Hesabım
    Zayıflığın Esareti
     Zayıflığın Esareti
    23 Mayıs 2014 Sinemada | 1s 45dk | Dram
    Yönetmen Catherine Breillat
    |
    Senarist Catherine Breillat
    Oyuncular: Isabelle Huppert, Kool Shen, Laurence Ursino
    Orijinal adı Abus de faiblesse
    Basın
    3,8 2 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Zayıflığın Esareti, kısmi felç geçiren ve bununla mücadele etmeye çalışan Maud'un Vilko adlı bir adamla yaşadığı zorlu ilişkiyi konu alıyor. Bir sabah uyandığında fark ettiği uyuşukluk üzerine hastaneye yatan Maud, kısmi felç geçirdiğini sonradan anlar ve bu durumla mücadele etmeye çalışır. Bu zorlu mücadelede yapımcısı ve asistanı onun yanında olurlar. Maud hayatını normale döndürmeye çalışırken bir yandan da çekeceği yeni filmi için bir erkek karakter aramaktadır. Bir gün televizyonda tesadüfen Villko'yu görür ve arayışının sona erdiğini anlar. Yakışıklılığı ve kibirli tavırlarının yanında Villko yaptığı dolandırıcılıklar yüzünden de kötü bir üne sahiptir. Maud ne yapıp edip Villko ile buluşmaya kararlıdır. Aralarında karmaşık bir bağ oluşur. Vilko'nun bir dolandırıcı olması ve onun zaafından faydalanmaya çalışması, ilişkilerini tehlikeye atacaktır. Filmin yönetmeni Catherine Breillat, kendi deneyimlerinden yola çıkarak hikayesini örüyor. Maud karakterini Fransız sinemasının önemli isimlerinden Isabelle Huppert, Vilko'yu ise Kool Shen canlandırıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Zayıflığın Esareti

    Kişisel sularda gezen, filmografinin zayıf halkalarından biri...

    Yazar: Kaan Karsan
    Henüz 17 yaşındayken yazdığı romanı “L'homme facile”, Fransız hükümeti tarafından 18 yaşından küçüklere yasaklanan Catherine Breillat bu bilgiden de anlaşıldığı üzere sinemanın en cesur ve zor yönetmenlerinden biri... Kariyerindeki birçok filminde cinselliği en saf ve aynı anda en karmaşık haliyle, seyirciyle perdedeki tenler arasına hiçbir duvar örmeden yansıtan Breillat, 2009’da yaptığı masal uyarlaması Barbe bleue’dan beri ortalarda görünmüyordu. Yönetmenin her zaman ilgilendiği konulara farklı bir yaklaşımı olarak görülebilecek ‘Zayıflığın Esareti' hem Breillat’ın geri dönüşü, hem farklı bir üsluba sapması hem de sinemayı daha fazla kişiselleştirme yolundaki ilk adımı olarak addedilebilir.Zayıflığın Esareti, tıpkı Brelliat’ın kendisi gibi bir kadın yönetmeni odağına alıyor. Henüz felç geçirmiş, artık kendi kendine yetmek konusunda problemleri olan ve hayata karşı duran kalkanlarını a

    Fragmanlar

    Zayıflığın Esareti - Türkçe Altyazılı Fragman 1:45
    Zayıflığın Esareti - Türkçe Altyazılı Fragman
    1.771 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Vizyonda Bu Hafta!
    Haberler - Özel Dosyalar
    22 Mayıs 2014 Perşembe

    Oyuncular

    Isabelle Huppert
    Rolü : Maud Schoenberg
    Kool Shen
    Rolü : Vilko Piran
    Laurence Ursino
    Rolü : Andy
    Christophe Sermet
    Rolü : Ezzé

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Film Hakkında

    Yönetmen Catherine Breillat, filmde kendi deneyimlerinden kesitler sunuyor. Fransız yönetmen, sağlık durumundan faydalanarak kendisini aldattığını ve dolandırmaya kalktığını tespit ettiği Christophe Rocancourt'a dava açmıştır. Filmin orijinal adı olan "abus de faiblesse" Fransız hukukunda bu durumu açıklamak için kullanılan bir terimdir. Davada Rocancourt, 700.000 avroluk dolandırıcılıktan ve suistimalden suçlu bulunarak hapse mahkum olur.

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, Almanya, Belçika
    Dağıtımcı M3 Film
    Yapım yılı 2013
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe -
    Dil Fransızca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2013, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2013.

    Yorumlar

    Back to Top