Hesabım
    Kelebek
    Kelebek
    1 Mayıs 2009 Sinemada | Macera, Dram
    Oyuncular: Ghassan Massoud, Deniz Bolışık, Caner Cindoruk
    Üyeler
    3,1 94 oy
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Dünyayı sarsan 11 eylül 2001 tarihinden tam beş sene öncesine gidiyoruz. Tarihler 1996'yı vurduğunda beş yıl sonra gerçekleşecek menfur saldırının tohumları işte şimdiden atılmaktadır. Dünya kavranması zor ve çok bilinmeyenli denklemler ile doludur ve hiçbir şey bir gün önce başlamaz. İç savaşın en debdebeli günlerinde, Afganistan'da insanlar canlarından, mallarından olmaktadır. Sayısız insan çatışmaların sona ermesini bekliyor. Yusuf ve arkadaşları ise, insani yardım amacıyla bu kanla beslenen topraklardadır. Burada bir kelebek kanat çırpsa, Atlantik'te fırtınaya sebep olabilir. İşte biz, her birimiz tıpkı o kelebek gibiyiz; fakat bir farkla. Bizim kelebeğimiz fırtınaya sebep olmaz. O, kanatlarını açar fırtınaya karşı koyar. Mevlevi dedesi İbrahim, bu sözlerle yolcu eder onları; sanki olacakları biliyormuş gibi. Nitekim, Yusuflar yola çıkmak için hazırlanırken Usame bin Ladin, yeni karargahı olan Afganistan sınırından geçmektedir. Yusuf ve arkadaşları o yıl Afganistan'da binlerce insanla tanışır ve içlerinden biri, 11 Eylül 2001'de bütün dünyanın tanıyacağı genç bir adamdır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Kelebek

    Kelebek

    Yazar: Ali Ercivan
    11 Eylül üzerine bir Türk filmi... 1996 yılında, İstanbul’daki Bir Mevlevi Dergahı’nda, dünyayı değiştirmek için ellerinden geleni yapmaya karar veren bir grup inançlı insan, Afganistan’a doğru yola çıkarlar. Burada kurdukları eğitim merkezi aracılığıyla gençleri, çocukları radikal İslam’dan ve terörden, Usame Bin Ladin’den uzaklaştırmaya çalışırlar. Ancak 11 Eylül 2001’de İkiz Kuleler’e düzenlenen saldırı sonrası, bir süredir hafıza sorunları yaşayan Yusuf kendini sorgulamaya, dünyayı değiştirmek uğruna yeterli çabayı göstermediği için bu terör eylemine katkıda bulunduğuna inanmaya başlar. Film, Tasavvuf ile Kelebek Etkisi teorisini bir potada eriterek insancıl mesajlar vermeye, İslam’ın iyi yüzünü anlatmaya çalışır.Samanyolu TV’ye diziler yazan Mahmut Bengi’nin kaleminden çıkıp, ilk filmini çeken yönetmen Cihan Taşkın’ın imzasını taşıyan Kelebek, barış mesajları vermeye çalışan ve kurd
    Öneriler

    Oyuncular

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Macera, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    • Orhan D.
      Kesinlikle izlenmeli. İnsanlık adına güzel bir çalışma olmuş. Nüktedan mevlevi cümlelerin Ghassan Massoud tarafından bir Türk filminde Ali Gül'ün dublajı ile de olsa seyretmek keyif veriyor. Suriyeli dünya starının duruşu bile karizma. Hanımın Çiftliği dizisinden tandığımız Caner Cindoruk ilk sinema filminde vasat bir görüntü çizdi. Konu itibarı ile senaryosu daha iyi olabilirdi. Birde Afgan görünümlü oyuncuların Türkçe konuşması sırıttı. Altyazılı çalışılabilirdi yönetmen. Sonuçta izlerken düşündüren iyi bir yapım olmuş.
    Back to Top