Hesabım
    Bıçak Sırtı
    Ortalama puan
    4,0
    352 Puanlama
    Bıçak Sırtı hakkında görüşlerin ?

    63 Kullanıcı yorumları

    5
    16 Eleştiri
    4
    19 Eleştiri
    3
    14 Eleştiri
    2
    8 Eleştiri
    1
    1 Eleştiri
    0
    5 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    romentus
    romentus

    Takipçi 12 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    16 Aralık 2020 tarihinde eklendi
    Filmin birçok sürümü bulunuyor, izlenmesi tavsiye edilen sürümü ise final cut. Nacizene tavsiyemdir.
    Osman Saylak
    Osman Saylak

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    26 Aralık 2019 tarihinde eklendi
    Allah severseniz artik başımız dönüyor bir kamera dönüp ayni oyuncuları gösteriyor yert cik sıkıcı fiş fiş bu ney yaaa yert cik sıktı söyleyin yapsın yerttttttttttt ?
    Zeynel K
    Zeynel K

    77 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    17 Eylül 2019 tarihinde eklendi
    Dönemin şartlarına göre grafikler ve atmosfer inanılmaz başarılı. Fakat genel olarak temposu yavaş ve etkili bir mesaj içermiyor. 2019 yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde ülkemizde hala buna yakın derecede bilim kurgu filmi üretilememesi ise bu işlerde ne kadar geri kaldığımızın basit bir göstergesi...
    Ahmet B.
    Ahmet B.

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    7 Ekim 2017 tarihinde eklendi
    Berbat bir film sakın gitmeyin hem paranıza yazık hem zamanınıza yanımdaki arkadaş film izlerken uyudu ne bi aksiyon var ne bir heyecan hayatımda sinemasına gittiğim en kötü filmlerden biriydi
    Şamil Ö.
    Şamil Ö.

    Takipçi 171 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    17 Nisan 2017 tarihinde eklendi
    Blade Runner'ı izlemeden önce detaylarına şöyle kabaca bir göz attığınızda yüksek beklenti içine giriyorsunuz. Yönetmen koltuğunda "Gladyatör ve Marslı" gibi iki başarılı filmin de yönetmenliğini yapmış sektörün önemli isimlerinden Ridley Scott'ı görüyoruz. Film orjinal fikir olarak bir kitaptan alınmış, söz konusu kitabı okumadığım için bir karşılaştırma yapamıyacağım. 1982 yılında yapılmış bir film olarak günümüze dair iyi gözlemler yapılmış. O dönemdeki insanlar, günümüz hakkında mekanik, karanlık ve doğanın olmadığı yok olmanın eşiğinde bir dünya düşünüyormuş, haksız da sayılmazlar fakat film sadece yapım yılı düşünüldüğüne başarılı. Basit senaryosu ve seyirciyi tatmin etmeyen finaliyle vasatta kalıyor. Özetle; yıldız isimlerin iyi performans sergilediği ortalama bir bilimkurgu olarak nezdimde yerini aldı.
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    22 Aralık 2016 tarihinde eklendi
    SİNEMANIN KÜLT BİLİMKURGU FİLMLERİNDEN...10 ÜZERİNDEN 10
    Kült film demek eski zamanında değeri bilinmeyen sonradan değeri anlaşılan film demektirki bu film buna en iyi örnektir Her şeyi ile mükemmel ama reklam kurbanı olması ve döneminde gişede zarar etmesi günümüze taşınmasına biraz zorlandı . James Cameron\'un 2009 yılında Avatar ile yaptığını bu film için rahatlıkla söyliyebilirim hatta bu film daha fazlasını yapmış Avatar\'ın yapıldığı dönemde gerekli imkan varken bu film 1983\'te imkansızı başarmıştı adeta Avatar ile aralarındaki tek fark Avatar\'ın değeri anında bilindi gişede başarı sağladı bu film ise gişede az bir başarı sağladı ve değeri yıllar geçtikten sonra anlaşılmış kült bir filmdir. Öncellikle film Bilim-Kurgu Ustası Phlip-K.Dick\'in kısa romanından uyarlanan bir filmki roman ve filmin senaryosu oldukça orjinal romanını bildiğim kadarı ile Ridley Scoot sadık kalmış 1-2 ufak değişiklik dışında o kadarıda her filmde olur ama ordata bir gerçek varki senaryo gerçekten harika ki sırf senaryoyu görmek için bile izlenilebilirki bu güzel senaryo\'ya "Alien" filminin efsane yönetmeni Ridley Scoot sayesinde hakketiği değeri film olarakta buluyor Yöntemen Scoot zekasını sonuna kadar kullanmış ve yapılacakların en iyisini yapmış anlaşıldığı gibi aynı avatarda olduğu gbi bambaşka bir dünya yaratmış hemde abartmadan 1983\'te 2030\'lu yılalrı anlatmış hemde abartı kullanmadan hatta mantıklı bir şekilde hatta dikkatli izleyenler gelişmenin aksine gerileyen bir dünya görebilir ama scoot\'un filmde kullandığı en önemli unsur kuşkusuzki yağmur o karanlık ürkütücü atmosferi yaratmasına o dinmek bilmeyen yağmurun büyük etkisi vardı bana göre. Scoot film için en uygun adamı seçmiş Harrison Ford . Bu filmdede başarılı bir iş çıkartıyor hemde bir bilim-kurgu filmi olmasına karşın abartısız bir karekter ile bazı kişiler diyor filmin baş karekteri hep dayak yedi felan diye en azından saçmalamaktan iyidir çünkü Esas karekterin düşmanları replikant yani robot veya android siz nederseniz diyin yani yetenek olarak insandan üstün varlıklar ayrıca bende gerçekcilik bakımındanda iyi olmuş abartmadan izleyiciyi gerçekten inandırmayı başarmışlar Görselliğe gelirsek bu filimin 1983 yapımı olduğuna inanmak gerçekten zor bir bilim-kurgu filmi oalrak gerçekten başarılı heycanlı bir film genelde bu tür filmlerde iyiler hep abartılı bir şekilde kazanır ama bu filmde ise kazanan tarfın olmadığı final\'in şaşırtıcı ve çok sağlam bir diyalog ile son bulduğu sinemanın temel filmlerinden birisidir. Bana göre. PUANIM 10/9.1 İYİ SEYİRLER.
    Fahri07
    Fahri07

