Fetih 1453
    •     25% - 69 kritik
    •     9% - 26 kritik
    •     8% - 22 kritik

En yeniler
    • En çok eleştiri yazmış üyeler
    • En çok takip edilen üyeler
    Cem Gunay
    Cem Gunay

0 takipçi | Onun 2 yorumunu gör |

2.5 - Eh işte

Elestiriyi 2 ye ayirarak yapmali sanirim. 1 Türk filmleri içinde seviyesi ilerde hayalimde daha güzeli olsada emege saygi diyebilirim. 2 Bu film baska ülke tarafindan çekilmis olsaydi çekimleri ve hatalari bol derdim. Bir mizrak sahnesi var adamin sirtindan girmis ayni hizada çikamamis yapistirma bariz belli o zaman diyorum klasik türk filmi. Iste bunun disina çikacak bir kisi çiksada birisi çekse ne güzel olur.

Eklenme Tarihi 16 Nis 2012, saat 08.43
    etuk
    etuk

2 takipçi | Onun 11 yorumunu gör |

4.5 - Muhteşem

Film gayet güzeldi büyük beklentilerle gittim ve umduğumu buldum...asıl kafama takılan bu filme eleştiri yazan ali ercivan!!! nasıl atatürkçü bir zihniyette olduğunu burada gösterdi...kendisini kınıyorum!!!

Eklenme Tarihi 14 Nis 2012, saat 21.57
    Kurallara uymuyor ise tıklayın
    Fetih 1453 i gördünüz mü?
    seher meral
    seher meral

0 takipçi | Onun 1 yorumunu gör |

5 - Başyapıt

zannedersem türk sinemasında ilk kez bu kadar büyük bir bütçe ile film çekildi. ve bence değmiş filmdeki efektler oyuncular mekanlar oldukça büyüleyiciydi bunun dışında fetihi bence bu kadar güzel gösterebilecek bir yönetmen yok ki şayet olsaydı şimdiye kadar çoktan çekilirdi he bu berbat olmuş daha iyisi olmalı diyen kişi yada kişiler buyrun meydan sizin yapında görelim ozaman filime tek kötü eleştrim sonunun gerçekten basit bitmesi ben daha ilgi çekici bir sahne beklerdim çünkü filmde gerçekten gögsüm kabardı istanbul nasıl zorluklarla alınmış onu gördük GÜZEL İSTANBULUMUZUN KIYMETİNİ BİLELİM..

Eklenme Tarihi 13 Nis 2012, saat 17.57
    murtis2005
    murtis2005

3 takipçi | Onun 269 yorumunu gör |

2 - İyi değil

cok yazık olmus boyle saglam konuyu gunumuz sartlarında en fazla bu kadar kotu cekılebılırdı tek etkıleyen sahne tekbır cekılmesı baska bır dalgası yok fılmın ama ızlenebılır

Eklenme Tarihi 05 Nis 2012, saat 20.57
    Suat Kart
    Suat Kart

0 takipçi | Onun 2 yorumunu gör |

4.5 - Muhteşem

bu konuya yönelik sadece bir film var, daha çok çekilmeli daha fazla izlenmeli seyircinin ilgisi görüldüğü üzre gayet güzel ve halen etrafım ben gidemedim nasıldı bana anlatırmısın diyenler ile dolu

