Hesabım
    Kısık Ateşte 15 Dakika
    Kısık Ateşte 15 Dakika
    19 Mayıs 2006 Sinemada | 1s 30dk | Komedi, Dram
    Senarist Haluk Özenç
    Oyuncular: Haluk Bilginer, Cezmi Baskın, Metin Akpınar
    Üyeler
    3,4 493 Puanlama, 82 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    "Kısık Ateşte 15 Dakika" adlı bu yapımda kameranın odaklandığı 'Le Chic' adlı Fransız lokanyasında 15 dakika içinde gelişen ve nihayetlenen olaylar mercek altına alınıyor. Bu net konunun aktarıldığı 'Kısık Ateşte 15 Dakika'; iki büyük tiyatrocuyu, Metin Akpınar ve Haluk Bilginer’i aynı karelerde görmemizi sağlıyor. İki efsane isim aynı filmde, uzun bir bekleyiş sürecinden sonra buluşturuluyor. Cinayetten hapis yatmış kör bir heykeltraş olan Resul’ün, ünlü oyuncu Kader’in, Kader’i filminde zorla oynatmak için canlı bombaya dönüşen çatlak yönetmen Fazıl Bir’in, sanat müziğinin çileli emekçisi Güngör’ün, Güngör’ün bir kaybedene dönüşmesini sağlayan kifayetsiz menajer Muhtar’ın yolları sıradan bir restoranda kesişir ve sıradışı olaylar patlak verir. Birkaç dakika içinde gelişen hikayeler, şaşırtıcı bir finale doğru yol alır. Yönetmenliğini kısa filmleriyle adından söz ettirmeyi başaran Neco Çelik’in yaptığı 'Kısık Ateşte 15 Dakika'; incelikli bir senaryoya dayanan, çok az mekânda ve çok kısa bir süre zarfında geçen, Türk Sineması’nın pek el atmadığı, 40’lı yıllardaki Amerikan komedisi tarzına yakın duran yapısı ve sayısız konuk oyuncusuyla uzun zamandır beklenen bir komedi filmi olarak dikkat çekiyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Kısık Ateşte 15 Dakika

    Bize Yabancı...

    Yazar: Ertan Tunç
    Türk Sineması; üretimini arttırmaya devam ettiği sürece, yeni türlere, yeni senaryolara ve yeni yönetmenlere önemli projelerde ortaya çıkma fırsatı tanıyacağa benziyor. Kısık Ateşte 15 Dakika yurtdışında kısa ve uzun metraj çalışmalara imza atmış olan Neco Çelik'in son filmi. Filmin; Türk Sineması'nın tarihsel gelişimi açısından bakıldığında farklılık yaratmayı başarabilmiş en önemi özelliği kurgusal işleyişi. Fakat filmin karmaşık kurgusu; içiçe geçmiş hikayelerin anlatımını kolaylaştırıcı bir unsur olarak değil, akıl karıştırıcı bir üslup denemesinin bir yan unsuru olarak kendini göstermekte. Bunun sebebi, hikayelerin içiçe geçmesini gerektirecek bir durumun olmayışı. Haliyle, sorun kurguda değil, senaryoda.Filmin yabancı çağrışımlar yapan hikayesi; Warhol'un "15 dakika" söyleminden yola çıkıyor ve -yönetmen Fazıl Bir'in ulaştığı sonuç itibariyle- "her köpeğin (kendine ait) bir günü va
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    18 Aralık 2008 tarihinde eklendi
    fena degıllll izlenebılır bakıs acısı gıbı yapmaya calısmıslar :D:D:Dtavsıye ederım 10/7.6
    kalpsiz
    kalpsiz

    Takipçi 252 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    25 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    Bu film yabancı bir film olsaydı eminim puanı 8.5ten az olmazdı. Film 10 üzerinden en az 8 eder. Bir kere hiç denenmemiş bir tarz ve sağlam bir kurgu ile desteklenmiş güçlü bir senaryo. Diğer 2 puanı kaybettiği yerler, Metin Akpınar iyi ve Ali Sunalın oyunculukları kötüydü. Metin Akpınar hadi kör rolünü yapamadı anlarım da Ali Sunal hiç mi babasına çekmez, oyunculuk sıfır. Haluk Bilginer her zamanki gibi kusursuz. ...
    Devamını oku
    karakartaltevfik
    karakartaltevfik

    Takipçi 182 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    4 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    Bu yapım hakkında söyleyebileceğim vasat temposuna karşın izlenebilirliğinden hiçbişey kaybetmemesidir.Sonuç olarak izleyenlerin asla sıkılmayacağı ama izlemeyenlerin ise hiçbir kayıpta bulunmayacağı bir yapım Kısık Ateşte 15 Dakika.Ben Kısık Ateşte 15 Dakikaya 10 puan üzerinden 7 puan veriyorum.
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    8 Haziran 2006 tarihinde eklendi
    film hakkında çok şey söylemeye gerek yok.bir sürü ünlü oyuncunun olduğu,bir fransız restoranında geçen ve restorandaki insanların 15 dakika içinde yaşadığı olayları anlatan bir türk filmi olarak özetlenebilir.en çok metin akpınar ve haluk bilginer’in oyunculuğunu beğendim ata demirer de çok iyiydi.eksiklikleri olmasına rağmen yer yer güldüren eğlenceli bir yapım.7/10 saygılar.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2005
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2005, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2005.

    Yorumlar

    Back to Top