    Takipçi 308 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    16 Ekim 2016 tarihinde eklendi
    Filmi izlemeden önce yönetmen scott ve harrison ford isimlerini okuyunca süper film dedim içimden ama filmi izleyince öyle değilmiş.Film tamamen boşa çekilmiş.Filmde kurgu yok,akıcılık yok,senaryo desen zayıf.ayrıca filmde boş konuşmalar ve gereksiz sahneler bolca mevcut izlerken sıkıntıdan patladım finali ise daha berbat.10/1
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 441 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Eylül 2016 tarihinde eklendi
    Blade Runner, Philip K. Dick'in ünlü romanından uyarlanmış, Ridley Scott'ın yönettiği ve Harrison Ford'un başrolünde olduğu, 1982 yapımlı bilimkurgu filmi. Bunu görünce insan bir heyecanlanıyor doğrusu. Hak ediyor da.

    Blade Runner, vizyona girdiğinden beri hala çoğu kişinin dilinde olan, gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgu filmlerinden birisi olarak adlandırılmış bir film. Eski Blade Runner Rick Deckard'ın yaratıcısından kaçmış olan 4 yapay zeka robotu bulup yok etme öyküsünü anlatıyor. Ve filmin bunu anlatış tarzı çok başarılı.

    Blade Runner'ın görsel efektleri muazzam bir kere. Çıktığı zamanı da düşünürsek, efektler oldukça etkileyici doğrusu. Sizi direk filmin atmosferine çekiyor. Buna Harrison Ford'un performansı da katkıda bulunuyor doğrusu. Başarılı bir performans sergilemiş Ford.

    Yalnızca bu da değil, yönetmen Ridley Scott'ın bu dünyayı anlatış stili gerçekten iyiydi. Aynı zamanda da karakterlere yoğunlaşmayı başarıp senaryoyu müthiş noktalara götürmüş. Ayrıca filmin son 20 dakikasında, onun yönettiği ilk Alien filmindeki gibi gerilim tonu iyice yükseliyor ve gerçekten de heyecanlı anlar ortaya çıkıyor.

