Hesabım
    The Stone Merchant
    The Stone Merchant
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 59dk | Dram, Gerilim
    Yönetmen Renzo Martinelli
    |
    Senarist Renzo Martinelli, Corrado Calabrò
    Oyuncular: Harvey Keitel, Jane March, Jordi Mollà
    Orijinal adı Il mercante di pietre
    Üyeler
    0,9 84 Puanlama, 6 Eleştiri
    Beyazperde
    1,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Valerio, İslam köktencileri üzerine araştırmalar yapan genç bir profesördür. Yıllar evvel Somali’ye araştırma yapmak için gittiğinde İslamcı teröristlerin saldırısı sonucu ayaklarını kaybetmiştir.

    Hayatını vücudunun bir parçasından yoksun bir şekilde devam ettirmeye çalışırken en büyük destekçisi eşi Leda’dır. Mutlu bir evlilik sürdürürlerken terör yeniden kapılarını çalacaktır. Leda’nın metro istasyonundaki saldırıdan sağ kurtulması sonucu, ikili tatile çıkmaya karar verirler. Fakat bu tatil, hem evlilikleri açısından hem de İslamcı teröristlerin bir kez daha hedefi olma açısından sonun başlangıcı olacaktır.

    İtalyan yönetmen Renzo Martinelli’nin yönettiği film, Harvey Keitel ve F. Murray Abraham gibi oyuncularla dikkat çekiyor. Fakat filmin güncel olaylara, özellikle de İslamcı hareketlere ve doğu kültürlerine olan tek taraflı yaklaşımı ile çok fazla eleştiri aldığını da belirtelim.

    Beyazperde Eleştirisi

    1,0
    Çok Kötü
    The Stone Merchant

    Taraflı ve Cahil Bir Sinema Örneği

    Yazar: Zeren Somunkıran
    Bazen insan fena halde tutulup kalabiliyor, bir yazıya nasıl başlayacağını bilemiyor. Üstelik de söyleyecek onca şeyi varken... The Stone Merchant filmi, kabus gibi içeriğiyle öyle bir etki yarattı ki üzerimde, sözün tükendiği yer dedikleri bu olsa gerek."Önyargıyı yok etmek atomu parçalamaktan zordur" demiş Einstien. Bilimadamları atomu parçalamayı da başardılar ama önyargılar, insanlık üzerinde hala kara bir bulut gibi asılı durmaya devam ediyor. Üstelik yağmurunu boşalttığında hafifleyecek bir bulut da değil bu. Özellikle Doğu ile Batı'nın birbirlerinin yaşam tarzlarına karşı duymuş oldukları önyargılara dair onlarca örnek verebilecek kadar dolu olsak da, sizi bir de The Stone Merchant'ı izlemeye davet ediyorum."İnsan, dine inanan tek hayvandır. Cennetin mutluluğuna erişebilmek için dünyayı büyük bir cehenneme çevirmiştir" gibi bir cümleyle başlıyor film. Böyle bir açılıştan sonra evr
    Öneriler

    Oyuncular

    Harvey Keitel
    Rolü : The Merchant
    Jane March
    Rolü : Leda
    Jordi Mollà
    Rolü : Alceo
    F. Murray Abraham
    Rolü : Shahid

    İzleyici eleştirisi

    -alp-
    -alp-

    Takipçi 195 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    19 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    Kepaze bir film. İnanın filmi izlerken bir insan nasıl böyle yanlı ve acımasız bir film yapabilir diye insanlığınızdan utanıyorsunuz. İnsanlık için utanç verici bir film... 10/0
    turqharlem
    turqharlem

    Takipçi 3 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    1 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    Filmi izlediğimde ilk başlarda güzel düşünmemi sağlıorduki ama birden film çarpık bir ilişkiye kayımaya başladı sonra biraz daha sabrettim bakalım ne olucak ama filmin ortalırına doğru kapattım böle rezalet böle abzurt böle bir hayal gücü ve mantıksızlık hepsi bir arada yav insan biraz düşünür ridley scoot'a taş atan barışçıl vatikan ozaman bunu öve öve bitiremiordur herhalde. Bu arada çok meşhur bir site ...
    Devamını oku
    daghan-97
    daghan-97

    19 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    23 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    tam bir fiyaskoydu...0/10
    leon8225
    leon8225

    17 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    29 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    jane march'ı sevgili filminden çok beğeniyordum.yıllar sonra bir daha gördüm yüzünü ama böyle bir filmde olmamalıydı.saçma bir film.birde Türkiyede çekilmiş hemi? vay be!

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İtalya, İngiltere
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2006
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2006, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2006.

    Yorumlar

    Back to Top