Hesabım
    Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu
     Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu
    14 Kasım 2014 Sinemada | Animasyon, Komedi, Fantastik
    Yönetmen Serkan Zelzele
    |
    Senarist Murat Menteş, Uğur Uzunok
    Oyuncular: Haluk Bilginer, Cengiz Küçükayvaz, Nurseli İdiz
    Üyeler
    3,0 20 Puanlama, 4 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Eskilerin deyimiyle Ab-ı Hayat’ın, yani Ölümsüzlük Suyu'nun peşinde olan gezgin Evliya Çelebi'nin tek arzusu dünyanın her yerini gezebilecek kadar uzun yaşamaktır. Fakat 1600'lü yıllarda Nil Nehri kıyısında ölümsüzlük suyuna ulaşan Evliya Çelebi'yi kötü sürprizler beklemektedir. Kötü kraliçe, Evliya Çelebi'yi cezalandırır ve Çelebi uzun bir uykuya dalar. Uyandığındaysa kendisini günümüz İstanbul'unda buluverir! üstelik 400 yıl önce suyu beraber içtiği dostu kaz da yanındadır. Fakat kötü kraliçe, asırlar ötesinden gelip Evliya Çelebi’nin yakasını İstanbul’da rajat bırakmayacaktır! Film, 1600'lü yıllarda yaşamış, tarihimizin en önemli figürlerinden biri olan ve yaşadığı süre boyunca edindiği gözlemleri Seyahatnâme ismini verdiği önemli kaynakta bir araya getiren Evliya Çelebi'yi konu ediniyor. Animasyon türündeki filmin yönetmenliğini, gişe rekorları kıran Fetih 1453 filminin görsel efektlerinde imzası bulunan Serkan Zelzele yürütürken, seslendirme kadrosunda Haluk Bilginer'in yanı sıra Cengiz Küçükayvaz, Nurseli İdiz, Murat Cemcir ve Ahmet Kural gibi aşinası olduğumuz sesler yer alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu

    Animasyon emek istiyor...

    Yazar: Funda Sularöz
    Animasyonun çok büyük emek istediği su götürmez bir gerçek. Karakterler, yaratılan dünya, seslendirme… Tüm bileşenler teker teker, üzerine titreyerek oluşturulur, oluşturulmalıdır ki izleyici filmde bir değer bulsun.Evliya Çelebi: Ölümsüzlük suyu için de ekip gecesini gündüzüne katmıştır, en iyisi için elinden geleni yapmıştır mutlaka. Ama vizyona hazır olmayan bir film sinemalarda yerini aldı. Atan görüntüler, çizgilerdeki kopukluklar; bir karakterin kirpiğinin zaman zaman kaybolup ortaya çıkması, bir karganın yüzünün ikiye bölünmesi gibi… Türkiye’nin ilk üç boyutlu filmi diye pazarlamasının yapılıp iki boyutlu vizyona girmesi de cabası.Bununla birlikte, filmin basit TV çizgi dizisi kalitesinden çıkması için bir hayli zaman gerekli olurdu mutlaka. Arka fonun oldukça boş bırakıldığı sahneler, yüzeylerin basit bir bilgisayar oyunundan alınmış gibi duran dokusu gibi durumlar var. Hayvan ka

    Fragmanlar

    Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu - Fragman 2:00
    Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu - Fragman
    55.270 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    TV’de Hafta Sonu (24-26 Mart)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    24 Mart 2017 Cuma
    TV'de Hafta Sonu (9-11 Eylül)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Felekten Bir Gece 3 ve nicesi...
    9 Eylül 2016 Cuma
    Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu DVD'leri Raflarda!
    Haberler - Sektörden
    Türkiye'nin ilk 3D animasyon filmi Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu DVD formatında raflardaki yerini aldı.
    7 Mayıs 2015 Perşembe
    Gişe Yarışında İpi Deliha Göğüsledi
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Senaryosunu ve başrolünü Gupse Özay'ın üstlendiği Deliha, gişe yarışında zirveye oturdu.
    18 Kasım 2014 Salı
    Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu Sinemalarda!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu filmi bugünden itibaren Türkiye genelinde sinemalarda!
    14 Kasım 2014 Cuma

    İzleyici eleştirisi

    Selcukadali
    Selcukadali

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    16 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    Gercek cok kotu bir animasyon ya. Son 15 yil icinde izledigimiz en kotu animasyon diyebilirim. Paranizi ve zamaninizi bosa harcamayin.
    Lakota L.
    Lakota L.