Eklenme Tarihi 02 Nis 2012, saat 22.01
    Tardu Mersin
    Tardu Mersin

0 takipçi | Onun 3 yorumunu gör |

3 - Fena değil

Öncelikle film için çok üzüldüm. Çünkü sinemamızı dünyaya pazarlamak için önemli bir başlangıç olabilirdi. Nitekim yurtdışındaki Türklerden önemli destek almasının yanında, yurt dışındaki yazarlar tarafından fazla politik bulundu. Çin sineması, alt yazısı zayıf hikayeleri öyle bir dolduruyor ve efektlerle süslüyor ki, bir çok başarılı ve düşük bütçeli tarihi filmi bize satıyorlar. Bizimde dünyayı ilgilendiren bir çok hikayemiz var. Biz neden kendi filmlerimizi satmayalım? Bir çok yorumcunun aksine filmdeki dini öğeleri olumsuz bulmuyorum. Pekala biz bu filmi Avrupa ve Amerikalılara mı satacağız? Bu bütçelerle ve oyuncularla bir Braveheart çekebilir miyiz sizce? Bu filmi biz Arap dünyasına satabiliriz. Pekala peygamberimizin sözlerini motto olarak kullanıp, müslüman dünyasına çok güzel pazarlanabilir bir hikaye çıkmış ortaya. Ülkemizin son dönemde ki "Müslüman devletlere model ve lider olmak" hedefiyle de çokça örtüşen bir film. Rocky, Amerikan bayrağına sarılıyor bizde ağzımızı açarak izliyoruz. Bizim peygamberimizin gösterilmesi ve politik bir amaç izlenmesi gayet olası ve mantıklı. Günün sonunda filmin iyi mi kötü mü olduğunu bin bir adam zaten yazdı. Bende çoğuyla aynı şeyleri düşünüyorum, lakin resme daha geniş bakmak lazım. Bu film, Müslümanlık sosuyla sunulan yeni nesil Türk tarihi filmleri furyasını başlatabilecek bir yapımdır. Hükümet desteğiyle, hem ideoloji hemde bilet, 2'si bir arada satılınabilinir.

Eklenme Tarihi 31 Mar 2012, saat 12.53
    Cem Kaya
    Cem Kaya

0 takipçi | Onun 1 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

yıllardır Türk dizi ve filimlerin ana teması aşk, ihanet, aldatma, küfüre dayalı komedi vs kısır döngü içinde gidiyordu. artık bişeyler yapmaya başlandı aksaklıklar olacak ama zamanla tecrube kazanıldıkçada daha iyisi oalcak, ben mutluyum ve destekliyorum yapılmamaışı yapmaya çalışanları. beyaz perdenin eleştirmenleri siz sesleniyorum 1,5 puan verdiğiniz filim 3,5 puan alıyor seyirciden, 3,5 puan verdiğiniz film ise 1 ,5 puan alıyor yanlış yönlendiriyorsunuz acaba aynı , senelerdir takip ederim sitenizi, özellikle verdiğiniz punaları ve eleşitiri yazılarını eleştirmek için üye oldum, artık hiç bir yazınızı okumuyorum biraz daha dikkat lütfen entellektüel olalım derken entel oluyorsunuz gibime geliyor, filmi izleyen takipçilerinizin yorumlarına bakarak sinemaya gidiyorum ve hiç yanıltmadılar. saygılar

Eklenme Tarihi 31 Mar 2012, saat 09.14
    carawan
    carawan

0 takipçi | Onun 15 yorumunu gör |

3.5 - İyi

film beklediğimden daha güzel.Konu oldukça akıcı ve anlaşılır.Bence izlemeyen herkes mutlaka izlesin.

Eklenme Tarihi 28 Mar 2012, saat 22.47
    yusuf4570
    yusuf4570

0 takipçi | Onun 4 yorumunu gör |

5 - Başyapıt

1453 fetih filmi çok güzel gerçekci olmuş ama filmde bir sahne var imparator ve onun adamları pis türkler dinsiz türkler diye aşağıladılar bu sahne yapılmasaydı daha değişik kelimeler kullansaydı iyi olurdu ama amerikan filmlerinde onların bayrağı ve onların halklarını yüceltirler keşke böyle sahne çekilmeseydi bir türk olarak sadece o sahneyi kınıyorum diğer taraflarına lafım yok

Eklenme Tarihi 28 Mar 2012, saat 19.53
    Eski Üye
    Eski Üye

0.5 - Boş

Bu film tamamen milliyetçi duyguları sömürmek için yapılmış.Artık vizyondan kalksa da yeni çıkan filmler için salon bulunabilse.

Eklenme Tarihi 26 Mar 2012, saat 17.54

5.0 : Başyapıt
    Kaydediyor…
    Kaydedildi
    Eleştiri
    Daha fazla yorum görmek istiyor musun?
     Facebook'ta Beyazperde'nin hayranı olun.