Hesabım
    Jupiter Yükseliyor
     Jupiter Yükseliyor
    6 Şubat 2015 Sinemada | 2s 7dk | Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu
    Yönetmen Lilly Wachowski, Lana Wachowski
    |
    Senarist Lilly Wachowski, Lana Wachowski
    Oyuncular: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean
    Orijinal adı Jupiter Ascending
    Basın
    2,8 4 Eleştiri
    Üyeler
    2,9 131 Puanlama, 24 Eleştiri
    Beyazperde
    1,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Öyle bir evren düşünün ki insanoğlu besin zincirinin en alt basamağını duruyor. Hizmetçilik yapan sıradan genç bir kadın olan Jupiter Jones ise büyük bir suikastın hedefinde... Jupiter Jones dünyaya geldiğinde ileride sıra dışı olaylar yaşayacağına dair birçok işaret vardır. Aradan yıllar geçer ve artık genç bir kadındır. İnsanların evine temizlikçi olarak gider, ilişkileri ise genelde sorunlarla sona erer. Bir gün genetik mühendislik ürünü eski asker Caine dünyaya iner; amacı ise Jupiter'i bulmaktır. Zira evrenin tek hakimi olan ölümsüz Kraliçe, çıkartılan genetik haritalara göre bu genç kadının kendi hükümdarlığının sonunu getireceğini düşünmektedir...

    En son Bulut Atlası filmiyle izleyici karşısına çıkan Wachowski Kardeşler'in senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendikleri filmin oyuncu kadrosunda Mila Kunis, Channing Tatum, Eddie Redmayne, Sean Bean gibi yıldız isimler yer alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    1,5
    Kötü
    Jupiter Yükseliyor

    Jupiter yükseliyor, Wachowskiler düşüyor

    Yazar: Fırat Ataç
    Eleştirel anlamda sınıfı geçse de maddi açıdan büyük bir kaybetme hikayesi olan Cloud Atlas'tan sonra kendilerinin finanse edeceği yeni bir proje için uzun süre bekleyeceklerine emin olduğum Wachowskiler, arayı fazla açmadan Jupiter Ascending'le karşımıza geliyorlar. Bu sefer Warner Bros.'un eli açık güven vericiliğini arkasında hisseden kardeşler, yaptıkları işin gitgide yükselen maliyetini kafaya pek takmamış görünüyorlar. Belki de güvendikleri bir başka dal olan ve kendilerine yakıştırabildikleri 'genç yetişkin filmi çekiyor olmanın garanticiliği' onları fazla düşünmemeye sevketmiştir, kim bilir?Babasının başka gezegenlere duyduğu aşırı merakın sonucunda adı Jupiter (Mila Kunis) olan ana kahramanımız, kendine bu ismi layık gören babasının vefatının ardından akıl almaz derecede Rus stereotiplerden oluşan anne tarafıyla büyüyor. Aile işi olarak temizlikçiliği seçen bu gürühun filmin miz
    Jupiter Yükseliyor - Türkçe Altyazılı Fragman (3) 2:19
    Jupiter Yükseliyor - Türkçe Altyazılı Fragman (3)
    68.477 gösterim

    Ekstra Videolar

    Jupiter Yükseliyor - Inside the Universe Özel Video 3:34
    Jupiter Yükseliyor - Inside the Universe Özel Video
    608 gösterim
    Fantastik Bilimkurgu Filmlerinin En İyi Çiftleri 1:19
    Fantastik Bilimkurgu Filmlerinin En İyi Çiftleri
    804 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    2000'li Yılların En İyi Uzay Filmleri
    Haberler - Özel Dosyalar
    19 Ocak 2024 Cuma
    TV’de Hafta Sonu (7-9 Eylül)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Ters Yüz, Jack Reacher, X-Men: Geçmiş Günler Gelecek...
    7 Eylül 2018 Cuma
    TV’de Hafta Sonu (17-19 Ağustos)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    İlk Yenilmez: Kaptan Amerika, 6 Süper Kahraman, Star Wars: Son Jedi...
    17 Ağustos 2018 Cuma
    Ünlü Oyuncuların Kariyerlerindeki En Kötü Halleri!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Yok artık demeye hazır mıyız!
    25 Mart 2017 Cumartesi
    36. Altın Ahududu Ödülleri'nin Sahipleri  Açıklandı!
    Haberler - Sektörden
    Yılın en kötülerine verilen ödüllerin talihsiz sahipleri belli oldu.
    29 Şubat 2016 Pazartesi

    Oyuncular

    Mila Kunis
    Rolü : Jupiter
    Channing Tatum
    Rolü : Caine
    Sean Bean
    Rolü : Stinger
    Eddie Redmayne
    Rolü : Balem

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    The-Erinch
    The-Erinch

    Takipçi 217 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    9 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    Öncelikle bu filme 1.5 veren Fırat Ataç isimli beyazperde eleştirmeni çıksında kendisi bir bilimkurgu-fantastik çeksinde TÜRKİYE ye kazandırsın...
    Herneyse ben filmi aksiyon ve akıcılık açısından son derece beğendim...3D çok gereksizdi sadece;filmi keyifle izledim...Tarzı sevenlerin vakit ayırıp izlemesini tavsiye ederim.
    Fundalina Jolie
    Fundalina Jolie

    Takipçi 178 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    3 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    Warner Bros Türkiye Basın Gösterim olanağı ile izlediğim film, düşmeyen temposu ve Wachowski kardeşlerin idealist bakış açısıyla şekillenen fantastik ögelerle bezeli bir bilim kurgu filmi. Fragmanları ekranlarımıza ilk düştüğünden beri merakla beklediğimiz Jupiter Yükseliyor temelinde “seçilmiş kişi” hikayesi anlatıyor ama anlatırken hiç düşmeyen temposuyla adeta sizi sürüklüyor ve ne zaman bittiğini ...
    Devamını oku
    bilal k.
    bilal k.

