Hesabım
    Dedemin İnsanları
     Dedemin İnsanları
    25 Kasım 2011 Sinemada | Dram, Tarihi
    Yönetmen Çağan Irmak
    |
    Senarist Çağan Irmak
    Oyuncular: Çetin Tekindor, Hümeyra, Zafer Algöz
    Basın
    3,4 4 Eleştiri
    Üyeler
    4,2 406 Puanlama, 38 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Ozan, Ege'nin sevimli ve küçük bir sahil kentinde geniş ailesiyle yaşayan 10 yaşında bir çocuktur. Ailesinin kökenleri şimdi Yunanistan'a bağlı olan Girit adasına dayanmaktadır ve dedesi Mehmet Bey zamanında mübadele ile Türkiye'ye göçmek durumunda kalan Giritli bir göçmendir. Bu yüzden mahallede Ozan'a arkadaşları "gavur" diye seslenmektedir. Dışlanmaktan korkan Ozan ise gavurluğu reddederek "Biz Türküz!" diye ailesine ve dedesine kafa tutar.

    Yaşadıkları kasabanın saygın eşrafından olan Mehmet Bey ise çevresindeki herkese el uzatan, yardımsever biriyken torununun bu hırçın haline üzülmektedir. Kendisi henüz 7 yaşında küçük bir çocukken Giritten İzmir'e göç etmek zorunda kalan Mehmet Bey, şimdi torununa atalarının geçmişini, doğduğu toprakları ve içinde sakladığı özlemi Ege'nin mavi sularına bıraktığı şişelerle anlatacaktır...

    Çağan Irmak, Babam ve Oğlum ile çok başarılı olduğu sulara, Dedemin İnsanları ile geri dönüyor. Most Production ve Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu, Çağan Irmak’ın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği Dedemin İnsanları, küçük bir kasabada yaşayan on yaşında bir çocuk ve dedesi aracılığıyla, bir ailenin ve bir ülkenin geçirdiği büyük değişimi anlatıyor. Filmin mübadele yıllarına uzanan hikayesi I. Dünya Savaşı ile değişen, parçalanan hayatları sinemaya taşıyor... Çekimleri yaz aylarında tamamlanan filmin oyuncu kadrosunda başta Çetin Tekindor, Hümeyra, Mert Fırat ve Yiğit Özşener olmak üzere birçok ünlü isim yer alıyor...

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Dedemin İnsanları
    Yazar: Ali Ercivan
    Çağan Irmak'ın Türk sinemasında marka haline gelmiş yönetmenlerden biri olduğu kesin. Bunu da büyük ölçüde Türk seyircisinin duygusal damarını bulabiliyor olması sayesinde başardı. Karanlıktakiler ve özellikle Prensesin Uykusu filmleri beklenen gişeyi yakalayamayınca, bu kez daha Babam ve Oğlum sularına dönmüş gözüküyor. Ancak 12 Eylül arifesinde bir ailenin üç neslini ele alan öyküsü, Türkiye'deki azınlıklar meselesine de el atıyor.İzmir'in bir kasabasında yaşayan ve aslen Girit göçmeni olan bu ailenin öyküsü, öncelikle 10 yaşındaki Ozan'ın gözünden anlatılıyor bize. Artık bazı şeylere aklı ermeye başlayan Ozan, çevrelerindeki birçok kişi tarafından "gavur" olarak görülmelerini, arkalarından konuşulmasını gururuna yediremiyor. Ozan, "beyaz Türkler"in eğitim ve toplumsal düzeninin içinde büyüyor çünkü (Çağan Irmak'ın filmlerinde en sık karşımıza çıkan temalardan biri şüphesiz). Ailesinde

