Hesabım
    Kars Öyküleri
     Kars Öyküleri
    30 Eylül 2011 Sinemada | 1s 18dk | Dram
    Yönetmen Özcan Alper, Zehra Derya Koc, Ulku Oktay
    Oyuncular: Şebnem Köstem
    Üyeler
    3,3 4 oy
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Ankara Sinema Derneği 2007'de Gezici Festival kapsamında genç sinemacıları teşvik etmek amacıyla bir 'Kısa Film Senaryo Yarışması' düzenler ve festivalin o yıl ki ana durağı Kars kenti olduğundan kısa filmlerin teması da Kars olarak belirlenir.

    Projeye amacına ulaşır ve başarılı bulunan senaryolar ödül olarak filme çekilir. Kars Belediyesi'nin beş farklı kısa film yönetmenine verdiği destek ile ortaya çıkan Kars Öyküleri filmi, ülkenin en soğuk kentlerinden birini sıcak insan hikayeleriyle anlatan kolaj bir yapım.

    Köyüne çok uzak olan okuluna her gün bisikletle gidip gelen Yusuf (Moto Guzzi), annesinin ölümüyle geçmişin muhasebesini yapan Nazlı (Kül), civcivi ile Ankara yollarına düşmeye karar veren Zilo, babasının geçmişi ile yüzleşemeyen Ozan (Açık Yara), ve modern çağa ayak uydurmaya çalışan, Karslı çiftçi Celal Bey (Küçük Bir Hakikat) bu beş farklı öykünün baş karakterleri.

    Filmlerin yazıp yönetenler ise Özcan Alper (Moto Guzzi), Ülkü Oktay (Zilo), Ahu Öztürk (Açık Yara), Zehra Derya Koç (Kül) ve Emre Akay (Küçük Bir Hakikat).

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Kars Öyküleri
    Yazar: Banu Bozdemir
    Kars'a ya da doğu kasabalarına yolu düşen herkes o şehre bir şekilde katışma ihtiyacı duyar. Ya oradan bir şeyi yanına katar getirir, ya da kendisinden bir şeyi orada bırakır. Ben de Ankara Sinema Derneği'nin düzenlediği Gezici Festival için Kars'a gittiğimde aynı şeyi hissetmiştim. Kars küçük, zamansız ve fantastik bir doğu kasabası gibi uzanmıştı önümüzde. Bizi kendisine çekmiş, hareketsiz bırakmış ve aynı zamanda rahatlatmıştı! Reha Erdem Kosmos'u orada çekti, Nuri Bilge Ceylan İklimler'de kış halini Kars'tan yansıttı, Zeki Demirkubuz Kader'in bir parçası yaptı Kars'ı...Kars Öyküleri bir senaryo yarışması sonrası finale kalan beş yönetmeninden gözünden, algısından, hissiyatından ve vizöründen Kars'a uzanıyor. Zeki Demirkubuz, Ümit Ünal ve Önder Çakar seçici kuruldaydı. Aslında proje genç sinemacıları film çekmeye doğru yönlendirmek ve konuda Kars olunca bütün yönetmenler eteklerindek

    Fragmanlar

    Kars Öyküleri Dublajlı Fragman 0:36
    Kars Öyküleri Dublajlı Fragman
    1.104 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Tiglon
    Yapım yılı 2010
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2010, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2010.

    Yorumlar

    Back to Top