    Takipçi 9 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    27 Nisan 2015 tarihinde eklendi
    spoiler: Filmin konusu güzel. Uzun yaşamak için insanları öldürüp , özütleyip bunları kullanarak vücutlarında meydana gelen yıpranmış ve zarara uğramış doku, dna , artık ne varsa yenileniyor. Bunları yapan ise bizim tabirimizce nüfuslu kişiler ama bu kişiler uzaylı . Zamanı gelince tüm insanları öldürüp bunun için kullanacaklar. Tabi bunu yapan kişiler aynı bizim gibi insana benziyor ama uzaylılar. ...
    Devamını oku
    Muhammed E.
    Muhammed E.

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    10 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    Film çok güzeldi çok çok beğendim. efektler bir harikaydı. oyuncular da çok iyiydi ama ben filmin konusunu anlamadım. sebebi ise alt yazının normalden daha hızlı geçmesiydi . yazı hep yarım kaldı. bir de çok küçüktü yazılar.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında...

    Filmin başrolü için önce Natalie Portman düşünülmüştü fakat sonrasında anlaşma sağlanamadı. Yerine Rooney Mara'nın adı kulislerde geçerken, kadroya dahil olan isim Mila Kunis oldu.

    Detaylar

    Yönetmenler filmin senaryosunun 600 sayfa uzunluğunda olduğunu açıkladılar.

    Teknik Detaylar

    Filmin vizyon tarihi 2014 Haziran'ı olarak belirlenmişti, ancak post prodüksiyon sürecinin uzatılması kararı alınınca gösterim tarihi 9 ay sonrasına uzaltıldı.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Warner Bros Turkey
    Yapım yılı 2015
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 5 başlık
    Bütçe 175 000 000 $
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2015, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2015.

    Yorumlar

    • Celalettin M.
      filmin görsel efektlerine diyecek yok gerçekten güzeldi. hem sıradan bir senaryoda yapmamışlar ama şu var ki gerilimi her dakika yüksek tutamamışlar yani film pek de sarmıyor her dakika tempolu değil.
    • KuvarsTurk
      Ben daha çok Harry Potter ın bilimkurgu versiyonunu gördüm bu filmde. Fakir ve önemsiz çocuğu gelip birisi kurtarır ve onu alarak başka bir dünyaya götürür. Orada bir dizi rutin protokolden geçer ve özel eşyalar verilir. Aslında bu gizemli dünyada o önemli ve zengin birisidir. Adını duyan önünde haşmetle eğilir. Ya da ağzını bir karış açarak adını sayıklar:POTTEEE....JUPITTEEEE....
    • Fundalina Jolie
      Fırat Ataç duymasın ama size katılıyorum :) Daha iyi işlenebilirdi ve uzun soluklu bir seri çıkabilirdi bu filmden. 3D başta çok iyiydi açıkçası ama bir yerden sonra ben de gereksiz buldum. İzlenmesini ısrarla öneririm, kötü oyunculuklara rağmen türünün iyi bir örneği olduğunu düşünüyorum. "Eksiklik hissettiğim ve olmamış dediğim" yerler bolca vardı ama bu filmi ikinci defa izlememe engel olmadı ve hatta üçüncü defa izleyeceğim.
    • Hasan D.
      film iyi olabilir ama ingilizce altyazı ile nekadar kişi izler bilmiyorum heleki erzurumda ingilizce bilen kişi sayısı en fazla 4 seans için salon doldurabilecek kapasitedeyken en azından altyazılı olsa türkçe olarak tabi ilk seanstan giderdim ama bu şekiilde seanlar boş geçen(Erzurumda) 2. film oldu 7. oğul gibi herneyse diyeceğim son şey fragmanı iyi ama filmi izlemek istesemde izleyemedim malum orjinal dil..
    • The-Erinch
      Öncelikle bu filme 1.5 veren Fırat Ataç isimli beyazperde eleştirmeni çıksında kendisi bir bilimkurgu-fantastik çeksinde TÜRKİYE ye kazandırsın...Herneyse ben filmi aksiyon ve akıcılık açısından son derece beğendim...3D çok gereksizdi sadece;filmi keyifle izledim...Tarzı sevenlerin vakit ayırıp izlemesini tavsiye ederim.
    • volkanick
      İzlerken üstüne sinen bir 'olmamışlık' hissinin eşlik ettiği film;bazen kendini tekrar eden bazen de birbirinden kopuk sahnelerin tam mayalanmadan hazırlanmış bir karışımı gibi...Örnek olarak ikinci yarının başında ki uzay bürokrasisi(!) sahneleri filmin ruhuna ters düşüyor,bir yandan başörtüsü takıp altına mini etek ve leopar desenli tayt giyen hatun kişileri andırıyor bu durum.Başta söylediğimi sonda tekrar ederek bitiriyorum:Olmamış.
    • Emrah B.
      Film gayet güzel. Tavsiyem fantastik film sevenler kaçırmasın. Yukarıdaki eleştiriyi de çok kaale almayın, fırsatınız varken sinemada gidin...
    • Duygu Kocabaylıoğlu
      Wachowski Kardeşler de görsellik yine muazzam olacağa benziyor.
    Back to Top