Hesabım
    Drakula İstanbul’da
    Drakula İstanbul’da
    Vizyon tarihi belirsiz | Fantastik, Korku
    Senarist Ümit Deniz
    Oyuncular: Bülent Oran, Cahit Irgat, Annie Ball
    Orijinal adı Drakula İstanbul'da
    Üyeler
    3,5 42 Puanlama, 7 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Azmi isimli İstanbul’lu bir avukat Romanya’da yaşayan Drakula isimli bir kontun avukatlığını üstlenmiştir. Drakula, İstanbul’da Azmi aracılığıyla pek çok ev satın almıştır ve İstanbul’a taşınacaktır. Fakat Drakula Kazıklı Voyvoda’nın soyundan gelen bir vampirdir. Kahramanlarımızın bunu anlamaları fazla sürmez.

    Drakula İstanbul’da Türk Sinemasında çok az örneğe sahip korku filmlerinin en başarılısı olarak nitelendiriliyor. Aslında filmin başarısını sadece en iyi Türk korku filmi olarak değil, en iyi Türk filmlerinden biri olarak tanımlayarak nitelendirmek daha doğru olacaktır.

    Değeri çok geç anlaşılmış bu eser, ABD’de düzenlenen bir korku filmleri festivalinde ayakta alkışlanmış, Bela Lugosi’nin oyunculuğuyla üne kavuşmuş orijinal hikayesini birebir kopyalamadan, özgün bir yorumla sunduğu için muadili olan filmler arasında ayrıcalıklı bir yere konmuştur.

    Usta oyunculuğuyla göz kamaştıran Atıf Kaptan’ın canlandırdığı Drakula, sinemada uzun köpek dişleri gözüken ilk vampirdir. Eski İstanbul görüntülerinin zenginlik kattığı fonuyla ve Özen Sermet’in nefis görüntüleri ile zenginleşen film, türün meraklıları için kesinlikle koleksiyonluk bir eser.

    Öneriler

    Son Haberler

    Fantasturka Sona Erdi!
    Haberler - Festival ve Ödüller
    26 Aralık 2014 Cuma

    Oyuncular

    Bülent Oran
    Rolü : Azmi
    Cahit Irgat
    Rolü : Turan
    Annie Ball
    Rolü : Güzin
    Atıf Kaptan
    Rolü : Drakula

    İzleyici eleştirisi

    MojoRising
    MojoRising

    Takipçi 380 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    4 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
    ''Drakula İstanbul'da (1953)'' filmi Türk sinemasında çekilen ilk korku filmi diye bilinmekteydi yıllardır. Birkaç yıl önce 1948 yapımı başka bir korku filmimiz (Çığlık) olduğunun keşfedilmesiyle beraber bu ünvanını ona kaptırdı. Ancak ''Çığlık'' filmi kaybolduğu için (ne yazık ki film yıllar içerisinde kaybolmuş, elimizde sadece afişi kalmış) ''Drakula İstanbul'da'' bir anlamda hala ilk korku filmimiz olma ...
    Devamını oku
    Ceren S.
    Ceren S.

    Takipçi 443 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    16 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    Bu tarz eski yapimlara her zaman çok daha fazla sagyi duyuyorum. Begenmeyen arkadaslara da filmin çekildigi yila tekrar bakmalarini tavsiye ederim.Dvd nin arka kapaginda yazan filmin çekilme kosullari ise apayri bir saskinlik verici. Her arsivde bulunmasi gerekir
    widmark-2
    widmark-2

    Takipçi 457 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    2 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
    Yıllar önce Digiturkte izlediğim bu ilk Türk Korkusu ilgiyi daima hak ediyor. Edinmenizi şiddetle tavsiye ederim..
    mrs-durden
    mrs-durden

    Takipçi 350 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    31 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
    filmi izlerken çok sıkıldım yapılmış ilk türk korku filmine göre daha kötü bir şey bekliyordum fena değil yine de

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1953
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1953, En iyi film: Fantastik, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1953.

    Yorumlar

    • MojoRising
      ''Drakula İstanbul'da (1953)'' filmi Türk sinemasında çekilen ilk korku filmi diye bilinmekteydi yıllardır. Birkaç yıl önce 1948 yapımı başka bir korku filmimiz (Çığlık) olduğunun keşfedilmesiyle beraber bu ünvanını ona kaptırdı. Ancak ''Çığlık'' filmi kaybolduğu için (ne yazık ki film yıllar içerisinde kaybolmuş, elimizde sadece afişi kalmış) ''Drakula İstanbul'da'' bir anlamda hala ilk korku filmimiz olma özelliğini taşıyor. (Bu bilgiler Sinema dergisinin Ağustos/2012 sayısından aktarılmıştır)...
    • MojoRising
      ...bu girişten sonra film ile ilgili neler söyleyebilirim? Doğrusunu söylemek gerekirse filmi tempo olarak başarısız buldum. Yer yer izlerken çok sıkıldım. İşin garibi bu kadar sağlam bir senaryoya sahip (film roman uyarlaması sonuçta) bir filmin bu kadar uzatılıp, sündürülmesi oldukça hatalı tercihler olmuş. Film 30 dakika daha kısa olsaydı belki de Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak anılacaktı şu anda. Dönemine göre çok cesur ve emek harcanmış bir iş olması nedeniyle filmi takdir etmek gerektiğinin altını çizmek gerek yalnız. Herkesin birbirinin aynı filmler çektiği bir dönemde yönetmen kimsenin girmek istemediği bu yola bütün yüreğini koymuş. Sanırım 1-2 tane daha korku filmi çekebilseydi bu türde çok çok başarılı filmlere imza atabilirdi. Sözün özü; tarihini göz önüne alarak izlemelisiniz filmi, bugünün sinemasına göre film başarısız kalıyor ama 1953 yılında sinema salonunda bu filmi izleme şansımız olsaydı düşüncemiz çok daha olumlu olurdu kanımca.
    Back to Top