    Ama Blade Runner'ı bu kadar özel yapan şeyse, sorgulayan bir yapıya sahip olması. Yani ortada öyle sıradan, efekt cümbüşünden ibaret bir film yok. Bu filmin sorguladığı şeyler, insanı biraz düşündürtüyor ve hayata farklı bir açıdan baktırıyor doğrusu. Filmin böyle bir şeye kalkışması biraz cesurcaydı.

    Blade Runner'ın kötü bulduğum birkaç yanı vardı sadece. Mesela filmin başında akan yazılar, arada geçen yavaş sahneler gibi seyircinin çabucak unutacağı, rahatça silinebilir sahneler var bu filmde. Bu yüzden her saniyesini hatırlayacağınız bir film değil Blade Runner.

    Ve Blade Runner'ın gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgu filmlerinden biri oluşuna da pek fazla katılmıyorum. Beni yanlış anlamayın, Blade Runner gerçekten de iyi bir film ve bilimkurguya getirdiği fark tartışılamaz. Ama son zamanlarda bu türe dair o kadar çok film çıktı ki, Blade Runner'ın bazı konularda biraz geri kaldığını düşünüyorum.

    Ama genel anlamda Blade Runner, kesinlikle izlenmeye değer bir film. Bilimkurgu türüne getirdiği fark kesinlikle fark ediliyor. İyi karakterleri, yaratıcı öyküsü, sorgulayan yapısı, farklı yanları kesinlikle filmi görülmeye değer hale getiriyor. Eğer izlemediyseniz, bir göz atmaya kesinlikle değer.
    Turgut Onur M.
    Turgut Onur M.

    Takipçi 4 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Ocak 2016 tarihinde eklendi
    Film güzel bir seyir keyfi ile izlenmese de filmin sonuna doğru verilen mesajlar beni etkiledi.Varlık ve din felsefesi üzerinden verilen mesajlar yaratıcı yaratılan ve ölüm korkusu...Filmin beğenmediğim tek yanı yönetmenin biraz yetersiz kaldığını hissetmem.Geçiş kısımlarındaki kopukluk gözüme çok battı bazı olayların yaya yaya işlenmesi de o dönemin getirdiği bir zorunluluk olsa gerek.Felsefi ve psikolojik film sevenlerin hoşuna gideceğini düşündüğüm bir film iyi seyirler...
    DthepYEK
    DthepYEK

    Takipçi 233 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    6 Eylül 2015 tarihinde eklendi
    "Korku içinde yaşamak baya bir şeymiş, değil mi ?
    İşte köle olmak da öyle bir şey. "

    Anlaması ve yorumlaması zor olan felsefik yönü ağır basan bir film. Baştan söyleyeyim öyle herkese hitap etmesini beklemeyin. Zaten bilim-kurgu seven belli bir kitle vardır. Bu film onların bile hepsine hitap etmiyor. Bu film daha çok psikolojik analiz, hal durum ve ağır işlenen yapıları seven kişilerin hoşuna gideceği tarzda bir film. Ben mesela bir bilim-kurgu sever olarak filmin ismi, afişi ve aldığı puanları görünce çok daha hareketli aksiyonu bol bir film bekliyordum. Bu film bu yapıdan çok uzak bir film. Film bildiğimiz bilim-kurgu yapısından uzak. Tabi ki bunun yapım yılı ile alakalı nedenleri de olabilir ama o yıllarda yapılan üst düzey bütçeli ve görsel anlamda çok daha iyi filmler olduğunu göreceksiniz. Burada bence Ridley Scott böyle bir tarz seçmiş kendine. O daha çok işin distopik yapısını, ortam atmosferini, dünyanın geleceğinin nasıl olma yolunda olduğunu göstermek istemiş. Kişiler üzerinden daha çok karakter ağırlıklı bir film olmuş. Bazı sahnelerde kaliteli o döneme göre çok başarılı sayabileceğimiz çekimler, görüntüler vardı.

