Hesabım
    Dabbe
    Dabbe
    10 Şubat 2006 Sinemada | 1s 50dk | Korku
    Yönetmen Hasan Karacadağ
    |
    Senarist Hasan Karacadağ
    Oyuncular: Ümit Acar, Ebru Aykaç, Fulya Candemir
    Orijinal adı D@bbe
    Üyeler
    2,8 1317 Puanlama, 287 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Amerika’da esrarengiz intihar olayları biribirini takip etmektedir. Ülkenin her yerinden insanlar, birbirinden korkunç yöntemlerle ölmeyi seçmektedir. Benzer bir olay, Türkiye’de de yaşanır. İzmir’de Tarık isimli bir genç, dehşet verici bir şekilde intihar ettiğinde, polis yakın arkadaşlarını sorguya çeker.

    Cem, Sema ve Hande, ölmeden önce adeta bir internet bağımlısına dönüşmüş olan Tarık’tan e-postalar almışlardır. İşin ilginç yanı Tarık’ın ölümünden sonra da bu e-postaları almaya devam ederler. E-postalara, korkunç görüntüler eşlik etmektedir. Gençlerin hayatında bir süre sonra, dehşet verici düşlerle gerçekler birbirine karışmaya başlar. Hande, Kuran’da sözü geçen ve dünyanın sonunu muştulayan Dabbe’tül Arz’ın gerçekleşmeye başladığını fark eder.

    Filmin yönetmeni, Japonya’da sayısız kısa film ve prodüksiyona imza atmış ve uluslararası ödüller almış, genç bir sinemacı olan Hasan Karacadağ. Uzakdoğu’da, korku türünün önemli yönetmen ve senaristleriyle çalışma imkanı bulmuş sinemacının ilk uzun metrajlı filmi olan Dabbe, Ringu ve benzerlerinden ciddi anlamda etkilenmişe benziyor.

    Ç.K.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Dabbe

    Kıyamet Tellalcısı <b>Dabbe</b>

    Yazar: Ali Ercivan
    İlk filmini korku türünde gerçekleştiren Hasan Karacadağ ile ilgili bildiğimiz, her yerde karşımıza çıkan en temel bilgi, kendisinin uzun bir dönem Japonya'da bulunduğu ve orada hem türün çeşitli örneklerinde çalıştığı, hem de kendine ait bazı filmler gerçekleştirdiği. Bunun izlerini Dabbe'de görmek mümkün; komiser karakterinin evinde giydiği kimonosunda bile.Bu ilk paragraf, yazıma devam etmek için bana iki yol açmak üzere düşünüldü. Kimonunun da aralarında bulunduğu gülünç unsurlara girmeden önce, Karacadağ'ın üzerindeki Japon korku ve fantastik sineması etkisinin barizliğine değinmeli. Küçük kızlar yerine yetişkin kadınlar bile olsalar saçları yine de yüzlerine düşen karakterler; gölgelerin içinden çıkan ruhlar (bu durumda cinler); ve şahsen bana doğrudan anime şaheseri Serial Experiments: Lain'i anımsatan detaylar. Dolaylı yollardan benzerlik kurulabilecek birçok film yerine, Japonya
    Öneriler

    Son Haberler

    En Korkunç Yerli Filmi Seçiyoruz!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    13 Ağustos 2019 Salı
    Hasan Karacadağ Hollywood'u Türk Usulü Korkutacak
    Haberler - Yapımdaki Filmler
    Hollywood yıldızlarının rol aldığı Magi filmi, 27 Şubat 2015'te sinemalarda!
    2 Ocak 2015 Cuma

    Oyuncular

    Ümit Acar
    Rolü : Suleyman
    Ebru Aykaç
    Rolü : Hande

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    20 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
    Bu filmin amacı insanı korkutmak ve huzursuz etmek ve dabbede bunu sonuna kadar başarıyor.Birde filmi geceleyin ve tek başınıza izlerseniz bu açıdan ne kadar başarılı olduğunu görürsünüz.Oyunculuklar vasat olabilir ama çok göze batmıyor diye düşünüyorum hasan karacadağın ilk filmi olduğu için bazı hataların olması normal ileride bunların olmayacağını düşünüyorum.İzleyin ve korku filmi görün.
    potasyum
    potasyum

    Takipçi 531 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    17 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
    bazı arkadaşlar bu filme komedi filmi diyorlar,peki o zaman bütün korku filmleri komedidir..oyunculuklar kötü olabilir ama senaryo harika,hemde dinimizdeki bazı öğeleri anlattığı içinde çok gerçekçi,komik bulanlar bu filmi gece yalnız islesinler bana katılacaklardır..
    atakanozruh
    atakanozruh

    Takipçi 331 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    19 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
    Bu düşük puana ve olumsuz yorumlara katılmıyorum. Bence gayet başarılı bir korku filmiydi. Beni oldukça korkutmayı başaran ender filmlerden biri. Hasan Karacadağ'ı tebrik ediyorum müthiş bir korku yapmış. Filmin tek eksik yönü bence oyunculuklardı. Onun dışında ses efektleri, görsel efektler, senaryo çok iyiydi.
    e-ergener
    e-ergener

    Takipçi 337 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    27 Ocak 2007 tarihinde eklendi
    Bence de çok güzel bir film... Herkes görsel efektine bakıyor.. Abi kurguya bakın hele... Senaryoya bakın... Eksiği biraz deneyimsiz abilerim ablalarım oynamış sinema filmi açısından o kadar.. Başka her şeyi 4x4 lük bence..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2005
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 1.000.000
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital, DTS
    Yapım formatı 1.78
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2005, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2005.

    Yorumlar

    Back to Top