Hesabım
    Banyo
     Banyo
    2 Eylül 2005 Sinemada | 1s 30dk | Komedi, Erotik
    Yönetmen Mustafa Altıoklar
    |
    Senarist Mustafa Altıoklar, Gül Abuz Semerci
    Oyuncular: Selçuk Yöntem, Burak Sergen, Demet Evgar
    Üyeler
    2,0 610 Puanlama, 74 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Banyo, aslında bir tiyatro piyesinden uyarlama bir senaryoya sahip. İstanbul kanatlarımın Altında filmiyle büyük bir çıkış yaşayan yönetmen Mustafa Altıoklar, bu defa izleyiciyi banyo mahrumiyeti altındaki tuhaf sorularla başbaşa bırakıyor. Evin en mahrem köşesi olan banyo, meraklı gözler tarafından izlenmeye başlanırsa neler olur? Ya da insanın en özel zamanlarının geçtiği bu mekandaki gizlerin ikinci bir kişi tarafından fark edilmesi nelere sebep olabilir? Mustafa Altıoklar'ın filmi Banyo’ da üç ayrı çiftin yaşadıkları sırlar gözler önüne seriliyor. Kadın-erkek arasındaki anlaşılmaz çatışmalar, ihanetlerin gizli kalmışlıkları, ses etmeden büyüyen bencillikler, erotizmle süslenmiş acılar başka bir pencereden, bir banyonun penceresinden, çıkıp kameralara yansıyor. Banyo, ilişkilerdeki çıkmazları, gel gitleri ve insanın en mahrem hislerini bir evin en özel mekânı olan banyosunda dışa vurma ihtiyacı hissediyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Banyo

    <b>Banyo</b>’ya Asılı Kalmak

    Yazar: Ali Ercivan
    Mustafa Altıoklar, ikinci filmi İstanbul Kanatlarımın Altında'dan bu yana, sinemamızın üretken isimlerinden biri. Bugüne kadar şöyle gönül rahatlığıyla "iyi" diyebileceğimiz bir film yapamadı belki ama kimi filmlerinin kısmî olarak başarılı unsurlar taşıdığını da reddedemeyiz. Şimdi Altıoklar ve iki kardeşi, kendi yapım şirketleriyle bellerini doğrultmaya çalışıyorlar. Ve bu şirketin kısa aralıklarla karşımıza çıkacağını tahmin ettiğimiz işlerinden ilki, Banyo adlı sinema filmi. Bu filmde 3 mekan var. Bu mekanların hepsi de birer banyo. Yan yana 2 dairenin banyoları ile bunları tam karşıdan gören 1 başka banyo. Bu 3 mekanda, 3 ayrı çift ve 1 röntgenci gencin (aslında projesi için araştırma yapan bir sanat öğrencisi) iç içe geçen öykülerini izliyoruz. Bu öykülerin özünde, kadın-erkek ilişkileri, evlilik ve ihanetin doğasına dair tespitler mevcut.E, hadi başlayalım o halde. Öncelikle şunu

    Fragmanlar

    Banyo Dublajlı Fragman 2:05
    Banyo Dublajlı Fragman
    26.556 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

    Takipçi 2.129 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    25 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Demet Evgar ın çıkış rollerinden...
    throughout
    throughout

    Takipçi 367 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    25 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Bu filmin bu kadar yerden yere vurulmasına hiç anlam veremiyorum.. tek mekanda çekilmiş olmasına rağmen son derece sürükleyici ve oyuncu performanslarıyla da etkili bir film banyo... evet filmin konusu ve mekanı pek normal değil ama zaten püf nokta bu farklılıklar.. ben hem eğlendim güldüm bu filmde hem de etkili bir dram izledim.. mükemmel bir film değil tabiki ama kesinlikle iyi bir film..
    naked-soul
    naked-soul

    Takipçi 561 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    26 Kasım 2005 tarihinde eklendi
    bence o kadar da kötü bi film değildi,saçma sapan sahne ve konuşmaların oduğu bi gerçek ama bana göre ihanet çok hoş işlenmiş ve sonuna kadar dayanabilenleri güzel ve biraz sert bir final bekliyor..
    gskaltay
    gskaltay

    Takipçi 414 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    5 Eylül 2005 tarihinde eklendi
    filme girdiğim zaman arkadaşıma ya çok güzeldir yada sıkıcıdır demiştim gerçeği söylemek gerekirse film banyoda çok sıkışmış onun için sıkıcı diyebiliriz ama erotizm ile komediyi güzel verdiği içinde izlenebilir bir film olmuş..tavsiye ederim

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2005
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2005, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2005.

    Yorumlar

    • Mehmet Erdogan
      izleyemiyorum
    Back to Top