Hesabım
    Hayallerin Ötesinde
     Hayallerin Ötesinde
    9 Ağustos 2013 Sinemada | 1s 45dk | Dramatik komedi, Dram
    Yönetmen Andrzej Jakimowski
    |
    Senarist Andrzej Jakimowski
    Oyuncular: Edward Hogg, Alexandra Maria Lara, Melchior Derouet
    Orijinal adı Imagine
    Üyeler
    3,1 3 oy
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Görme yetisi olmayan Ian, Lizbon'da görme engelli insanlar için özel eğitim veren bir enstitüye eğitmen olarak atanır. Hayat dolu idealist bir insan olan Ian buradaki öğrencilerine günlük olarak alışılmışın dışında eğitimler vermeye başlar. Mesela destek için baston kullanmayı reddeder, seslerin kendilerini yönlendirmesi gerektiğine ve sorunlarının sadece dışarıdaki dünyayı hayal etmekle hallolduğuna inanmaktadır. Kendisi de baston kullanmamasına rağmen, son derece muazzam bir şekilde işlerini kotarmaktadır. Öyle ki gerçekten görme engelli olduğuna inanmakta güçlük çekenler vardır. Öğrencilerine de bu ilginç metodları aşılamaya başlar. Enstitüdeki öğrencilerden biri olan Eva da baston kullanmadan yürümeyi istemektedir. Ian onunla birlikte sokaklara atılarak, genç kadını daha önce görmediği bu dünyanın içerisinde farklı bir keşife çıkarır.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Hayallerin Ötesinde

    Göz olmadan görebiliyor muyuz?

    Yazar: Murat Özer
    Polonyalı sinemacı Andrzej Jakimowski’nin üçüncü filmi “Hayallerin Ötesinde” (Imagine), uluslararası bir kadronun ‘kısmen’ uyum içinde hareket etmesine olanak sağlayan bir hikâye anlatıyor bizlere. ‘Görmek’ meselesine dair birçok refleksif yorumu da içinde barındıran bu hikâye, ‘karanlığın insanları’nı merkeze almasına karşın, hiçbir anında ‘aydınlık’tan taviz vermiyor. Görme engelli insanların dünyasındaki ‘ışık’ üzerinde gezinen, daha doğrusu bu ışığın yol göstericiliğine kucak açan film, yansıtmaya çalıştığı atmosferin içine bir aşk hikâyesi de yerleştirerek etkisini tırmandırmayı başarıyor. Lizbon’da görme engellilere eğitim veren bir okul ve bu okula gelen yeni öğretmenden yola çıkarak temellenen hikâye, kendisi de bir görme engelli olan öğretmenin ‘alışılmadık’ uygulamalarının yarattığı resmi gösteriyor bizlere. Okuldaki bir öğrenciyle ‘aşka benzer’ bir ilişki de yaşayan öğretmenin

    Fragmanlar

    Hayallerin Ötesinde Altyazılı Fragman 2:22
    Hayallerin Ötesinde Altyazılı Fragman
    2.507 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Bayram Vizyonu!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    8 Ağustos 2013 Perşembe

    Oyuncular

    Edward Hogg
    Rolü : Ian
    Alexandra Maria Lara
    Rolü : Eva
    Melchior Derouet
    Rolü : Serrano
    David Atrakchi
    Rolü : Traveller

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Ödüller ve Adaylıklar

    Film, Varşova Uluslararası Film Festivali'nde ilgiyle karşılanmış ve Seyirci Ödülü'ne layık görülmüş, aynı festivalde yönetmeni Andrzej Jakimowski de En İyi Yönetmen ödülünü kazanmıştır.

    Yönetmen Hakkında

    Polonyalı yönetmen Andrzej Jakimowski bu filmden önce Tricks ve Squint Your Eyes isimli filmlere imza atmıştı. Her iki film de 20'ye yakın ödül kazanarak gösterildiği festivallerin konuşulan yapımlarından olmuştur.

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında

    Filmin başrolü Eva karakterini canlandıran Romanyalı aktris Alexandra Maria Lara sinemaya 16 yaşında başlamış ve Der Baader Meinhof Komplex, The Reader, Youth Without Youth, Control ve Downfall gibi önemli yapıtlarda rol almıştır.

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, İngiltere, Polonya, Portekiz
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2012
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 3 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2012, En iyi film: Dramatik komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2012.

    Yorumlar

    Back to Top