Hesabım
    Kanun Namına
    Kanun Namına
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 34dk | Aksiyon, Dram
    Yönetmen Lütfi Ömer Akad
    |
    Senarist Osman F. Seden
    Oyuncular: Ayhan Işık, Gülistan Güzey, Muzaffer Tema
    Üyeler
    3,0 2 oy
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Bir otomobil tamircisi olan Nazım Usta, Ayten'e aşıktır ve çift sonunda evlenerek mutlu sona ulaşır. Ayten'in kız kardeşi olan Nezahat de Nazım'a aşıktır ve Ayten'e aşık olan Halil ile ikisi birlik olup çifti ayırmayı amaçlamaktadır. Bunun için Nazım'ı, cazibesine dayanamayacağını bildikleri Perihan ile tanıştırırlar ve haklı çıkarlar. Ardından Ayten'i evine götüren Halil'i öğrenen Nazım, dayanamayarak Halil ile Nezahat'i öldürür, eşi Ayten'i yaralar. Peşine polis takılan Nazım, atölyesine sığınır ve orada tutuklanmamak için direnir. Ancak Ayten'in iknası sonrası polise teslim olur.

    Türk sinema tarihinin en önemli geçiş filmlerinden biri olan Kanun Namına, yönetmeni Lütfi Ömer Akad'ın 5. filmidir. Vurun Kahpeye ile başladığı arayışlarına bir müzikal ve iki de masalsı tarih filmi ile devam edip sonradan ilk filminde yakaladığı başarılı havayı daha da geliştirmek amacıyla polisiyeye geri dönen Akad, bu filminde arzuladığı başarıyı yakalamıştır. Lütfi Akad, Kanun Namına ile yalnızca güncel ve gerçek bir olayı canlandırmakla kalmamış, gerçeğe yakın mekanlarda (Taksim, Kapalıçarşı, Karaköy, Beyazıt Meydanı, Aksaray) yaptığı çekimlerle de mekanı bir sinema karakteri olarak kullanmayı başarmıştır.

    Erman Kardeşler yapım şirketinden ayrılarak Kemal Film'e geçen Lütfi Akad, orada senarist Osman F. Seden ve görüntü yönetmeni Kriton İlyadis ile bir üçlü oluşturarak iki yılda tam dokuz filme imza atmıştır. Ayrıca Kanun Namına filminde, Türk Sinemasına ilk defa hareketli kamera çekimini sokmuştur.

    Öneriler

    Son Haberler

    Türk Sineması 100 Yaşında!
    Haberler - Özel Dosyalar
    3 Eylül 2014 Çarşamba

    Oyuncular

    Ayhan Işık
    Rolü : Nazım Usta
    Gülistan Güzey
    Rolü : Ayten
    Muzaffer Tema
    Rolü : Halil
    Settar Körmükçü
    Rolü : Kamil

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1952
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Siyah beyaz
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1952, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1952.

    Yorumlar

    Back to Top