    Fragmanlar

    Dedemin İnsanları Dublajlı Fragman 1:40
    Dedemin İnsanları Dublajlı Fragman
    27.211 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Aragorn İstanbul Yolunda!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    15 Mart 2014 Cumartesi
    Çağan Irmak'ın Tamam mıyız? Filmi Almanya Galasını Yoğun İlgiyle Beraber Tamamladı
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Sıcak bir dostluk ve hayata tutunuşun hikayesini anlatan Tamam mıyız? filminin Almanya galası gerçekleşti.
    9 Aralık 2013 Pazartesi
    Forum İstanbul'da Açıkhava Sinema Keyfi!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    Bu haftanın programında Dedemin İnsanları filmi var...
    31 Temmuz 2012 Salı
    Yerli Filmlere Taze Vizyon!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Önceki dönemin Türk filmleri, yaz aylarıyla yeniden salonlarda...
    14 Temmuz 2012 Cumartesi
    Yılın Lideri Türk Sineması!
    Haberler - Sektörden
    2011'in son haftasında yıllık gişe rakamları yerli yapımlardan yana...
    27 Aralık 2011 Salı

    Oyuncular

    Çetin Tekindor
    Rolü : Mehmet Bey
     Hümeyra
    Rolü : Peruzat
    Zafer Algöz
    Rolü : Belediye Başkanı
    Yiğit Özşener
    Rolü : İbrahim

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    1 Kasım 2012 tarihinde eklendi
    abartı felan değil bu film başyaıttır neresinden başlasam bilmiyorumki bu çagan ırmak her filmi nokta atış gibi kusursuz ve etkieyici konusu görselliği işleyişi sıcaklığı ve en önemlisi oyunculuğuyla sizi derinden etkileyen bir film başta çetin tekindor bu adamın hangi filmini izlesem beni hüzünlendirmeden edemiyor inanılmaz bir oyunculuk sergilemiş ve Durukan Çelikkaya sıpa gerçekten inanılmaz oynamış sonuç ...
    Devamını oku
    Hülya Kizil B
    Hülya Kizil B

    Takipçi 89 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    30 Mart 2015 tarihinde eklendi
    Oldukça zun bir film olmuş. Mübadele yıllarının anlatımına daha çok yer verilebilirdi, en ilgi çekici kısımları onlardı bence. Oyunculuklar harikaydı Ama Çetin Tekindorun ve yanındaki saf masum çırağının oyunculuklarını süperdi!!! Çekilen yerler, ışıl ışıl deniz, küçük Ege kasabasının şirinliği, esnaflığı, Tekin Çetindorun her daim takım elbiseli şık oluşu ve herkes tarafından ona duyulan saygı sevgi; müthişti!
    santanamania
    santanamania

    Takipçi 7 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    1 Aralık 2011 tarihinde eklendi
    Son zamanlarda izlediğim en güzel filmdi . Bir arkadaş yazmış bir tane babam ve oğlum yeterdi diye ama bu filmde olanlarada yaşanmış şeyler o zaman dünya haykırsaydı 2. dünya savaşı başlarken 1 tane dünya savaşı yetmedi mi diye . Bence böyle boş muhabbetlerle insanların kafalarını karıştırmamak lazım . Film senaryosu, oyunculukları , yönetmeni ve kurgusuyla 10 numara bir film . Çağan IRMAK Süpermiş .
    Ayse Aydin
    Ayse Aydin

    Takipçi 5 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    11 Kasım 2012 tarihinde eklendi
    Güzel bir kadro, güzel bir film... Oyunculuklar muhteşem, özellikle Çetin Tekindor ve Durukan Çelikkaya'nın performansları görülmeye değer. Ama mesela Hümeyra, Zafer Algöz, Mert Fırat ve Ezgi Mola'nın afişe adını yazdıracak kadar büyük bir rolü yok maalesef... Yiğit Özşener, Gökçe Bahadır ve Sacide Taşaner de bekleneni veriyorlar biz izleyicilere... Filmin sonlarına doğru ortaya çıkan Ushan Çakır'ı da uzun ve ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Warner Bros Turkey
    Yapım yılı 2011
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2011, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2011.

