Hesabım
    Sihirli Orman
     Sihirli Orman
    20 Şubat 2015 Sinemada | 2s 5dk | Macera, Fantastik, Müzikal
    Yönetmen Rob Marshall
    |
    Senarist James Lapine
    Oyuncular: Meryl Streep, James Corden, Emily Blunt
    Orijinal adı Into The Woods
    Basın
    3,9 4 Eleştiri
    Üyeler
    3,4 65 Puanlama, 6 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Kırmızı Başlıklı Kız, Sindrella, Rapunzel gibi klasikleşmiş pek çok çocuk masalının farklı kahramanları, aynı filmde hem de aynı ormanda buluşsalardı ne olurdu? Grimm Kardeşler'in yaratmış olduğu klasik karakterleri daha farklı bir tarzda karşımıza çıkaran Sihirli Orman; masalların tonunu yansıtan görsel atmosferi, müzikal türüyle aynı potada eriterek beyazperdeye taşıyor. Bir cadı tarafından lanetlenen bir fırıncı ve eşinin hikayesini, klasik masala bağlayan film, çocuk sahibi olmak isteyen çiftin, Sihirli Orman'ın derinliklerinde, cadının kendilerinden talep ettiği malzemeleri temin etme maceralarını anlatıyor. Tabi bu süreçte Fırıncı'nın yolu Grimm masallarındaki baş karakterler ile kesişiyor.

    Kamera arkasına Rob Masrhall'ın geçtiği filmin, başrollerinde ise Oscarlı usta oyuncu Meryl Streep, Johnny Depp, Chris Pine, Emily Blunt ve Anna Kendrick gibi pek çok gözde isim yer alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Sihirli Orman

    Masallar karışsın, kahramanlar yarışsın!

    Yazar: Banu Bozdemir
    Masallar dünyası o kadar fantastik ve o kadar başka konulara evrilmeye müsait ki adeta senaristlerin elinde oyuncak oldu diyebiliriz. Masallarla klasik haliyle ilgilenenler olduğu kadar ‘masallar dünyasında ne yapabilirim’ kafasıyla cirit atanlar da çoğunlukta. Into the Woods / Sihirli Orman ünlü yönetmen Rob Marshall’ın sihirli ellerinde ormanın karanlık atmosferinde geçen keyifli bir müzikale dönüşmüş. Filmin farkı elbette ki senaryosunda. Birçok masal kahramanını aynı hikayede, bir sonuca ulaşmak için çabalar halde görünce filmi daha da ilgiyle izler hale geliyorsunuz. Filmin bir diğer ayrıntısı da olayların neredeyse çoğunluğunun ormanda geçmesi, o yüzden karanlık atmosfere sahip ormanın bir nevi sihirli bir güce dönüşmesine de olanak tanıyor. Hikayede kimler yok ki, Grimm Kardeşlerin masal kahramanları olan Kırmızı Başlıklı Kız, Sinderella ve  Rapunzel bu hikayenin hem kadın hem de
    Sihirli Orman - Türkçe Altyazılı Fragman 2:36
    Sihirli Orman - Türkçe Altyazılı Fragman
    39.548 gösterim
    Sihirli Orman - Orijinal Fragman 1:47

    Ekstra Videolar

    Beyazperdede Bu Hafta (20 - 26 Şubat) 4:04
    Beyazperdede Bu Hafta (20 - 26 Şubat)
    5.467 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Masal Anlatma Günü'nde Masallardan Beyaz Perdeye...
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    26 Şubat 2018 Pazartesi
    Meryl Streep ve Hugh Grant Bir Arada!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Florence Foster Jenkins filminden ilk fotoğraf görücüye çıktı!
    26 Mayıs 2015 Salı
    Vizyonda Bu Hafta!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Şubat ayının üçüncü haftasonuna 7 özel filmle birlikte giriyoruz. Oscar adaylığı bulunan Keskin Nişancı, The Imitation Game,…
    19 Şubat 2015 Perşembe
    Keskin Nişancı, Gişenin Zirvesini Hedef Aldı!
    Haberler - Sektörden
    Clint Eastwood imzalı Keskin Nişancı (American Sniper) ABD gişesinin birinci sırasına yükseldi!
    19 Ocak 2015 Pazartesi
    Amerika'nın Yeni Lideri; Takip 3: Son Karşılaşma!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Amerika'da gişenin lideri Takip 3: Son Karşılaşma oldu.
    12 Ocak 2015 Pazartesi

    Oyuncular

    Meryl Streep
    Rolü : The Witch
    James Corden
    Rolü : The Baker
    Emily Blunt
    Rolü : The Baker's Wife
    Anna Kendrick
    Rolü : Cinderella

    İzleyici eleştirisi

    Umut A.
    Umut A.

    Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

    1,0
    23 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    Kesinlikle berbat ötesiydi.Fantastik heyecan hissetmeyi dusunurken sinirden basim agridi hele ki cocuklarin muzikal cabasi o seslerin tizligi beynimin icine civi cakilmasi gibiydi, paramla bu eziyeti cektigim icin ayrica hayiflaniyorum.sadece gitmeyin diyerek sizi bu eziyetten kurtarmak isterim, tabiki tercih sizin ?!
    The-Erinch
    The-Erinch

    Takipçi 217 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    22 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    Bir çok insan;"Sıkıcı,saçma,gereksiz" yorumunu yapıştırır bu filme.. Çünkü malesef ülkemizde müzikal,opera,klasik müzik gibi Batı kültürü kısıtlı sayıda insana hitap eder.. Filmi ben çok beğendim...Çarpıcı öğütler içeren,klasik bir fantastik olmuş. Barındırdığı hikayelerin her versiyonunu bilen biri olarak,farklı bir karman haliyle izlemek eğlenceli oldu...Başarılı bir oyuncu kadrosu,keyifli müzikler ve ibretlik bir konu.
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 301 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    11 Şubat 2015 tarihinde eklendi
    Öncelikle Rob Marshall'a Karayip Korsanları 4 ve Oscarlı Chicago gibi filmlerden aşinayız. Dolgun oyuncu ekibini zaten biliyoruz. Ortaya iyi veya oldukça enteresan bir işin çıkacağının kokusunu başından bilir gibiydik. Öyle de oldu. Filmin konusu ve bu konuyu bir yere bağlama stili oldukça başarılı. Filmin konusu şöyle: "Bir fırıncı ve eşi çocuk sahibi olmak istemektedirler ama cadının laneti yüzünden olamazlar. ...
    Devamını oku
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.254 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    23 Nisan 2015 tarihinde eklendi
    Johnny Depp oynadığı rolü acayip doğal oynamış ki insan diyor acaba Johnny Depp gerçekten bu masalın içinde anlatılan kurt mu? Müzik melodilerinin pek hoşuma gittiği söylenemez , hikaye yer yer sıkıyor.. Çoğu masal öğesini barındırıyor ama bana göre yine de sıradan bi film. opera ya da tiyatro olsa bunu bilerek izlenebilir olabilecek, ne olduğu belirsiz film. Efektler de Sihirli Annem'den bile kötü denilebilir.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Sihirli Orman'ın ilk Broadway performansı 1987 yılında Martin Beck Tiyatrosu'nda yapıldı. Oyun, 764 kez sergilendi ve en iyi müzik, en iyi kitap ve en iyi müzikal aktris dallarında Tony® ödülleri kazandı.

    Detaylar

    Film, müzikalin orijinalinde yer alan “Children Will Listen,” “Giants in the Sky,” “On the Steps of the Palace,” “No One Is Alone” ve “Agony” gibi şarkıları da barındırıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı UIP Türkiye
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 2 başlık
    Bütçe 50 000 000 $
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Macera, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.

    Yorumlar

    • The-Erinch
      Bir çok insan;"Sıkıcı,saçma,gereksiz" yorumunu yapıştırır bu filme.. Çünkü malesef ülkemizde müzikal,opera,klasik müzik gibi Batı kültürü kısıtlı sayıda insana hitap eder.. Filmi ben çok beğendim...Çarpıcı öğütler içeren,klasik bir fantastik olmuş. Barındırdığı hikayelerin her versiyonunu bilen biri olarak,farklı bir karman haliyle izlemek eğlenceli oldu...Başarılı bir oyuncu kadrosu,keyifli müzikler ve ibretlik bir konu.
    • The-Erinch
      Bana direk Once Upon Time dizisini hatırlattı :) Hatta onun film halimi desek...
    Back to Top