Hesabım
    Mezuniyet
    Mezuniyet
    6 Kasım 2009 Sinemada | Dram
    Yönetmen Doğa Can Anafarta
    |
    Senarist Doğa Can Anafarta
    Oyuncular: Ümit Erdim, Haldun Boysan, Engin Altan Düzyatan
    Üyeler
    2,8 64 Puanlama, 14 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Umut ve yakın dostları büyük bir depresyonun pençesinde kıvranmaktadırlar. Çok kısa bir süre önce arkadaşları Polat'ı kaybetmişlerdir. Aradan bir yıl geçer ancak hiçbiri kendini toparlayamaz. Artık mezun olma zamanları da gelip çatmıştır. Öyle ya da böyle hayat devam etmektedir. Akın'ın kızarkadaşı İpek'ten uzaklaşması da işte yine Polat'ın ölümüyle alakalıdır. Sarp ise okul bitince üniversite yerine askere gitmeyi planlar ve bu durum onun da kızarkadaşı Deniz ile arasında problem yaşanmasına neden olur. Kaygısız Metin’in ise tek amacı mezuniyet gecesi kız arkadaşı ile ilk defa beraber olabilmektir. Aynı lisede ’inek tayfa’ olarak bilinen Kemal, Serdar, Halil ve Murat beraber İzmir’de okumaya karar vermiştir. Bu gece onlar için herkese bir veda, aynı zamanda yıllardır açılamadıkları kızlarla konuşma, yaşayamadıkları heyecanları tatma şansıdır. Okulda hiçbir arkadaşı olmayan Efe ablasının zoruyla babasından kaçar ve mezuniyet gecesine doğru yol alır. O gece, kentin varoşlarında Selim ise Aykut'u kafalamakla meşguldür. Babasının arabasını çalmak için Aykut'u kandırır ve bu durum beklenmedik gelişmelerin önünü açar. İşin içine cinsellik, uyuşturucu ve kavgaların girmesi ile iş çok geçmeden çığırından çıkar. Talih, o gece 22 kişinin yollarını dönüşü olmayan bir şekilde kesiştirir.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Mezuniyet

    Mezuniyet

    Yazar: Melis Zararsız
    Lise yılları, aslında her insanın hayatında çok önemli yeri olan bir dönemdir. Yaş olarak hala çocuk olduğumuz, ama artık olgunlaşmaya da başladığımız, kendimizi ispat etmek istediğimiz, birilerine özendiğimiz, bir şeylere kafayı taktığımız, aşkı öğrendiğimiz, aşık olduğumuzu sandığımız, ailevi problemler yaşadığımız, "kimse beni anlamıyor" dönemleridir lise yılları.Kişiliğin oturduğu yıllar olmasından dolayı, diğer arkadaşlarımızdan sıyrılmaya başladığımızı hissederiz. Birlikte misket oynadığımız can arkadaşımız aslında karaktersizin tekidir. Veya o artık bizim öyle olduğumuzu düşünüyordur. Kimimiz ailesinin maddi durumunun farkına varır ve bununla hava atar veya ezilir. En yakın arkadaşın artık bir züppe veya eziktir. Gene kişiliğin oturduğu yıllar olması sebebiyle cinsiyetinin farkına varmışsındır. Artık bir erkeksindir ve kavga etmelisindir. Artık bir kadınsındır ve makyaj yapmalısı
    Öneriler

    Son Haberler

    Mezuniyet
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    27 Ekim 2009 Salı

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Chev
    Chev

    Takipçi 952 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    11 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
    Türk sineması çerçevesi içinde değerlendirirsek hiçte fena değildi. Hatta iyi bile diyebilirim.. Filmde herkesin bir derdi var,herkes bişeylerin peşinde.. Öyle bir film.
    muzur6
    muzur6

    Takipçi 231 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    8 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    Beklediğimden çok daha güzel bri filmle karşılaştım diyebiliriö.Bu genç yönetmenin daha önceden kısa filmlerini ve diğer internetten yayonlanan uzun metrajlı caddefilminide izlemiştim.Her geçen filminde üstüne koyarak devam ediyor.Hem yazmak hem yönetmek hemde oynamak kolay değil ne olursa olsun.Tabiki kusurları olan bir film ama sonuçta çok az bir bütçe ile genç ve deneyimsiz bir ekiple çekilmiş.Tabiki içinde büyük ...
    Devamını oku
    Ekrem Doydu
    Ekrem Doydu

    Takipçi 263 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    26 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    Bu filmin afişi yokmuda filmden foto çekilip koyulmuş:)?
    cansubabacan11
    cansubabacan11

    95 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    7 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    turunun tek ornegı, dogacan anafartanın genc ve usta ellerınden cıkmıs surukleyıcı bır genclık fılmı. Herkese tavsıye ederım.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2008
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2008, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2008.

    Yorumlar

    Back to Top