Hesabım
    Bizi Kötüden Koru
     Bizi Kötüden Koru
    29 Ağustos 2014 Sinemada | 1s 59dk | Dedektif, Korku, Gerilim
    Yönetmen Scott Derrickson
    |
    Senarist Paul Harris Boardman, Scott Derrickson
    Oyuncular: Eric Bana, Édgar Ramírez, Olivia Munn
    Orijinal adı Deliver Us From Evil
    Basın
    2,8 4 Eleştiri
    Üyeler
    3,1 32 Puanlama, 14 Eleştiri
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    New York şehrinin çeşitli bölgelerinde eski Latince yazılar ve gizemli simgelerle birlikte bir dizi esrarengiz durum ortaya çıkmaya başlamıştır. Evlerin bodrumlarından gelen tuhaf sesler çoğu ailenin kabusu olurken New York Polis Departmanı'nda çalışan Çavuş Ralph Sarchie bölgenin en karışık yerlerinden biri olan 46. bölgeye atanır. Ralph Saarchie karşılaştığı olaylar sonrasında başta kendi ailesiyle arasındaki ilişkinin bozulmasına, sonrasındaysa kendi psikolojisinin çökmeye başlamasına tanık olur. Sarchie, ortağı Butler ile birlikte tuhaf bir davayı çözmesi için görevlendirilir. Ancak bu karanlık cinayetler serisi bildiği yöntemlerle çözebileceği türden değildir. Araştırma safhasında Mendoza isimli bir rakiple karşılaşması ise soruşturmanın tüm akışını değiştirir. Kötülük tüm diriliğiyle karşısında dikilmektedir; davayı çözebilmesiyse Mendoza ile yapacağı işbirliğinden geçmektedir. 

    En son 'Sinister' filmiyle izleyici karşısına çıkan Scott Derrickson'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini Eric Bana, Édgar Ramírez ve Olivia Munn paylaşıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Bizi Kötüden Koru

    Vasataltı bir Derrickson hayal kırıklığı...

    Yazar: Kaan Karsan
    Scott Derrickson, korku türünün son yıllarında yaptığı filmleriyle hatırı sayılır türden bir takipçi kitlesi yaratmış bir yönetmen. Her ne kadar yakın zamanda tüm zamanların en kötü yeniden çevrimlerinden birini yapmış olsa da (Dünyanın Durduğu Gün), “Lanet” ve “Şeytan Çarpması” ile belli oranda dikkat çekici korku filmleri yaptığını gözardı edemeyiz. Yaptığı filmlerin –istisnalar kaideyi bozmaz- ortak olarak övgüye mazhar taraflarından biri ise Derrickson’ın atmosfer yaratma becerisi... Farz-ı misal, senaryo düzleminde değerlendirildiğinde akıl-mantık almaz olay örgüsüyle yerden yere vurulabilecek olan Sinister’ın görsel dünyasıyla belli eşikleri aştığı oldukça netti. Derrickson’ın yeni filmi “Bizi Kötüden Koru”ya da benzer noktalardan yaklaşmakta fayda var. Derrickson bu kez önceki filmlerinden farklı olarak katıksız bir korku filmi yapmıyor. Bunu başkarakterimizin mesleğinden anlamak
    Bizi Kötüden Koru Türkçe Altyazılı Fragman 1:11
    Bizi Kötüden Koru Türkçe Altyazılı Fragman
    18.915 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Hafta sonu Gişe Galibi: Uçaklar: Söndür ve Kurtar!
    Haberler - Sektörden
    2 Eylül 2014 Salı
    Vizyondakiler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bu hafta vizyonda, 1'i yerli olmak üzere tam 6 yeni film yer alıyor. Gerilim türündeki Azazil: Dğğüm ve Jennifer Aniston'ın…
    28 Ağustos 2014 Perşembe
    Bizi Kötüden Koru Vizyona Hazır!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Scott Derrickson imzalı Bizi Kötüden Koru vizyon için gün sayıyor.
    20 Ağustos 2014 Çarşamba
    Transformers: Kayıp Çağ ABD Gişesindeki Tahtını Koruyor!
    Haberler - Sektörden
    Aksiyona doyuran bilimkurgu filmi, ABD gişe verilerinde birinciliği bu hafta da kaptırmadı…
    7 Temmuz 2014 Pazartesi
    Kapımızdaki 20 Yeni Yaz Filmi!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Sıcakların bastırmasıyla yaz iyiden iyiye kendisini gösterdi. Önümüzdeki 3 aylık dönemde vizyonda karşımıza çıkacak 20 yeni…
    3 Temmuz 2014 Perşembe

