Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni

8 kritik
11%
1 kritik
Sırala En yeniler- En çok eleştiri yazmış üyeler
- En çok takip edilen üyeler
tamerking
Onun 5 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni bana göre Türk Sinemasının gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden birisidir. Her zaman baş köşelerde yerini alacaktır.
Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni sadece bir film değil aynı zamanda Yeşilçam emekçilerine bir saygı duruşu niteliğindedir. Yeşilçamın içinde bulunduğu zorluklar filmde tamamiyle gözler önüne serilir. Filmin adındaki ilizyona takılmayın.. Çünkü bu film aşk filmi falan değil dibine kadar dramdır.
Yavuz Turgul her zaman ki gibi kendisine ulaşılması zor bir hedef belirleyen bir karakterin başından geçenleri kaleme almış.. Kahramanımız çektiği aşk filmleriyle adını duyurmuş olan vasat bir yönetmendir... Onlarca filmi olmasına rağmen bir yerlere gelememiş ve hep dışarıda kalan olmuştur. Sonunda bulunduğu duruma isyan ederek kendisini herkese ispatlayacak toplumsal bir film çekmeye karar verir.. değişimi ilk önce kendisinden başlatır.. Sakal bırakır , pipo içmeye başlar , operaya gider , sergileri dolaşır , klasik müzik dinler , Maksim Gorki okur .. görünürde değişimi sürmektedir ama içi hep aynıdır.. Pipo içerken hep öksürür ama elinden bırakmaz, operaya gider uyur, sergileri dolaşır ama anlamsızca resimlere bakar , Kitaplığında önde Maksim Gorki durur ama hemen arkasında Kerime Nadir bulunur.. Yani değişim tamamiyle görüntüsündedir..
Kahramanımız Haşmet Asilkanın yapması gereken ilk şey kendisine bir yapımcı bulmaktır....
Yapımcı : Yahu kardeşim nedir bu??
Haşmet : Ne nedir?
Yapımcı : Yahu biz seninle ne konuştuk?
Haşmet : Ne konuştuk? Senaryoyu ben yazıcam ben çekicem.
Yapımcı : Yahu biz şarkıcı filmi yapmayacak mıydık.Nereden çıktı bu hikaye.Yok teröristler yok 12 Eylül !!
Haşmet : Abi ben artık şarkıcı filmi çekmek istemiyorum.Burama kadar geldi.
Yapımcı : Niye? Çokta güzel çekiyorsun.
Haşmet : Yeter abi artık bıktım. Aşk filmiymiş , şarkıcı filmiymiş yeter.Dünya başka gerçekleri yaşıyor.
Yapımcı : Yahu kardeşim böyle şeyler çekeceğini zamanında söyleseydin ya !! Beni ne oyaladın onca ay !!
Haşmet : Yalnız şunu unutma bu öyküde Müjde oynayacak.
Yapımcı : Yok anam babam. kim oynarsa oynasın. Bu iş olmaz !! (sessizlik) Müjde dediğin Müjde Ar mı?
Haşmet : Müjde Ar.
(sessizlik)
Yapımcı : Yok olmaz.
Haşmet : Madem öyle , sağlık olsun.
Yapımcı : Sağlık olsunda şu bizim avans nolacak.
Haşmet : Murat Bey tamam avansınızı geri vericem. Gerçi verdiğinizde bir bok değildi ya!!
(Haşmet yerinden kalkar ve hızla kapıdan çıkar)
Yapımcı : Sakal koyuvermekle olsaydı bu işler!!!
Eklenme Tarihi 10 Tem 2009, saat 05.04
adovic
Onun 102 yorumunu gör
4 - Çok iyi
yavuz turgul filmlerine bakıyorumda eğer holywoodda olsa heralde efsaneler arasına çoktan girmiş olurdu ister yönetmen ister senarist olarak sinemaya katkılarına bakarsak gerçekten Türkiyedeki nadide sinemacılardan olduğunu anlayabilrsiniz.Gönül yarasına da dönersek gene türkiye kalitesini aşan bir film olmuş
Eklenme Tarihi 06 Ara 2008, saat 19.36
Kurallara uymuyor ise tıklayın
Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni i gördünüz mü?
Eleştirimi yayınla
john-ferguson
Onun 11 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Nedense hep Gölge Oyunuyla bir tuttuğum bir filmdir...İkisinin de piyasada bulunmamasından mıdır; yoksa ikisinin de 90lı yıllar Yavuz Turgul filmleri olmasından mıdır nedir..
Filme gelince Gölge Oyununa nazaran çok daha iyi...Müziği de çok hoş...Yavuz Turgul filmlerinin insanda "mistik bir aroma" bıraktığını söyleyenlere uyuz olurdum ;galiba artık ben de onlardanım :)...
90lı Türk sinemasının en güzel filmlerinden biri....Kesinlikle izleyin...
Eklenme Tarihi 12 May 2008, saat 04.38
oytun-ozer
1 takipçi |
Onun 7 yorumunu gör
4 - Çok iyi
neden piyasalarda bu filmin dvdsi ya da en azından vcdsi yok..yalnızca bunun mu arabeskin,muhsin beyin hiçbirinin yok.bulundursalar piyasa sınıf atlar ama o bilinç yok.yaşasın şener şenli yavuz turgul filmleri!
Eklenme Tarihi 07 Mar 2007, saat 00.13
Onun 281 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Beğendiğim Türk filmlerinden birisidir. Nezaman tvde oynasa hemen sıkılmadan izlerim. Şener Şen hoca döktürüyor. 80lerde hep arebeks aşk filmi çeken yönetmen haşmet asilkan bu sefer siyasi bir film çekecem der, ama işler umduğu gibi gitmez. Tam bir tajedi örneği.
Filmde en komik sahne bence jeyana herzaman müjde demesiydi.
Eklenme Tarihi 20 Eki 2006, saat 10.21
teomansonmez
5 takipçi |
Onun 367 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Sinemaya aşık bir yönetmenin hikayesi.Sonu çok etkileyiciydi.Mizahi ağırlıklı bir o kadarda duygusal bir film.İmkansızlıklara rağmen yinede filmini bitirmeye çalışan bir yönetmen.Unutamadığım Yavuz Turgul filmlerinden biridir...
Eklenme Tarihi 17 Eyl 2006, saat 12.21
okaliptus80
17 takipçi |
Onun 62 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Tv’de birkaç defa-hepsinden de aynı tadı alarak-izlediğim eşsiz bir kara mizah,Şener Şen-Yavuz Turgul birlikteliğinin en iyilerinden.Değişen değer yargıları ve bunun sinemaya yansıması;bu bağlamda gelenekleri ve yeni konjonktür arasında sıkışıp kalan bir yönetmenin ’komedi’ soslu dramı...izleyin...
Eklenme Tarihi 01 Ağu 2005, saat 15.57
Onun 6 yorumunu gör
2.5 - Eh işte
Bu filmi cocukluk yillarimda tvde bir kere seyretmistim.Bu kadar sacma sapan filmleri bulupta yayinlayan televizyonlar bu filmi neden yayinlamaz anlamiyorum.
Eklenme Tarihi 16 Oca 2005, saat 22.18
Hayır
İzledin mi? Puan ver

Kaydediyor…
Kaydedildi
Daha fazla yorum görmek istiyor musun?