Hesabım
    Uzay Yolcuları
     Uzay Yolcuları
    13 Ocak 2017 Sinemada | 1s 57dk | Aksiyon, Romantik, Bilim Kurgu
    Yönetmen Morten Tyldum
    |
    Senarist Jon Spaihts
    Oyuncular: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen
    Orijinal adı Passengers
    Basın
    3,2 5 Eleştiri
    Üyeler
    4,1 460 Puanlama, 47 Eleştiri
    Beyazperde
    1,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Başrollerinde Oscar ödüllü oyuncu Jennifer Lawrence ve Galaksinin Koruyucuları'ndaki Starlord'u canlandıran Chris Pratt'ın yer aldığı filmde Fishburne'ün rolü henüz bilinmiyor.

    Yönetmenliğini Enigma filmi ile beğeni toplayan Morten Tyldum üstlendiği yapımın senaryosu ile Doctor Strange'in senaryosunu kaleme alan Jon Spaihts'e emanet. Pratt'in ilaç ayarlı uykusundan erken uyanan bir uzay yolcusu olan tamirci Jim Preston'ı canlandırdığı yapımda, Lawrence ise Pratt'in karakteri tarafından yalnız kalmamak için uyandırılan bir diğer yolcu olan New Yorklu yazar Aurora'yı canlandıracak. İkili bu süreçte birbirlerine aşık olsalar da Preston'ın Aurora'nın 100 yıl erken uyandırmış olmasının sebebi olduğunun ortaya çıkması ve gemideki büyük bir teknik arıza ikisi arasındaki gerilimin yükselmesine sebep olacak.

    Beyazperde Eleştirisi

    1,5
    Kötü
    Uzay Yolcuları
    Yazar: Oktay Ege Kozak
    Eleştirmenler için bu spoiler (sürpriz bozan) problemi gayet ince bir mesele. Genelde bir filmi incelerken, gidilip gidilmemesi hakkında nasihat verirken, hikayenin sürprizlerini olabildiğince saklamayı başarırız. Fakat bazen öyle filmler vardır ki, filmi yapan ve dağıtan şirketlerin yaptığı pazarlamanın ötesinde bazı sürprizlerin içine dalmadan yeterli bir eleştiri yazmak neredeyse imkansız oluyor. Bu sürprizler filmin sonunda değil de ilk yirmi dakikasında olsa bile, hatta bazen fragmanlarda gözükse bile, okuyuculardan ‘uyarmadan spoiler verdin’ diye nefret tepkileri almak çok sık rastladığım bir durum. 90'lı yıllar denen o çok eski zamanlarda, sinema tarihi hocamız Citizen Kane’i göstermeden önce Rosebud’un ne olduğunu biz öğrencilere söylediği için linç etmediğimiz kalmıştı kendisini. Şimdi ise okuyuculardan çektiğim benzer saldırılar bana geri gelen karmayı temsil ediyor herhalde. H
    Uzay Yolcuları Altyazılı Fragman 2:28
    Uzay Yolcuları Altyazılı Fragman
    255.389 gösterim

    Ekstra Videolar

    2017'nin Beklenen Hit Filmleri! 1:49
    2017'nin Beklenen Hit Filmleri!
    27.078 gösterim
    Beyazperdede Bu Hafta (14 - 20 Ocak) 4:12
    Beyazperdede Bu Hafta (14 - 20 Ocak)
    3.441 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    TV’de Hafta Sonu (17-19 Mayıs)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    17 Mayıs 2019 Cuma
    TV’de Hafta Sonu (15-17 Mart)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Ahlat Ağacı, Wonder Woman, Jumanji: Vahşi Orman...
    15 Mart 2019 Cuma
    TV’de Hafta Sonu (4-6 Ocak)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Avengers: Sonsuzluk Savaşı, Wolverine, Yahşi Batı, Hızlı ve Öfkeli...
    4 Ocak 2019 Cuma
    TV’de Hafta Sonu (14-16 Aralık)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Sessiz Bir Yer, Passengers, Hobbit: Beklenmedik Yolculuk...
    14 Aralık 2018 Cuma
    TV’de Hafta Sonu (9-11 Kasım)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Harry Potter ve Ölüm Yadigarları Bölüm 1, Pompeii, Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak...
    9 Kasım 2018 Cuma

    Oyuncular

    Jennifer Lawrence
    Rolü : Aurora Lane
    Chris Pratt
    Rolü : Jim Preston
    Michael Sheen
    Rolü : Arthur
    Laurence Fishburne
    Rolü : Gus Mancuso

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    17 Ocak 2017 tarihinde eklendi
    beklediğim kadar iyi bulmasam da izlemeye değer bir yapım ve özellikle Jennifer Lawrance'nin oyunculuğu ve zerafeti çok iyi 7/10
    Onur S.
    Onur S.

    1 değerlendirme Takip Et!

    3,5
    15 Ocak 2017 tarihinde eklendi
    Film tam olarak bilim kurgu değil,daha çok dram ve aşk filmiydi. Bu bilerek izlemenizi tavsiye ederim. Kötü değil ortaya çıkan yapım ama çok daha iyi de olabilirmiş sanki,yine de bir şans verin. Kesinlikle sinemaya gidin diyemem ama çıkınca izlerseniz de kötü olmaz.
    Zerpnos
    Zerpnos

    Takipçi 42 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    23 Şubat 2017 tarihinde eklendi
    Uzayda aşk başkadır temalı film. Başlangıçta beklentim asla bu yönde değildi, çok farklı şeyler bekliyordum bu filmle alakalı fakat ilerledikçe anladım ki sadece temayı değiştirerek aşk işlemişler. Beklentinizi aştıkça ve filme odaklandıkça iyi bir film olduğunu görüyorsunuz azıcık aksiyon, azıcık gerilim ve bolca aşk. Tabi rollerde çok iyi oyuncular olunca bu aşk daha da güzel geliyor Jennifer yine ...
    Devamını oku
    Orhan G.
    Orhan G.