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    16 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    büyük umutlarla gittim filme ama berbat halen bi karış ilerleyememişiz animasyonda paranızı boşa harcamayın
    Anti C.
    Anti C.

    1 değerlendirme Takip Et!

    1,0
    16 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    Efectler cok kotu. Seslendirme berbat. ilk 30 dakika dayanabildim sonra salonu terk ettim. Benden once 15 kisi filan terketti. Bence zamninizi ve paranizi bosuna harcamayin ve paranizla guzel bir kahve icin..KEsinlikle tavsiye etmiyorum
    Faruk S.
    Faruk S.

    1 değerlendirme Takip Et!

    1,0
    26 Kasım 2014 tarihinde eklendi
    Evliya Çelebi ismi geçince kızım için çok güzel olur diye gittik, ama çoook pişman oldum. Olayın Evliya Çelebi ile hiç ilgisi yok. Tamamen havayolu şirketinin reklamı için yapılmış. Konu çok zayıf, kurgu kötü, senaryo vasat bile değil. Nadiren sinemaya verdiğim paraya acırım ama bu filme verdiğim para gerçekten içime oturdu. Yabancılar da filmlerin içine bol reklam koyuyor ama gözünüze sokmuyor. Ki senaryo ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Yönetmen Hakkında

    Filmin yönetmeni Serkan Zelzele, yurtdışındaki sinema sektöründe teknik alanlarda faaliyet göstermiş bir sinemacı. Yönetmen; Titanik, Face/Off ve Harry Potter ve Felsefe Taşı başta olmak üzere birçok önemli filmin dijital departmanlarında çalışmıştır.

    Ön Gösterim

    Animasyonun gösterimi 6 Kasım 2014'te gerçekleştirildi. Gösterim sırasında ilginç bir durum yaşandı. Gösterime çağırılan davetlilere filmin yalnızca ilk yirmi dakikalık bölümü gösterildi. Sonrasında da "Gösterime geldiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki biletlerle daha sonra buraya gelerek filmi tam olarak izleyebilirsiniz" şeklinde bir açıklama yapılarak gösterim btirildi. Teknik aksaklık nedeniyle mi yoksa heyecan yaratması için mi böyle bir Devamını oku

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Pinema
    Yapım yılı 2013
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 2 başlık
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2013, En iyi film: Animasyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2013.

    Yorumlar

    • Cansu ?.
      Her yaştan insanın severek izleyeceği, içinde geçmişi ve bugünü bulacağı güzel bir film olmuş. Dün işten çıktıktan sonra izlemeye gittik ve keyifli bir cuma akşamı geçirmiş olduk. Herkesin eline sağlık.
    • nrdgn
      Fragman beklentiyi çok düşürdü, hareketli sahneler Pepe çizgi filmindekinden çok da ileride görünmüyor malesef, umarım sadece fragmanda bu şekildedir.
    • Alparslan-Kurt
      Motivasyon belli, ne yapılsa izliyor artık turk halkı! O karakter nasıl amerikan özentisi bir tasarımdır, ve haluk bilginerin sesi olmuş hiç.İsim olsun diye zorlama hareketler.Dublaj üzerinden reklam yapmaya çalışmak yerine gerçek bir yönetmenle çalışsalarmış,ışıklar, resimler, sahneler herşey çok eski moda ve çok vasat. cumhuriyetten bu yana bir turk ne yaparsa ilk oldugunu idda etmekten öteye geçemiyor ilk olmasa da.
    Back to Top