Hesabım
    Asansör
    Asansör
    26 Kasım 1999 Sinemada | 1s 30dk | Dram
    Yönetmen Mustafa Altıoklar
    |
    Senarist Mustafa Altıoklar
    Oyuncular: Mustafa Uğurlu, Demet Şener, Arzu Yanardağ
    Üyeler
    2,2 146 Puanlama, 23 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Perdeye yansıyan görüntüler, Namık'ın taşımakta olduğu bir kameradan gelmektedir, açık unutulmuştur kamera. Bir hastane koridorunda koşuşturmakta olan genç adam hemşire olan karısı Nurcan'ı harıl harıl aramaktadır. Onu bulur ve silahının tetiğine basar. Sonra da kendi hayatına kıyar ve tüm bunlar kameraya kaydedilir. Mustafa Uğurlu, internette tanıştığı ve fiziksel ortamda ilk defa göreceği bir kadınla buluşmak üzere hiç bilmediği bir adrese gider. Apartman, eski, tadilata alınmış ve terk edilmiş bir görünüm arzetmektedir. Mustafa Uğurlu asansör’e biner. 4.Kat düğmesine basar. Antika asansör tıngırdayarak hareket eder. Tam 4.Kat hizasına bir karış kala, kabin durur. Düğmelere tekrar basar, hareket yoktur. İç kapıları çarparak gürültü çıkartırken, kabin yarım metre aşağı düşer. Panik içinde bağırarak yardım isterken, kabinin tam karşısındaki dairenin kapısı açılır. Arzu görülür. Bu andan itibaren, Mustafa Uğurlu’nun kabindeki 4 günlük esareti başlar.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Asansör

    Asansör Hakkında

    Yazar: Orkun Peşinci
    Arkadaşlarımızın yoğun alaylarına katlanarak, Asansör filmine gittik. Filmi Türk filmi, Avrupa filmi veya Amerikan filmi mi diye nitelendirmeden gitmek durumunda kalmıştım, bundan da gayet hoşnuttum. Daha önce hiç bir Altıoklar filmi seyretmemiştim. Uzun yıllardır (en son Eşkiya'ydı sanırım) Türk filmine gitmemiştim. Asansör'e sadece ve sadece fregmanından etkilendiğim için gitmiştim (Kahpe Bizans'a da bundan dolayı gideceğim).İlk etapta söyleyeceğim şunlardır: Sinema izleyicisiniz. Bir filmi Türk filmi diyerek aşağılamayınız. Bir filmi kötü bir film olduğundan beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz. Ama filmin nerenin filmi olduğu konusunda eleştirileriniz biraz ırkçılığa kaçıyor. Asansör'ü seyretmeden bir gece önce hatırlamadığım bir kanalda sinema koltuklarına oturmuş eleştirmenler filmi aşağılıyorlardı. Dalga geçmeye kadar varıyordu bu aşağılama. Ben ise şunu anlamamıştım, filmi beğ
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    yavuz-ozsan
    yavuz-ozsan

    Takipçi 46 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    16 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
    çk önce izlemiştim...diyaloglar çk hoşuma gitmişti..ilginç ii bir film..
    alba42
    alba42

    Takipçi 333 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    5 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    Filmi herkesin dediği gibi mesaj kaygısıyla izlemedim ve böylece çok hoşuma gitti.Oyunculuklar başarılı,konu güzel işlenmiş.En beğendiğim Türk yapımlarından biridir..
    oscar1895
    oscar1895

    Takipçi 133 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    7 Aralık 2004 tarihinde eklendi
    Bencen Altıoklar’ın en başarılı filmi.Evet ağır Roman’dan da başarılı...Dina’ya katılıyorum.Hani Türk filmlerinin dönüm noktası diyemem de harikulade bir psikolojik çözümleme.Ayrıca filmin Soundtrack’ı da iyiydi(Ah şu Demir Demirkan yok mu...)
    sasili
    sasili

    Takipçi 162 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    18 Mart 2009 tarihinde eklendi
    arzu yanardağ başrolde orada ufacık rolu olan demet şener yazıyor,enteresan..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1999
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1999, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1999.

    Yorumlar

    Back to Top