Hesabım
    Kırık Midyeler
     Kırık Midyeler
    22 Haziran 2012 Sinemada | 1s 33dk | Dram
    Yönetmen Seyfettin Tokmak
    |
    Senarist Kenan Kavut
    Oyuncular: Uğur Barış Mehmetoğlu, Seydo Çelik, Engin Benli
    Basın
    3,3 3 Eleştiri
    Üyeler
    3,1 4 Puanlama, 1 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Mardin'den İstanbul’a çalışmaya gelen iki genç akraba çocuğu Hâkim ve Faysal, Almanya’da yaşayan amcaoğulları Salim’in yanına gitmek için para biriktirmeye kararlıdırlar. Fakat İstanbul'da tutunmak ve üstüne üstlük yurt dışına çıkacak parayı biriktirmek sandıkları kadar kolay değildir.

    Hakim bu kentte yaşayan hemen hemen tüm Mardinliler gibi umudu midyecilik işinde arar, fakat bu hayal sandığı kadar kolay gerçekleşmez. İş bulamadıkları için kaldıkları üçüncü sınıf pansiyona bile borçları birikir. Pansiyon sahibi kurt Cevat iki gencin saflığını ve çaresizliğini fırsat bilerek onları borçlarına karşılık kendi pis işlerinde kullanmaya başlar. Bu arada da Almanya'ya yazdıkları hiçbir mektuba cevap alamazlar.

    Aynı pansiyonda kalan Boşnak Medina ile kızı Elma da zor durumdadır, üstelik Elma kalbinden rahatsızdır. Hâkim pansiyonda kalan bir grup kaçak Nijeryalı ile yurt dışına kaçma planları yaparken, Medina'nın bir anda ortadan kaybolması, işleri daha da çıkmaza sürükleyecektir.

    Seyfettin Tokmak'ın yönetmenliğini üstlendiği film 30. İstanbul Film Festivali'nde yurt dışındaki çeşitli festivallerde seyircilerle buluşmuştu.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Kırık Midyeler

    Bu kentte her birimiz birer kırık midyeyiz...

    Yazar: Duygu Kocabaylıoğlu
    Yaz aylarında, özellikle dram türündeki yerli filmlerin vizyona girmesine pek alışkın değiliz. Seyirciyle ilk kez 30. İstanbul Film Festivali'nde buluşan Kırık Midyeler yazın sıcak günlerinde kendisini klimalı sinema salonlarına atan izleyiciler için ağır denebilecek bir konuya ve yapıya sahip. Yönetmen Seyfettin Tokmak ilk filminde, megakent İstanbul'un kaybedenlerine çeviriyor kamerasını ve aynı pansiyonda hayat hikayeleri bir şekilde kesişen farklı dil ve ırktaki insan hikayelerine odaklanıyor. Filmin ana çatısını oluşturan Hakim ve Faysal, Mardin'den bir şekilde İstanbul'a gelen genç Kürt çocuklar. Onları yan hikayelerle besleyen Medina ve Elma, kalp ameliyatı için Bosna Hersek'ten bir umut İstanbul'a gelmiş çaresiz bir ana-kız; pansiyonda Cevat'ın kapatması olarak yaşayan Rus hayat kadını ve Türkiye'de hemen hemen hepsi kaçak kalan Afrikalı zenciler... Çekimleri 2010 baharında İstan

    Fragmanlar

    Kırık Midyeler Dublajlı Fragman 1:58
    Kırık Midyeler Dublajlı Fragman
    2.533 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Kırık Midyeler Bu Hafta Klak'ta!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    22 Haziran 2012 Cuma
    Vizyonda Bu Hafta Dram ve Komedi Var!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    22 Haziran haftasında 8 film gösterime giriyor!
    21 Haziran 2012 Perşembe

    Oyuncular

    Seydo Çelik
    Rolü : Faysal
    Engin Benli
    Rolü : Cevat
    Selma Alispahic
    Rolü : Medina

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Bu Film Hakkında...

    - Filmin çekimleri İstanbul'un Kumkapı semtinde, toplam 30 gün sürdü.- Filmde Türkçe dahil Kürtçe, Boşnakça, Lingala (Kongo dili) ve Rusça olmak üzere 5 farklı dil konuşulduğundan sette sürekli olarak 2 çevirmen görev aldı.- Film ayrıca televizyonun sevilen yüzü Engin Benli’nin de ilk uzun metrajlı sinema filmi. - Film Türkiye’de EAVE (Avrupa Görsel*İşitsel Girişimcileri) bursuyla çekilen ilk uzun metrajlı yapım.- Bugün İstanbul’da seyyar tezgahl Devamını oku

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Tiglon
    Yapım yılı 2011
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe -
    Dil Bosna, Kürtçe, Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2011, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2011.

    Yorumlar

    • leylax
      film,genel olarak güzel ama filmin sonuç bölümü yok. en büyük eksik bu bence..."Elma'nın durumu ne olacak?" sorusuyla salondan çıktım.çok fazla hikaye anlatmaya çalışmış yönetmen, bu yüzden sonuçlanmayan olaylarla filmi kesmek zorunda kalmış.
    Back to Top