Hesabım
    Kapalı Devre
     Kapalı Devre
    30 Ağustos 2013 Sinemada | 1s 36dk | Dedektif, Dram, Gerilim
    Yönetmen John Crowley
    |
    Senarist Steven Knight
    Oyuncular: Eric Bana, Rebecca Hall, Ciarán Hinds
    Orijinal adı Closed Circuit
    Basın
    3,5 1 Eleştiri
    Üyeler
    3,0 8 Puanlama, 2 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Uluslararası çapta terorist olmakla suçlanan tehlikeli bir grup, bir sabah Londra'ya saldırıda bulunur. Bu patlama sonrasında terörist gruptan sadece bir kişi hayatta kalmıştır. Farroukh Erdogan isimli bu terörist patlamanın ardından tutulanır ve hapse gönderilir. Ülkenin gündemindeki en önemli olay haline gelen bu saldırı, son derece titiz bir dava sürecine tabi tutulacaktır. Hükümetin elinde hiç kimsenin bilmediği gizli bir kanıt vardır ve başsavcı dava için Claudia Simmons isimli başarılı bir avukatı atar. Dava gününden bir gün önce Farroukh Erdogan'ın avukatı öldürülür ve yerine hükümetin atadığı Martin Rose getirilir. İşin ilginç yanı ise Martin ve Claudia'nın eskiden sevgili olmalarıdır. İki eski sevgilinin iki karşıt tarafı savunmak için atandığı bu davada, birbirleriyle herhangi bir bilgi paylaşması kesinlikle yasaktır. İkili, ilişkilerine ve mesleklerine duydukları sadakati sınayacakları oldukça zorlu bir göreve atılmıştır.

    Filmin yönetmenliğini John Crowley üstlenirken, senaryosu Hummingbird ve Eastern Promises filmlerinin senaryolarında imzası bulunan  Steven Knight tarafından yazılıyor. Başrollerde ise Rebecca Hall, Eric Bana ve Jim Broadbent'i izleyeceğiz.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Kapalı Devre

    Adaletin bu mu dünya?!

    Yazar: Banu Bozdemir
    John Crowley imzalı Kapalı Devre/Closed Circuit politik olarak pek çalkantılı bir dönemden geçtiğimiz için benzerlik kurarak, filmde bombalama davasıyla tutuklanan Faruk Erdogan (olay onun savunması etrafında dönüyor biraz da) adlı Türkiye vatandaşından bile bir başbakan Erdoğan benzetmesi çıkartacak kadar diken üstünde olduğumuzu gösteriyor. Tabii filmde işleyen kameraların Haziran 2013’ü işaret etmesi bizim üstümüze alınmamız gereken başka bir süreci, ‘Gezi’ sürecini işaret edebilir ama sadece tesadüf olması gerektiğini düşündürtüyor tabii! İrlandalı yönetmen John Crowley (önceki filmleri Yanlış Hesap/Intermission ve A Boy bir hayli iyiydi) ekranı 6 kamera görüntüsüyle bölerek başlıyor filmine. Kameranın birine giren türbanlı kadın ve yanlış yere park ettiği tekrarlanan kamyonet birazdan büyük bir patlamanın olacağı sinyallerini veriyor. Etkili bir açılış olduğunu söyleyebiliriz. Filmd

    Fragmanlar

    Kapalı Devre Orijinal Fragman 2:23
    Kapalı Devre Orijinal Fragman
    5.625 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Vizyonda Korku ve Gerilim Var!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    29 Ağustos 2013 Perşembe
    Closed Circuit'den İlk Fotoğraflar Beyazperde'de!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Eric Bana'lı gerilimden ilk fotoğrafları Beyazperde'de görebilirsiniz.
    27 Haziran 2013 Perşembe

    Oyuncular

    Eric Bana
    Rolü : Martin Rose
    Rebecca Hall
    Rolü : Claudia Simmons-Howe
    Ciarán Hinds
    Rolü : Devlin
    Denis Moschitto
    Rolü : Farroukh Erdogan

    İzleyici eleştirisi

    Demirtas
    Demirtas

    Takipçi 888 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    25 Nisan 2014 tarihinde eklendi
    Benmi beklentimi yüksek tuttum nedir çok tutmadım maalesef. Kendine özgü bir havası var filmin evet ama bir şeyler eksik bence.
    TC Ömer A.
    TC Ömer A.

    Takipçi 21 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Eylül 2013 tarihinde eklendi
    Kapalı Devre, her şeyiyle çok iyi işlenmiş bir gerilim filmi. Öncelikle film etkili bir açılış filmiyle başlıyor. Bir Türk'ün bomba patlamasından sonra Londra'da işlerin sarpa sarmaya başlaması ve filmde iki avukatın birlikteliği işleri fena halde tehlikeli bir iş alması. Filmde Eric Bana ve Rebecca Hall'un rol alması dışında, aynı zamanda Türk oyuncumuz Pınar Öğün'ün ve diğer Londra'da yaşayan Türkleri de ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Filmin senaristi Steve Knight son yıllarda sinemada da sıkça işlenen adalet ve terörizm temaları üzerine kurduğu bu film için İngiltere'de meydana gelen benzer ve önemli davaları incelemiş. İngiltere hukuk sisteminin önemli bir parçası olan 'Special Advocate' kuralı gereğince atanan avukatlar, suçluları savunuyor ve müvekkilleri hakkında bildikleri hiçbir bilgiyi paylaşmıyorlar. Film de bu önemli hukuk kuralı üzerinden ilerliyor.

    Yönetmen Hakkında

    Yapımcıların yaptığı açıklamaya göre projenin başlangıç aşamasından bu yana yönetmenlik koltuğu için akıllarında olan ilk ve tek isim John Crowley idi. Bu isteklerini elde eden yapımcılardan Tim Bevan’a göre yönetmen Crowley, filmlerindeki anlık gerilim sahnelerini ustalıkla perdeye aktarıyor.

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında

    Ünlü oyuncu Pınar Öğün'ün de rol aldığı filmde, başarılı aktrisi terörist Farroukh Erdogan'ın eşi rolünde izliyoruz.

    Teknik bilgiler

    Ülke İngiltere, ABD
    Dağıtımcı UIP Türkiye
    Yapım yılı 2013
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 3 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Yorumlar

    Back to Top