    Yorumlar

    • agresive-angel
      Taraflı bir yorum yazmak gerekirse Çetin Tekindor adını gördüğüm her film beni her zaman kendisine çeker, ve izlediğime hiç mi hiç pişman olmam. Bu filmde de diğer filmleri gibi kendisini büyük hayranlıkla izledim. Filmin anlatıldığı dönemi kusursuz yansıtan ekibide ayrıca tebrik ediyorum. Kesinlikle vizyondayken izlenmeli. Filmin duygusunu iliklerinizde hissettirebilecek bir yapım. Küçük oyuncuda oldukca başarılıydı.
    • ceyhun1071
      İzlenmeli, mutlaka izlenmeli. gerçekten kusursuz oyunculuk ve hüzünlü bir hikaye. bütün emeği geçenlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
    • O?uz Kaygalak
      filmi izleyeli bir ay geçmiş ve ben hala gülcemalin o giriş sahnesini hatırladıkça iyi ki izlemişim bu filmi diyorum. vay şuna benziyor vay buna benziyor vay duygu sömürüsü yapıyor vay çok klişe gibi gereksiz ve yazı doldurucu söylemlere zerrece itibar etmeden özel filmlerimden biri diyorum dedemin insanlarına.
    • davdov55
      Çağan Irmak Babam ve Oğlumdaki sinemasına geri dönmüş. Bu kez Göçmenlerin hayat hikayeleri, onur mücadeleleri ve özlemleri bir çocuğun ekseni etrefında anlatılıyor. Biraz karışık olaylar zinciri,fazla hızlı temposu ve sinema adına yenilik içermese de, iyi bir film. Hele Prensesin Uykusundan sonra çok iyi bir film
    • f3309610
      güzel, dokunaklı ve oyunculuğun çok iyi olduğu bir filmdi. yalnızca arkadaki sesi beğenmedim. 8/10
    • Ebru Kalayci
      filmi çok moto mottu.aynı konu üzerinde geçmiş ve gelecek üzerinde gidip gelinmiş.vasattı izlemek sadece vakit kaybı
    • Sahin Celik
      Çağan Irmak'ın Yine Güzel Olaylara ve Yaşanmışlıklara Sürüklediği Bir Film,Kesinlikle İzlenir...8/10
    • ozzgee
      Yine ellerine sağlık Çağan Irmak...
    • CrazyGirl
      Birazcık bana güveniyorsanız hiç durmayın gidin izleyin.
    • Aynur Arpacı
      süperrrrrrrrrr
    • cartman
      güzel film izlenmesi gerekir...
    • Ufuk S.
      çok güzel tavsiye ediyorumm
    • Tuğba Baysungur
      Muhteşemmm
    • senay g.
      tek kelime ile şahane bir filimmmmmmm
    • ?ule Derin Erdur
      Müthiş bir filim.Eline,kalemine,yüreğine sağlık Çağan Irmak.
    • Oktay Yolcu
      Babam ve oğlum kadar olmasa da alattı. Benim dedelerim giritten göçme. büyük amcam orada doğmuş, kendisini geçtiğimiz kış kaybettik. bu filme izleyebilmesini çok isterdim, çünkü kendisi de aynı yaşta gelmiş Vatanına mehmet efendi gibi. iki kardeşi de aynı şekilde gemide hastalıktan vefaat etmiş. Sahneler, konuşmalar, duygular çok etkileyiciydi. Anlatılan hikaye sadece bir ailenin çevresinde geçiyor, oldukça dar. tek taraflı anlatılan bir hikaye. hem güldük hem ağladık, baş ucu filmlerimden biri oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler.
    • Rabia Semerci
      mılaslı olarak neden fılmde mılasın ısmının tek bıkere bıle gecmedıgının altını cızmek ıstıyorum bır mılaslı olarak
    • greendestiny
      bu nasıl bir iş ey beyazperde nin ilgilileri insanlar burda alakasız yorum yazıyor reklam veriyor sizin işiniz nedir her yazılanı eklemekmi...nerde o eski beyazperde bre!!!
    • Oktay Yolcu
      Bu akşam gideceğim, iple çekiyorum. Ne de olsa bizim hikayemiz:)
    • nusegriy
      Bir Çağan Irmak klasiği. Lakin Babam ve Oğlum çekilmişken bu haliyle bu filme hiç gerek yoktu. Filmin çekilmekte olduğunu duyduğumda ne kadar heyecanlanmıştım ama yaşadığım hayal kırıklığı oldu. Mübadele gibi bir konunun işlendiği iddia edilen filmde ben mübadeleye dair dişe dokunur hiçbir şeye rastlamadım. Filmde yok yoktu; başta aile olmak üzere, mübadele, darbe, iyi ve kötünün karşılaşması...Film beni çok yordu... Çağan Irmak daha iyisini yapabilirdi.
    Back to Top