1 takipçi | Onun 477 yorumunu gör |
Türkiye gerçeklerini samimi bir dille anlatan bir film. Kardeşliğin ortak dilini bulmak tek dileğimiz 4/5
Eklenme Tarihi 16 May 2012, saat 20.23 Kurallara uymuyor ise tıklayın
1 takipçi | Onun 477 yorumunu gör |
Eklenme Tarihi 16 May 2012, saat 20.23 Kurallara uymuyor ise tıklayın
7 takipçi | Onun 987 yorumunu gör |
Sade ve gösterişsiz anlatımına rağmen sürükleyici, etkileyici olmayı başarabilen bir film. Ülkenin batısındakilerin, büyük şehirlerdekilerin pek tahmin edemeyeceği bir durumdan bahsediyor film. İyi ki de bahsediyor. Böylece bizler de bir şeyler öğreniyor ve şahit oluyoruz. Çocukların hepsi çok sevimli bir kere. Öğretmenleri ile geçirdikleri ilk yıllarına odaklanıyoruz. İzlemesi keyifli ve hafif bir film gibi dursa da, bittikten sonra yorumlayacak ve gözlemleyecek çok şey bırakıyor bizlere. Başladığı gibi sessiz sedasız sonlanıyor film. İzlediğimizin bir film, bir kurmaca değil de, ülkemizin bazı kesimlerindeki bazı insanların hayatlarından ufak bir kesit olduğunu daha da belirgin hale getirircesine...
Eklenme Tarihi 01 May 2012, saat 19.19 Kurallara uymuyor ise tıklayın
3 takipçi | Onun 52 yorumunu gör |
Bir film nasil olmali ? sorusunun yaniti aslinda bu belgesel - film tarzindaki bu filmden geçiyor. Sinema insanlara birseyler anlatma sanatidir ve bu filmde hersey okadar dogal anlatilmiski yasamin gerçekleri tüm çiplakligiyla gözümüzün önüne serilmis. Aslinda yillardir merak etmisimdr ülkemizde bu büyük sorun yillardir tartisilirda neden sinemada anlatillmaz diye. Aslinda bu filmle içinde yasadigimiz bu vatanda birbirimize ne kadarda yabanciymisiz ve birbirimizi yanimiyormusuz bu filmle aslinda yöre halkinin içinde bulundugu durumu ve zor sartlari görüp onlari biraz daha taniyoruz . 9/10 .
Eklenme Tarihi 30 Mar 2012, saat 02.42 Kurallara uymuyor ise tıklayın
3 takipçi | Onun 369 yorumunu gör |
Çok etkili bir belgesel.. insanları yargılamadan önce bazı şeyleri durup düşünmek gerektiğini hatırlatan ve önyargılardan uzak çözümler üretilmesi gerektiğini kulaklara fısıldayan bir film.. çok naif bir anlatım.. 9/10
Eklenme Tarihi 04 Ara 2010, saat 02.47 Kurallara uymuyor ise tıklayın
1 takipçi | Onun 130 yorumunu gör |
film den çok bir belgesel; oyunculuk olmadığı??(öğretmen ve çocukların rol yaptığını sanmıyorum) için yorum yapmak biraz zor ama gerçekçilik açısından çok iyi. Sanki sınıfa bir kamera konmuş ve oluruna bırakılmış.
Eklenme Tarihi 12 Eki 2010, saat 00.29 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 4 yorumunu gör |
Çok çok çok güzeldi.Uzun zamındır izlediğim en iyi türk yapımı belgesel.Bu filme ayrırdığınız zamana kesinlikle üzülmezsiniz. Değişik bir şey yapmışlar çok güzel olmuş. İnsanda ufak bi tebessüm bırakıyor. Bu filmi/belgesili yapanlara teşekkürler. :)
Eklenme Tarihi 11 Eki 2010, saat 00.30 Kurallara uymuyor ise tıklayın
yönetmenin tevazuluğu filmin her anına işlemiş. ayrıca yönetmenin haneke hayranı olduğunu fısıldayayım buradan.senaryonun yalınlığı anlatım biçiminin görkemini azaltmıyor. emeği geçenleri tebrik etmek lazım. 8/10
Eklenme Tarihi 05 Eki 2010, saat 01.29 Kurallara uymuyor ise tıklayın
2 takipçi | Onun 67 yorumunu gör |
Yapılan son 30 yorum flimi beğenir tarzda olmuş.Bu da toplumsal gerçeğimizi yavaş yavaş bilinçlendiğimizi gösteriyor.Güçlü bir ülke olmak istiyorsak farklılıklarımızla güçlü olmalıyız. Tek tip modeli ile ancak birbirimizi kıracağız... Flime gelince.. ben hem Emreyim, hem de Zülküf üm. Zülküf rolünü 1984 de oynadım.Emre rolünü büyük bir zevkle şuanda yapmaktayım. Öğretmen olduğuma asla pişman değilim. Bu flimden sonra öğretmen olma ümitlerinizi kırmayın. O Zülküfün, Rojdanın okumaya geçtikten sonraki muhteşem zevkten mahrum kalmayınız diyorum.
Eklenme Tarihi 16 Eyl 2010, saat 07.47 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 6 yorumunu gör |
ülkemizin pek çok yerinde okulların durumunun iyi olmadığını biliyordum fakat bu filmle çok daha kötüsününde olduğunu gördüm. izlerken içiniz sızlıyor bazen, bazen gülümsüyorsunuz... filmde zilkif i özellikle çok sevdim. belgesel tadında, yavaş ilerliyor fakat öğretici bir film.
Eklenme Tarihi 14 Eyl 2010, saat 12.28 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 12 yorumunu gör |