    Şimdi şöyle bir baktığımızda filmde 2019 yılında oldukları söyleniyor. İnsan ister istemez bir karşılaştırmaya gidiyor. Bakıldığında Uçan arabalar, sesli komut algılama cihazları filan tamam ama tüplü televizyon mantığından kurtulamamış olması biraz garip kaçmış. Ridley Scott öngörüsünde 2019 da bir robot-insan çatışması öngörmüş. Ama bunda henüz daha çok erken diyebiliriz. Robotları daha yeni yapıma geçirdiğimiz şu dönemlerde yapay zeka ise henüz üzerinde çalışılan ve kolay olmayan bir teknoloji. Ama bunlar 2019 da olmasa bile belki 2119 da olur. Onu Allah bilir. Ridley Scott bir öngörüsünde doğruyu bulmuş o da şu; Reklam panolarında koca koca gözünüze sokulan Coco Cola yazısını görmüşsünüzdür. Evet bunu bilmiş. Şimdiler de de Coco Cola dünyanın en çok tüketilen ürünlerinden. Ve belki de yıllarca da böyle devam edecek.

    Filmin kötü yanları bence çok ağır olması, konunun yavaş ilerlemesi, toplumun genel hal ve durumu değilde sadece birkaç robot ve bir adamın üzerinden yürümesi yani genele yayılamama, olayların geniş çaplı anlatılmaması. İyi yanları ise kostümleri, oyunculukları ve zamanının ötesindeki görselliği diyebilirim. Genel olarak IMDb puanını abartılı buldum. Zamanında çok büyük sükse yapmış bir film olabilir ama şu an için o kadar da göklere çıkarmanın doğru olmadığını düşünüyorum. İyi seyirler... 7.2/10
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    11 Nisan 2015 tarihinde eklendi
    dönemine göre iyi bir film olabilir fakat zamanın ötesine akıp giden klasik bir film diyemeyeceğim yapımlardan biri. Finali itibariyle de hayal kırıklığı 6/10
    Serkan K.
    Serkan K.

    Takipçi 33 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    31 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
    Son derece sıkıcı ve saçma bir film. Felsefesini anlamadım, görsellik açısından sınıfta kalır. Her sahnesinde bolca floresan ışığı koymuş al sana yakın gelecek filmi olmuş güya.1982 yapımı olması bazı hataları ve saçmalıkları örtbas etmemize yetmez, zira o yıllarda çekilmiş çok süper filmler izledim; Taxi driver, İndiana Jones gibi... Filmden koptuğum en saçma görüntü ise: 2019 L.A. şehri her yer son teknoloji, uçan arabalar falan ama polis ofisinde serinlemek için hala kemeraltı çarşısından alınmış ventilatörler kullanılıyo... 3 puan vermemin sebebi de Harison Ford ustadır...
    volkanick
    volkanick

    Takipçi 683 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    12 Ocak 2014 tarihinde eklendi
    Yaşamayacak olması çok kötü,ama zaten kim gerçekten yaşıyor ki...
    Yukarıdaki muazzam repliğe rağmen beklediğimi bulamadığım bu filmi nitelemek için en başta kullanacağım kelime ''sıkıcı'' olurdu.
    4 yıllık ömürlerini uzatmaya çalışan ''replicant'' diye adlandırılan robotların mücadelesini izlerken kesinlikle robotların yanındaydım.4 yıl gerçekten çok kısa.Düşünsenize Türkiye'de öğretmen olsalar 4 yılda olsalar mecburi doğu hizmetini yapıp sağlık bakanlığınca gasp edilen diplomalarını anca alışiktaşlı olsalar takımlarının şampiyon olduğunu göremezler...Yok yok kesinlikle replicantlardan yanayım...
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    8 Ekim 2013 tarihinde eklendi
    Ben beğenmedim izlemeden önce büyük beklentilerim vardı ama hayal kırıklığına uğradı yaratılan atmosfer başarılı ama konu insanı çekmiyor ve bi an önce bitsin diyorsunuz,finali ayrı bi şyapıt olarak nitelendirilenmesini abartılı buluyorum
    Ata Kalinyazgan
    Ata Kalinyazgan

    Takipçi 204 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    12 Temmuz 2013 tarihinde eklendi
    Günümüz de sıkça gördüğümüz, sırf bilgisayar ile yapılan saçma sapan bilim kurgu filmlerini izlemek yerine bunun gibi olağanüstü daha eski tarihlerde müthiş bir yönetmenin elinden çıkmış, izleyebileceğiniz en iyi bilim kurgu klasikleri arasına girmiş filmleri tercih etmenizi şiddetle öneririm. Defalarca izleyebileceğiniz müthiş bir Ridley Scott filmi. 9,2/10
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top