Hesabım
    Mahalle Arkadaşları
    Mahalle Arkadaşları
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 30dk | Macera, Romantik
    Yönetmen Metin Erksan
    |
    Senarist Metin Erksan
    Oyuncular: Efgan Efekan, Suna Selen, Kadir Savun
    Üyeler
    3,1 1 Puanlama, 1 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Türkiye Sinemasının en önemli yönetmenlerinden biri olan Metin Erksan'ın kendi hayal dünyasında yarattığı tutkulu karakterleri izleyiciyle buluşturduğu sinemasının en önemli örneklerinden biri olan Mahalle Arkadaşları, Steinbeck'in Sardalya Sokağı romanından esinlenerek yönetmenin kendisinin yazdığı senaryoya ait bir film.

    Yine bir çeteyi takip eden yönetmen, bir kızı seven fakir bir kaptan ve kaptanın aylak arkadaşlarının maceralarını anlatıyor.

    Türkiye Sinemasının en önemli tarihçilerinden biri olan Giovanni Scognamillo'nun ifadesiyle "Sevimli mutlu serseriler, avare yaşamın rahatlığı, sorumsuz olmanın tatlı tarafı, zengin kız ile fakir adamın aşkı, kötü adamlar, vamp kadınlar, geleneklere bağlı komik bir baba, Erksan'ın bu hikayesinde kullandığı başlıca motifler. Arkadaşlığın öneminin vurgulandığı Mahalle Arkadaşları'nda küçük insanlar kazanıyor burjuvalar kaybediyor."

    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi

    Caner Aydın
    Caner Aydın

    56 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    31 Ağustos 2021 tarihinde eklendi
    spoiler: 1961 yılı yapımı film. Eski istanbul u görmek güzeldi. Siyah beyaz film görmek de. Erol tas i da görmemiştim bayağıdır. Kötü rolde değil bu sefer. Suphi yi ve kadir savun u da görmek iyiydi. Kadir in seslendirilmiş sesi farklı bu sefer. Alıştığım değil. Surlar üstünde içki de güzelmiş :) Evi temizlerkenki şarkılar ve eğlenceleri güzeldi. Eğlenceli halleri ve mahalle arkadaşlığını ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1961
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Siyah beyaz
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1961, En iyi film: Macera, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1961.

    Yorumlar

    Back to Top