    Oyuncular

    Eric Bana
    Rolü : Ralph Sarchie
    Édgar Ramírez
    Rolü : Mendoza
    Olivia Munn
    Rolü : Jen
    Sean Harris
    Rolü : Santino

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    5 Eylül 2014 tarihinde eklendi
    Başlarda biraz önyargım vardı,diğer korku filmlerinin bolca kullandığı klişelerden yararlanır mı diye ama izledikçe hepsi boşa çıktı.Kız arkadaşımla birlikte çok beğendik gerçekten başarılı bir film olmuş
    Önder Y.
    Önder Y.

    Takipçi 72 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Eylül 2014 tarihinde eklendi
    Bu tür konu içeren filmler hep aynı olur diye filme beklenti içinde gitmedim.Ama öyle olmadı.Kullanılan sesler,efektler o kadar uymuşki,film insanı çok geriyor.Gerilim dozunun yüksekliğinden başınıza ağrılar giriyor,kaslarınız geriliyor.Güzel bir gerilim filmi.
    Bekir H
    Bekir H

    Takipçi 19 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    7 Eylül 2014 tarihinde eklendi
    Bu filme beyazperde.com neden 2 yıldız vermiş anlamadım. Bir kere korku türünde bir film olmasına rağmen içine polisiye katılması filme ayrı bir hava katmış. Oyunculuklar oldukça başarılı,konu güzel filim bazı sahnelerde (sinemanın etkisi büyük) oldukça gerilim yaratıyor. Ben son dönemde bu denli kaliteli bir korku izlmemiştim.Her ne kadar sonu filmin temposuna yakışmamış olsada 100 üzerinden 70 i bulan bir filmdi benim için.
    pembeoje
    pembeoje

    Takipçi 330 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    20 Ekim 2017 tarihinde eklendi
    normalde ruhlu, cinli, şeytan çıkarmalı filmleri pek sevmem.. ama bu film gerçekten muhteşem ve kaliteli.. hatta türleri arasında açık ara en iyisidir.. öyle saçma salak iğrenç, dandik korku unsurları yoktu filmde.. gerilim-polisiye tarzı olması filmi çok daha güzelleştirmiş filmi sevmem de ki en büyük etkendir..

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Bu Film Hakkında

    Film, Ralph Sarchie ve Lisa Collier Cool'un birlikte kaleme aldığı 2001 tarihli "Beware the Night" adlı kitaptan uyarlandı.

    Detaylar

    Filmin başkarakteri Ralp Sarchie gerçek hayattan uyarlanan bir karakterken birlikte çalıştığı Rahip Mendoza karakteri yönetmen ve senarist Scott Derrickson tarafından yaratılmış.

    Bu Film Hakkında

    Filmin hikayesi başkaraktere de adını veren ve gerçek hayatta bir polis memuru olan Ralph Sarchie'nin görev süresinde başından geçen gizemli olayları yazdığı kitaptan derlendi. Ralph Sarchie kendi imzasını taşıyan kitabı yazmadan önce yapım şirketiyle görüşmüş ve hikayesini onlara altı sayfalık bir kitap sunumu olarak sunmuş. Memur Sarchie o dönem halen daha Bronx’taki 46. karakolda görevini sürdürüyormuş.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Warner Bros Turkey
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 8 başlık
    Bütçe 30 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Yorumlar

    Back to Top