Hesabım
    Bir Hayalimiz Vardı
     Bir Hayalimiz Vardı
    6 Eylül 2013 Sinemada | 1s 30dk | Dram
    Yönetmen Sally Potter
    |
    Senarist Sally Potter
    Oyuncular: Elle Fanning, Alice Englert, Christina Hendricks
    Orijinal adı Ginger & Rosa
    Üyeler
    3,2 6 Puanlama, 1 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    İki yakın arkadaş olan Ginger ve Rosa, Soğuk Savaş ve cinsel devrimin etkilerinin hüküm sürdüğü 1960'lı yılların Londra'sında yaşamaktadır. İki genç kız aleni bir şekilde ailelerine baş kaldırmakta; başka türlü, heyecanlı bir hayata ulaşmanın hayallerini kurmaktadırlar. Daha da önemlisi hiçbir zaman, küçümsedikleri ve acıdıkları anneleri gibi olmamaya kararlıdırlar. Ginger zamanla politik eylemlerde daha büyük bir tutkuyla yer almaya ve gece gündüz dönemin sorunları üzerine kafa yormaya başlar. Öyle ki bir süre sonra Soğuk Savaş ile ilgili yazmaya başlar.  Ginger'ın aksine Rosa, politik konulara pek de ilgi duymayan ve genellikle eğlence odaklı yaşayan bir genç kıza dönüşmüştür; buna rağmen aralarındaki dostluk tüm gücüyle devam eder. Ancak Rosa'nın attığı beklenmedik bir adım bu yakın arkadaşlığı parçalanma noktasına getirir.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Bir Hayalimiz Vardı

    Büyümek ve üzülmek...

    Yazar: Banu Bozdemir
    İsminde "ve" geçen filmleri severim çünkü bu tarz filmlerin bize yönelteceği iki ana karakter vardır ve izleyici olarak birinin yanında yer almamız istenir. Ama burada filmin ibresinin zaman zaman saptığını söyleyebiliriz. Sally Potter daha çok deneysel filmler çekmeyi tercih ettiğinden, Bir Hayalimiz Vardı/Ginger & Rosa filmografisinde daha ‘bildik' bir tanımlamayla anılacak büyük ihtimalle. Ama yine de kadının yönünden bakan, cinsiyetin yüklediği roller açısından Potter izleri taşıyan bir film. Filmin atmosferi bir hayli etkili, Soğuk Savaş ve cinsel devrimin birbirini tetiklediği 1960’lı yıllarda geçiyor ve üs olarak İngiltere seçilmiş tabii! 1945’te Hiroşimaya atılan atom bombasının görüntüleriyle açılış yapan film bir yandan da karşısına bir doğum sahnesi koyuyor hatta bir değil iki! Londra’da doğum yapan iki kadının halleri hem ölüme inat doğum olarak algılanabilir, hem dünyanın de

    Fragmanlar

    Bir Hayalimiz Vardı Orijinal Fragman 1:50
    Bir Hayalimiz Vardı Orijinal Fragman
    2.481 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Dopdolu Vizyon!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    5 Eylül 2013 Perşembe

    Oyuncular

    Elle Fanning
    Rolü : Ginger
    Alice Englert
    Rolü : Rosa
    Christina Hendricks
    Rolü : Natalie
    Alessandro Nivola
    Rolü : Roland

    İzleyici eleştirisi

    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    9 Kasım 2013 tarihinde eklendi
    Bir şeyler yapmaya çalışan, bir ölçüde başarılı sayılabilecek, ancak tam da "olamamış" bir film "Ginger & Rosa". Birkaç tane konuyu ele almaya çalışıyor kısa süresi zarfında. Bu işe kalkışan filmlerin pek çok başarısız örneğini daha önce görmüştük. Zaten bunu başarabilen filmler de anında "klasik" statüsüne ulaşır. Ele aldığımız bu film, bu statüye ulaşamayanlardan. İşlemeye çalıştığı ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Festival Karnesi

    Bir Hayalimiz Vardı, ülkemizde ilk olarak 32. İstanbul Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu. Film aynı zamanda Londra Film Festivali'nde 'en iyi film' kategorisinde yarıştı.

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında

    Film başkarakterlerinden biri olan Rosa'yı canlandıran 1994 doğumlu genç oyuncu Alice Englert, ünlü yönetmen Jane Campion'un kızı.

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında

    Filmin yönetmeni Sally Potter, anakarakter Ginger'ı canlandıracak oyuncuyu bulabilmek için Facebook üzerinden de duyuru yapmış. Bunun sonrasında 2.000 kadar kişi başvuruda bulunmuş seçilenler arasından da bir sonuç çıkmamış. Ardından cast yönetmeninin yoğun tavsiyeleri üzerine Elle Fanning'de karar kılınmış.

    Teknik bilgiler

    Ülke İngiltere
    Dağıtımcı Tiglon
    Yapım yılı 2012
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 3 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2012, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2012.

    Yorumlar

    Back to Top