Rina, ada mecazı ile insan varlığını aynı potada ele alan bir imge... Bu filmde düşlerimize kavuşmak için yaşadığımız sürece neler yaptığımız irdelenmekte. Yaşam içerisinde ev, araba, kariyer gibi birçok küçük hesaplara çok bağlıyızdır. Böyle maddi şeylere sahip olabiliriz ama sonuca baktığımızda koca bir hayatı geride bırakmışızdır ve asıl istediklerimizi yapamamış, hayallerimizi gerçekleştirememişizdir. İşte buna "yaşamı ıskalamak" adı verilir. Rina, insanların hayalleri ve istekleri için ne kadar fedakarlık yaptıklarını sorgularken; komedi ile dramı iç içe geçirip sinematografik bir şekilde izleyiciye sunuyor. Cesur bir bakış açısı var Rina'nın.
Dağıtımcı Özen Film
Daha fazla
Yapım yılı2009
Metrajuzun metrajlı film
İlginç Detaylar-
Bütçe-
Dil-
Görüntü formatı
-
Renk-
Ses formatı-
Yapım formatı-
Viza numarası-
Beyazperde Eleştirisi
3,0
Ortalama
Rina
Rina
Murat Tolga Şen
Benzerine 70’ler Yeşilçam’ında rastlanabilecek bir bollukla bu hafta tam 6 yerli film gösterime girdi. Aslında o kadar da iştah arttırıcı bir gişe yok ortada ama 'ya tutarsa' hevesiyle çiçeği burnunda yönetmenlere emanet edilmiş, bütçesiz ve özensiz çekilmiş pek çok film birbiri ardına karşımıza çıkıyor. Rina’da bunlardan biri... Sıcak bir Ege öyküsünü anlatma gayretinde olan film tüm gayretine karşın bir dizi ciddi hata ya da yetersizlik sonucu basit bir izlenceden öte geçemiyor.İzlediğim her film, bana yüzlerce başka filmden mektuplar taşır. Rina’da 70’lerin kültlerinden 'Lemon Popsicle' filmleri ile Kadir İnanır ve Müjdat Gezen’li Yeşilçam klasiği 'Uyanık Kardeşler'den bilinçsiz de olsa epey bir etkilenmişe benziyor. Fakat 70’lerin duygusunu olduğu gibi 2010’a taşımanın da beyhude bir çaba olduğu ortada... Yönetmen ve senarist Şenol Dönmez’in bu öyküyü anlatmaktaki gayretini takdir e...
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.