Hesabım
    Hayalet
     Hayalet
    18 Temmuz 2014 Sinemada | 1s 38dk | Macera, Gerilim
    Yönetmen Todd Robinson
    |
    Senarist Todd Robinson
    Oyuncular: Ed Harris, David Duchovny, William Fichtner
    Orijinal adı Phantom
    Basın
    1,7 3 Eleştiri
    Üyeler
    2,8 11 Puanlama, 4 Eleştiri
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Başarılı bir kaptan olan Ed Harris, Soğuk Savaş döneminde görev yapmış Sovyet yapımı bir denizaltı aracında görev almıştır. Kendisine bu zamanlardan emanet kalan psikolojik sorunlarla mücadele eden ve bunu yakın çevresinden gizlemekte olan Harris, atandığı yeni bir görevi kabul eder. Bu gizli görev için hem ailesini ardında bırakarak hem de psikolojik sorunlarını yok sayarak yola çıkar ve geminin nükleer füzelerini elde etmeye çalışan KGB ajanlarıyla başbaşa kalır. Başlangıçta önemsiz bir görev görünümünde olan bu mücadele, aslında tüm insanlığı ilgilendiren büyük bir tehlikeyi barındırmaktadır. Ed Harris, bir yerden sonra kendisinin piyon olarak kullanıldığını fark edecek ve bu tehlikeye karşı tek başına olduğunu anlayacaktır.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Hayalet

    Dünyanın kaderi denizin altında...

    Yazar: Fırat Ataç
    Okyanusun yüzlerce metre altında, kitle imha silahlarıyla donatılmış dev metal bir tüpün içinde olmanın getirdiği klostrofobi, endişe ve bireyler arası çatışmaların yarattığı tansiyon üzerinden ilerleyen bir çok film izledik. Türlerin çeşitliliğinin alıp başını gittiği günümüz sinemasında 'denizaltı gerilimi' demenin garip kaçmayacağı Phantom, Wolfgang Petersen'in Das Boot'unun krallığındaki alt tür dünyasında The Hunt for Red October, Crimson Tide, K-19: The Widowmaker  ve diğerlerinin yanına oturmak istiyor. Bütçesinin görece küçüklüğü ve iyi bir yönetmenin dokunuşlarının eksikliği her anında hissedilen Phantom'un bu isteğini gerçekleştirdiğini söylemek ise oldukça zor.Bir görev esnasında yapmak zorunda kaldığı tercihlerden dolayı mesleki kariyeri zedelenen ancak babasının büyük bir savaş kahramanı olmasının avantajlarıyla emekliliğini bir şekilde getirmiş olan Sovyet Kaptan Demi (Ed H

    Fragmanlar

    Hayalet Altyazılı Fragman 1:34
    Hayalet Altyazılı Fragman
    4.325 gösterim
    Hayalet Orijinal Fragman (3) 2:21
    Öneriler

    Son Haberler

    Vizyondakiler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    17 Temmuz 2014 Perşembe
    Gerçeklerle Yüzleşmeye Hazırlanın: Hayalet Geliyor
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Todd Robinson'ın ikinci uzun metrajlı filmi Hayalet ile sırlarla dolu bir denizaltıyla, macera dolu bir yolculuğa götürüyor.…
    11 Haziran 2014 Çarşamba

    Oyuncular

    Ed Harris
    Rolü : Demi
    David Duchovny
    Rolü : Bruni
    William Fichtner
    Rolü : Alex
    Lance Henriksen
    Rolü : Markov

    İzleyici eleştirisi

    Cactus
    Cactus

    4 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    24 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
    İki kere uğraştım tamamını izlemek için ama ancak yarısına kadar izleyebildim, sonra hepten vazgeçtim. Sıkıcı, çok ama çok sıkıcı bir film. Halbuki denizaltı filmlerini çok severim.
    R. Yasin Ö.
    R. Yasin Ö.

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    20 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
    Hayatımda izlediğim en durağan, en sıkıcı Gerilim-Macera(!) filmiydi. Zamanını boşa harcamak isteyenler izleyebilir.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Bu Film Hakkında

    Gerçeklik duygusunu izleyiciye aktarabilmek için çekimler, San Diego'da demir atmış gerçek bir Rus denizaltısından gerçekleştirildi.

    Detaylar

    Amerika Birleşik Devletleri’ne ait USS Sea Wolf (SSN-575) denizaltısının kaptanı Charles MacVean “Hayalet tüm zamanların en gerçekçi denizaltı filmi” diyor ve filmin bir ilki gerçekleştirdiğini sözlerine ekliyor: “Aynı zamanda neredeyse tamamı San Diego’daki Deniz Müzesi’nde demirli gerçek bir Sovyet soğuk savaş denizaltısında çekilmiş olan ilk Hollywood filmi.”

    Yönetmen Görüşü

    Yönetmen Todd Robinson, çekimler sırasında epey zorluk çektiklerini ifade ediyor: “Bunlardan biri de hiç şüphesiz dar alanda çekim yapmaktı. Bir keresinde ufacık bir alanda tam 27 kişi ve bir sürü ekipman vardı. Açıkça ifade etmek gerekirse dip dibe çalışmak durumundaydık ve hiç kimse, konumu ne olursa olsun bir ayrıcalığa sahip değildi. Herkes aynı zorluğa göğüs germek zorunda kaldı. Aynı zamanda çekim yapılan denizaltı çok eski bir denizaltı id Devamını oku

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Mir Yapım
    Yapım yılı 2013
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 9 başlık
    Bütçe 18 000 000 $
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2013, En iyi film: Macera, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2013.

    Yorumlar

    Back to Top