    12 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    29 Şubat 2020 tarihinde eklendi
    Bilim kurgu, dram ve aşk filmde bu üç kategoriye rastlamak mümkün. Filmi yapılması gerektiği gibi yapmışlar sıkıntı yok beğendim.

    Tadından bir film ne fazlası var nede eksiği gayet hoş. Ufak bir ilçe büyüklüğünde bir geminin sadece bir kısmı ele alınmış bunu da düşünmek gerekir insanlar 5000 kişi nerede ağırlanıyor diyor :) ne yapacaksın ki bu bilgiyi? :

    keyifli filmler

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Posterde başlığın altında yer alan semboller: nokta nokta nokta, çizgi çizgi çizgi, nokta nokta nokta. Yani S.O.S için mors kodu.

    Detaylar

    Keanu Reeves, filmdeki başrol için düşünülüyordu fakat sonra Chris Pratt ile değiştirildi.

    Detaylar

    Filmin senaryosu 2007 Blacklist'ine girmişti. Blacklist en iyi çekilmemiş senaryoları değerlendiren bir liste.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Warner Bros Turkey
    Yapım yılı 2016
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 5 başlık
    Bütçe 110 000 000 $
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2016, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2016.

    Yorumlar

    • sipru
      son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi bakmayın siz eleştirmenlere kim onlara o yetkiyi vermişki 10 üzerinden 9 puan aldı benden !!
    • Hasan A.
      çok güzel izah etmişsin.Katılıyorum.Özgün hikayesi yeter sadece.
    • Hasan A.
      Çok ilginç bir hikaye ile filmi izlerken bol bol empati yaptıran, harika görsellerle donatılmış teknolojinin çok yerinde kullanıldığı güzel bir bilim-kurgu.Bu arada filmin geçtiği savaş gemisinin iç kısmında çok az bilgisayar efekti kullanılmış diğer filmlere göre.Çok başarılı....
    • mutlu K.
      hayvan götürüyolar bazı filmin sonlarına doğru gösteriyor
    • G?khan V.
      Herşey iyi ya da kötü tamam.Bu yeni dünya'ya neden hayvan götürülmüyor ben ona takıldım.
    • Jamie L.
      Öncelikle filmde Jennifer Lawrence ve Chris Pratt'ın usta oyunculuklarına tanık oluyoruz, ikiside role çok yakışmışlar ve rolün hakkını sonuna kadar vermişler. Oyuncu kadrosu ve tercihleri bakımından oldukça zengin bi film sunuluyor önümüze. Yalnız benim dikkatimi çeken bi konu var, beyazperde eleştirmeni ''Oktay Ege Sozak'' filmi çok acımasız ve sert şekilde eleştirmiş ve ''1.5 puan'' vermiş. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bu filme 1.5 puan demek çok büyük haksızlıktır. Oktay beye sormak isterim, bilimkurgu filminde yüksek puanlar vermeniz için filmde saçma sapan uzaylı canavarlar ve yaratıklarmı olması gerekiyor? hayır yani ne bekliyorsunuz anlamıyorum, tabii ki bu film yıldızlarası ve marslı adlı yapımlar kadar iddialı değil ama 1.5'luk filmde değil, bu filmin kalitesi en düşük ''3.5'' puanı kesinlikle hakediyor ki benim puanım 4.5'tur. Oktay bey kesinlikle insanları yanlış yönlendiriyor, düşünsenize onun yorumları filmden önce okusaydım belkide gitmeyecektim ve böylesine güzel bi yapıttan mahrum kalacaktım, konu tam anlaşılamamış galiba film dünyadan diğer gezegene geçişteki yolculuk üzerine kurulu, koloninin diğer gezegene ulaşıp orda koloni kurmasına değil, herşey tadındaydı oyunculuklar sahneler hiçbir abartı yok son derece gerçekçi yapılmış herşey, teknoloji ve efektler müthiş bi görsellikle izleyiciye lezzetli bi şekilde sunulmuş, teknolojinin bu kadar ustaca yansıtıldığı yapım çok azdır, ve filmde saçma sapan canavarlar olmaması yaratıkların aniden ortaya çıkmaması, filmin ne kadar gerçekçi olduğunun kanıtıdır. Yolculuk esnasında ufo ordusu uzay gemisine saldırsa Oktay bey filmde 5.0 puan verirdi heralde :) Sonuç olarak kesinlikle tavsiye edilir izlemeyi düşünen arkadaşlara eleştirileri fazla dikkate almamalarını öneririm.
    • Cemre S.
      Jennifer Lawrence oyunculuğu derim susarım :) Fragmanı çıktığından beri gitmek istediğim bi filmdi. Bilim kurgu çok dikkatimi çeken türlerden zaten . Aşk ve dram eşliğinde bir uzay filmi olmuş. Çok rastlanılmayan hikayelerden değil aslında, filmi izlerken 'aa evet bu böyle olacak kesin' diyebiliyorsunuz yani.
    • Mehmet T.
      filme bugün gittim.çıtayı çok yukarıda tutmayın özellikle interstellar seviyesine kesinlikle çıkmayın.
    • Jamie L.
      Az önce filmden çıktım, film kesinlikle harikaydı, beyazperde eleştirisini ciddiye almayın kesinlikle gidip izleyin.
    Back to Top