Hesabım
    Gökten 3 Elma Düştü
    Gökten 3 Elma Düştü
    6 Mart 2009 Sinemada | Dram
    Oyuncular: Bennu Yıldırımlar, Köksal Engür, İsmail Hacıoğlu
    Üyeler
    2,9 137 Puanlama, 28 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    İsmail Hacıoğlu'nun canlandırdığı Ali dışlanmış, hırsızlık yapan bir gençtir. Bir gün evden kaçmaya karar verir. Dedesi ile daha önceden hiç bir temas kurmamış olmasına rağmen, İstanbul'a, onun yanına doğru yola koyulur. Ali'nin dedesi emekli asker Recep (Köksal Engür), ile Ali tamamıyle zıt karakterdedirler. Recep Bey tek başına askeri disiplin içinde yaşayan huysuz bir ihtiyardır. Karısını üç yıl önce kaybetmiş ve onay vermediği bir evlilik yapmış kızı Yıldız'la da yaklaşık yirmi yıldır görüşmüyordur. Recep'in tüm saatleri hemen her gün aynı geçiyordur artık. Otomatiğe bağlanmış, sert bir yaşam sürdürmektedir. Recep'in üst kat komşusu Nilgün (Bennu Yıldırımlar) ise; yalnız yaşayan, orta yaşlarda, üniversite mezunu, asi, modern bir fahişe'dir. Nilgün ile Recep sürekli tartışırlar. Çünkü Recep onun fahişe olduğunu biliyor ve onu apartmandan atmak istiyordur. Tüm bu tuhaf karakterlerin birbirleriyle kuracağı iletişim de ilginç olacaktır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Gökten 3 Elma Düştü

    Gökten 3 Elma Düştü

    Yazar: Ali Ercivan
    Televizyon kökenli Raşit Çelikezer'in sinemaya geçişi, geçtiğimiz sene içinde izlediğimiz Erden Kıral filmi Vicdan ile oldu. O filmin senaristi olarak karşımıza çıkan Çelikezer, şimdi de yine kendi yazdığı ilk yönetmenlik denemesiyle karşımızda. Gökten 3 Elma Düştü, birbirinden farklı karakterlere sahip üç insanın öyküsünü anlatıyor. Yalnız yaşayan, asker emeklisi Recep, küçüklüğünden beri görmediği torunu Ali ve aynı binada yaşayan fahişe Nilgün. Bu üç kişinin arasındaki çatışmalar ve yakınlaşmalar, yaşadıkları binanın dışındaki ilişkileri filmin eksenini oluşturuyor.Filmin en önemli gücü, başarılı oyuncu kadrosu. Köksal Engür, Bennu Yıldırımlar ve İsmail Hacıoğlu, zaman zaman onları kısıtlayan mizansenlere ve yapay, kitabi diyaloglara rağmen filmi izlettiriyor, hatta yeri geldiğinde açıklarını kapatıyorlar. Ancak iyi oyuncular hiçbir zaman bir filmi kurtarmak için yeterli olmamıştır. R
    Öneriler

    Oyuncular

    Bennu Yıldırımlar
    Rolü : Nilgün
    Köksal Engür
    Rolü : Recep
    İsmail Hacıoğlu
    Rolü : Ali
    Yeşim Gül
    Rolü : Necla

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    yuzbasiyulaf
    yuzbasiyulaf

    Takipçi 402 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    21 Eylül 2023 tarihinde eklendi
    Güzel bir film aslında, sürükleyici heyecanlı. Bazı sorular kalıyor insanın zihninde filmden sonra, cevaplanmamış sorular.. Ama filmleride güzel yapan bu bence, sonrasında filmi düşünmek. Bazı uzun ve gereksiz sahneler vardı, onun dışında bence başarılı bir film.
    throughout
    throughout

    Takipçi 367 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    25 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    1 yıl önce izledim bu filmi.. finali yüzünden çok iyi bir film olmayı ıskalıyor.. bu denli farklı 3 hayatın bir şekilde buluşması ve filmin gelişme bölümü son derece etkili.. oyunculuklar da çok başarılı.. ama finalde öylesine basit ve gerçeklikten uzak bir durumla karışılaşıyoruz ki filmin etkisi zayıflıyor.. sonuç olarak yine de kaliteli bir film ve izlenmeyi hak ediyor..
    Majör-2
    Majör-2

    Takipçi 294 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    21 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    Çok etkileyici bir senaryosu vardı, insanı kendine getiren cinsten.Oyunculuklar da çok başarılıydı.Şahsım adına filme daha çok puan vermememin nedeni filmin sonunun çok basit ve anlamsızca bitmesiydi.Aslında filmin sonuna dair eleştiri getirilebilecek çok konu var.İzleyin derim...7/10
    can07
    can07

    Takipçi 83 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    7 Mart 2009 tarihinde eklendi
    Hareketli bir türk filimine benziyor bence Türk sinemasına destek olmak için gitmeliyiz,sonuçta kaliteli oyuncuların olduğu bir filim..Gidenlere iyi seyirler..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2008
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2008, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2008.

    Yorumlar

    Back to Top