Hesabım
    Aşkın Dili
     Aşkın Dili
    17 Temmuz 2015 Sinemada | 1s 39dk | Komedi, Dram
    Yönetmen Anne Fontaine
    |
    Senarist Anne Fontaine, Pascal Bonitzer
    Oyuncular: Gemma Arterton, Fabrice Luchini, Jason Flemyng
    Orijinal adı Gemma Bovery
    Basın
    3,0 5 Eleştiri
    Üyeler
    2,7 7 Puanlama, 2 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Martin, Gustave Flaubert hayranı eski bir Parislidir. Normandiya kasabasında pastane işleten Martin, bir İngiliz çiftin kendisine yakın bir çifliğe taşındığını öğrenir. Üstelik bu çift isimlerini birer Flaubert kahramanı olan Gemma ve Charles Bovery'den almıştır. Sadece ismen değil yaşayış ve hal tavırları olarak da dikkat çekicidirler. Yönetmenliğini Anne Fontaine'nin üstlendiği yapımın oyuncu kadrosunda Fabrice Luchini, Gemma Arterton ve Jason Flemyng yer alıyor.

    Son dönemin en çok sevilen  oyuncularından biri olan Gemma Arterton,  ünlü roman kahramanı Madame Bovary ile olan isim benzerliği sebebiyle; Martin’i derinden etkiler. Bir anda bütün kasabanın ilgi odağı haline gelen Gemma, kısa süre içerisinde kendini bir aşk macerasının merkezinde bulur. Posy Simmonds’ın aynı adlı resimli romanından uyarlanan Gemma Bovery, gerçek hayat ile klasik edebiyatın flörtleştiği sıcak bir romantik film.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Aşkın Dili

    Aşkın Dili, ekmeğin tadına eşittir!

    Yazar: Banu Bozdemir
    2003 yılında Nathalie ile hayatımıza giren, sinema algısını genel olarak cesur ve muzır olarak nitelendireceğimiz (ama kesinlikle bir Catherine Breillat değil) Anne Fontaine ellerinden çıkma oldukça akıcı, absürd, komik, kışkırtıcı bir film Gemma Bovery /Aşkın Dili. Filmin en önemli unsuru konusundan çok ortalıkta arzu nesnesi olarak süzülen Gemma Arterton filmdeki adıyla Gemma Bovery. Fransız yazar Gustave Flaubert’in ünlü romanı Madam Bovary’nin tam bir modern versiyonu. Ama şehirde değil tam da taşranın zaman zaman kendini aşan yalnızlığında geçiyor. Tabii işin içinde bir de Posy Simmonds’ın aynı isimli resimli romanı var ki filme eşlik eden hikaye daha çok o kısım! Madam Bovary bilindiği gibi doktor kocasının idealleri ve lüks tutkusundan bunalarak kendine farklı bir yol çizmeye çalışması ve bir dizi ilişki yaşamasıyla dikkat çeken bir karakter. Gemma’nın kocası aynı ismi taşımasına
    Aşkın Dili - Türkçe Altyazılı Fragman 1:45
    Aşkın Dili - Türkçe Altyazılı Fragman
    9.324 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperde'de Bu Hafta! (16-23 Temmuz) 3:35
    Beyazperde'de Bu Hafta! (16-23 Temmuz)
    2.008 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Vive le Cinema Geri Dönüyor!
    Haberler - Sektörden
    24 Ağustos 2015 Pazartesi
    Vizyondaki Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    17 Temmuz haftasında korkudan animasyona 9 yeni film sinemalarda! Nicole Kidman'lı Fırtınanın Ortasında, yeni süperkahraman…
    16 Temmuz 2015 Perşembe
    Aşkın Dili Filminin Başrolü Gemma Arterton'ın 18 Karede Instagram Profili
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bu haftaki konuğumuz cuma günü vizyona girecek Aşkın Dili filminin güzeller güzeli Gemma Arterton ve onun Instagram profili!
    14 Temmuz 2015 Salı

    Oyuncular

    Gemma Arterton
    Rolü : Gemma Bovery
    Fabrice Luchini
    Rolü : Martin Joubert
    Jason Flemyng
    Rolü : Charlie Bovery
    Isabelle Candelier
    Rolü : Valérie Joubert

    İzleyici eleştirisi

    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 441 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    2 Eylül 2016 tarihinde eklendi
    Gemma Bovery, günümüzde geçen bir aşk öyküsü kısaca. Aşk, aldatmaca ve entrika gibi bir olaylar silsilesi içine alıyor bu film seyirciyi. Film kötü mü? Hayır, Gemma Arterton'un oyunculuğu sevimliydi, manzaraları oldukça başarılıydı ve bir nevi sürükleyiciydi. Peki iyi miydi? Hayır, çünkü bir süre sonra klişe aldatmaca olayının içinde hapsoluyor film ve en tahmin edilebilir bir şekilde olayı bitiriyor. Sonra ...
    Devamını oku
    Anıl Tuğran
    Anıl Tuğran

    5 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    10 Ağustos 2016 tarihinde eklendi
    Madame Bovary'i seneler önce okumuş biri olarak,sinemada modern şekli ile izlemek çok keyifliydi!Çok başarılı,hiç sıkılmadan,bir çırpıda izlenir!

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Yapım Hakkında

    Posy Simmonds'un öyküsünden beyazperdeye taşınan film; aslında Flaubert'in Madame Bovary adlı eserinin yeniden yorumlanmış hali. Öyküdeki karmaşa ise; güzel yıldız Gemma Arterton'un gerçek hayattaki kimliği ile sağlanmış.

    Yönetmen Hakkında

    Oyunculuk geleneğinden gelen Anne Fontaine; kameranın arkasına da en az önü hakadar hakim bir isim. Chloe, Coco Chanel'dan Önce ve Nathalie gibi pek çok filmin hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlenen Fontain; son filmi Aşkın Dili'ni de yazıp yönetti.

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa
    Dağıtımcı M3 Film
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 2 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce, Fransızca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.

    Yorumlar

    Back to Top