
    Filmi beğendim. Çok güzel bir konu işlenmiş. Ancak bu güzel konu daha güzel aksiyon ve eğlence sahneleriyle taçlandırılıp filmi daha da güzelleştirilebilir. Yine de hoşuma gitti tavsiye olunur.
    cavo
    cavo

    Takipçi 28 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    14 Eylül 2014 tarihinde eklendi
    Eğitici, öğretici, sürükleyici, bilimin uç noktalarında dolaşan ve yaşama dair heyacan verici teoriler yaratan mükemmel bir film. Beklediğimden fazlasını aldım diyebilirim. İzleyin. Saygılar...
    zafer D.
    zafer D.

    Takipçi 11 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    18 Ekim 2014 tarihinde eklendi
    Mukemmelin tanimi... Bittikten sonra 2-3 saat kadar etkisini devam ettiren, gordugum herkese siddetle tavsiye ettigim, son yillarin en iyi aksiyonlarindan Lucy. Bu filmi laf olsun diye elestirmeye calisan, senaryoda sacmaliklar arayan varsa bosyere ugrasmasin. Senaryosu, kurgusu, aksiyonu, felsefesinin aktarimi kusursuzdu. Hele son yarim saat gozumu bile kirpmadim izlerken. Finaldeki bazuka sahnesi yok mu, sinema tarihinin klasikleri arasindaki ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında

    Besson, Lucy karakterini canlandıran Scarlett Johansson’ın oyunculuk disiplinin çok etkilendiğini; güzel yıldızın projenin başından bu yana titiz ve profesyonel olduğunu belirtip ekliyor: “İlk buluşmamızda Scarlett senaryoyu okumuştu ve senaryodan söz etme tarzı hoşuma gitti. Doğru nedenden dolayı yani hikâyeden dolayı heyecanlıydı. O anda anlaşma benim için olmuştu. Aradığım oyuncu kesinlikle oydu.”

    Detaylar

    Luc Besson, on yıl önce senaryonun ilk taslağını yazdığında da hikayenin Tayvan'da geçmesini istemiş. Besson, 1994 yılında The Fifth Element filminin tanıtım turu esnasında Taipei şehrini ziyaret etmiş ve atmosferinden son derece etkilenmiş. 2014'e gelip Lucy'nin çekimleri söz konusu olduğundaysa birkaç Asya şehri seçeneğinden sona kalan yine Taipei olmuş; Besson'ın 20 yıl önce kaldığı otel seçilmiş. 

    Detaylar

    Daha önce Besson'un üç filminde daha çalışan filmin yapımcısı Virginie Besson-Silla, Luc Besson'un ''Lucy''nin fikrini on yıl önce bulduğunu söylüyor ve ekliyor: ''Hikayenin temeli oradaydı ama Luc’un tam olarak hazır olduğunu sanmıyorum. Sanırım olgunlaşmasını bekledi. Bu yüzden sonunda yine bu fikre dönmek üzere o kadar yıl bekledi.”

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa
    Dağıtımcı UIP Türkiye
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 6 başlık
    Bütçe 40 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.

    Yorumlar

    • kardir
      Filim Mükkemmel sonuna doğru nevrim döndü :D
    • pembeoje
      değişik muhteşem film
    • Tolga M.
      tamamen ateist filmi kesinlikle vasat
    • esrasnll
      Scarlett Johansso oyunculuğunu beğendim. Hikayede iyi.
    • izleyici C.
      Filmi az önce izledim ve tam not. İzlenmesi gereken son zamanlarda alışılagelmiş senaryoların çok ötesinde olduğunu düşünüyorum. Yalnız konuya hakim kalınıp aksiyon yerine daha çok bilim kurgu ve doğaüstü uzun soluklu bir konu işlenseydi çok daha güzel bir film olurdu. .
    • volkanick
      Üç büyük oyuncu ve bir zamanların fenomen yönetmenine rağmen orta seviye bir film.Filmin felsefik ve bilimsel altyapısına önem verilmiş.Bu görev daha çok prof.norman karakterine yüklenmiş.Belgesel seslendirmelerine alışık olan Morgan Freeman'ın rolüne fazla inandırıcılık katabildiğini düşünmüyorum.Rolden çok anlatıcılık yapmış gibi geldi bana.Leon'dan sonra düşüşe geçen yönetmenin kendi açımdan beklentilerin altında kaldığı bir film.
    • Ubeydullah ?.
      Vasat.... :/
    • ofazli
      filmin başlangıcı çok orta kısımları da güzel ama o nasıl bir sondur hani evet bizim efekt olarak yapabildiğimiz maksimum şey bu demek mi istemişler anlamadım sonu tamamen bir hüsran sonu tamamen bir saçmalık izlemeyi çok istemiştim ama keşke evde izleseydim dediğim filmlerden
    • Tar?k Akar
      tek kelime berbat bir film
    • Aykut A.
      Oyunculuk ne kadar iyi olursa olsun malesef senaryo zayıftı.Geçişler çok hızlıydı ve film olması gerkenden çok kısaydı.
    • elensarburak
      ingilizcen iyi galiba ama bence önce bi türkçeyi öğrensen iyi olur :D filim değil film
    • Melis Z. Pirlanti
      Lucy, klişe olsa da şahsen önemsediğim bir konuyu ele aldığından, Johansson da çok iyi oynadığından, şahsen keşke Besson, aman biraz da dalga geçeyim, aman biraz da tiye alayım, şuna benzeteyim de şuradan şuna gönderme yapayım diye bizimle esprileşeceği yerde ciddi ciddi çekseymiş şu filmi demeden edemedim ve üzüldüm. Filmde, bir Tree of Life, bir Matrix de olabilirim istediğimde, ama ben daha çok aksiyon-mizah öğelerine yer vermek, bu kadar önemli bir konuyu hiçbiryere dayandıramamak ve eğlenmek istiyorum, kafam mı karışık yoksa espritüel miyim kimim neyim ben yahu, kimliksizliği var, yazık olmuş, güzelim konular, güzel sorular havada uçuşup kalmış...Morgan Freeman'ın canlandırdığı prof kadar da "işte onu bilemiyorum" cevabını veren başka bir profesör var mıdır, işte onu bilemiyorum:)
    • cagatayhan b.
      Filmin ilk yarısı ilgi çekici idi ancak ikinci yarısı gerçkelikten çok uzaklaştı ve filmin başındaki hislerimi kaybettim. Vasat bir yapım olduğunu çok rahat söyleyebilirim.
    • Melisa Y.
      UYUSTURUCUNUN ADI NEYDI
    • C?neyt Top?u
      matrix ve X-man karışımı izlenmeye değer bencede
    • TC Lale T.
      muhteşem bir film ve sabırsızlıkla bekliyorum.
    Back to Top