Hesabım
    Atçalı Kel Mehmet Efe
    Atçalı Kel Mehmet Efe
    Vizyon tarihi belirsiz | Dram, Savaş Filmi
    Yönetmen Ümit Efekan
    |
    Senarist Ali Rıza Özkan
    Oyuncular: Sümer Tilmaç, Umut Sezgin, Emrah Elçiboğa
    Üyeler
    3,0 2 oy
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Atça beldesinin varlıklı ağası Şerif Hüseyin her sene adetten olduğu üzere yine bir güreş müsabakası düzenler. Atça'da kendi halinde bir ırgatın oğlu olan Mehmet, güreş müsabakasını kazanınca, Şerif Hüseyin Ağa onu ödüllendirmek ister; Mehmet ağanın kızına talip olduğunu söyler. Ağanın hiddetinden canını zor kurtaran Mehmet çareyi dağlara çıkmakta bulur. Yeni düzenini ve koşullar ayak uydurmaya çalışırken efeliğin kurallarını da öğrenir. Kısa sürede Aydın dağlarının en namlı efesi olur ve Aydın'da kendi hâkimiyetiyle bölgenin valisi olduğunu ilan eder ve adına para dahi bastırır.

    O dönemde Osmanlı hükumeti ise idareyi mümkün mertebe yerel yönetimlere bırakmıştır. başı boş kalan idare halkı ağır vergilerden usandırmıştır, her yanda zorbalar ve eşkıyalar türemiştir. Atçalı Kel Mehmet'in çıkarttığı kıvılcım kısa sürede ova ova yayılarak halkın yerel zorbalardan kurtulmasına vesile olur. Bu arada Mehmet'in yüreği hala kavuşamadığı aşkındadır, fakat halkta yarattıkları özgürlük hareketi birilerinin çıkarlarına dokununca uzun soluklu olmaz...

    Öneriler

    Oyuncular

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Bu Film Hakkında

    Çekimlerine 2013'te başlanacak film yine aynı yıl gösterime girecek. Filmin bütçesi yaklaşık 3 milyon liral. Çekim mekanları arasındaysa Atça, Aydın, Ödemiş ve Tire yer alıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Mars Dağıtım
    Yapım yılı 2013
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2013, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2013.

    Yorumlar

    Back to Top