Hesabım
    Son İstasyon
     Son İstasyon
    9 Nisan 2010 Sinemada | 1s 50dk | Dram
    Yönetmen Oğulcan Kırca
    |
    Senarist Oğulcan Kırca, Tekin Duman
    Oyuncular: Suna Selen, Başak Daşman, Hikmet Karagöz
    Üyeler
    3,2 138 oy
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Levent Kırca, seksenli yıllardan günümüze, farklı bir komedinin temsilcisi olarak hep gündemde kalmayı başarabilen nadide tiyatroculardan. Son İstasyon filmindeyse bir demiryolu memuruna hayat veriyor. Film, adından da anlaşılabileceği gibi trenler arasında geçmekte. Sıcacık ve etkileyici bir öyküsünün olduğu söylenebilir. Levent Kırca’nın canlandırdığı üç çocuk sahibi demiryolu memuru Ruhi ve ailesinin hüzün ve mizahla yüklü hikayesi realist bir Türkiye profilini beyazperdeye aktarıyor. Ruhi Anadolu'da küçük bir taşra istasyonda emekliliğine gün sayan bir memurdur. Emekli ikramiyesiyle çatısı akmayan bir ev alıp hayatının son demlerini huzurlu bir şekilde geçirmek ise en büyük düşüdür. Fakat kızı Esra ve küçük oğlu Önder’in daha iyi yaşamak gibi anlaşılır ve masum bir hayalleri vardır. Onların bu makul dilekleri bütün aileyi bir anda İstanbul’a sürükler. Ruhi’nin eşi ve annesiyle birlikte İstanbul’a gelmesiyle artık gelişen olaylar artık şirazesinden çıkmıştır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Son İstasyon

    Son İstasyon

    Yazar: Murat Tolga Şen
    Levent Kırca sinematografisinin son örneği olan Son İstasyon gecikmeli bir şekilde bu hafta gösterime girdi. Film, bir demiryolu memurunun çevresinde gelişen aile dramını konu alıyor ve bunun üzerinden sosyal saptamalar yapma gayretine soyunuyor. Senaryo’yu, oğlu Oğulcan Kırca ve Tekin Duman ile birlikte yazan, yönetmenliği de yine oğluna veren Kırca, aynı zamanda filmin yapımcılığını da üstlenerek Son İstasyon’un tüm yaratımını sahiplenmiş oluyor.Levent Kırca’nın sinema serüveni epey eskilere dayanır. 1978’de Orhan Aksoy’un yönettiği 'Altın Şehir' filmiyle başlayan bu macerada seyirci onu en çok, 70’ler ruhunu iyi işleyen, keyifli bir komedi olan 'N’olacak Şimdi' ve video furyasının fenomeni, 3 filmlik 'Mavi Muammer' serisi ile hatırlar. Fakat ilk filmin lanetinden mi, yoksa içerdiği popülizmin gücünü farkettiğinden mi nedir, kör parmağım gözüne bir mesaj kaygısı tüm Kırca işlerinde gör

    Fragmanlar

    Son İstasyon Dublajlı Fragman 2:32
    Son İstasyon Dublajlı Fragman
    1.380 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Suna Selen
    Rolü : Hacer
    Başak Daşman
    Rolü : Esra
    Hikmet Karagöz
    Rolü : Şevki

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Pinema
    Yapım yılı 2010
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2010, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2010.

    Yorumlar

    Back to Top