Hesabım
    Moana
     Moana
    20 Ocak 2017 Sinemada | 1s 47dk | Animasyon, Aile
    Yeniden vizyona giriş tarihi: 21 Nisan 2017
    Yönetmen John Musker, Ron Clements
    |
    Senarist Jared Bush
    Oyuncular: Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Alan Tudyk
    Basın
    4,0 4 Eleştiri
    Üyeler
    3,9 141 Puanlama, 11 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Moana Antik Polenezya'da yaşayan bir kabilenin şefinin cesur kızıdır. Güçlü ve korkusuz Moana doğanın içinde büyümüştür ve neşeli bir kızdır. Ancak yarı tanrı Maui tarafından yapılan korkunç bir lanet onun adasına dek ulaşır. Maui tanrıça Te Whiti'nin kalbini çalarak onu kızdırmıştır ve şimdi balıkçılar balık tutamaz olmuş, ekinler yetişmeden solar olmuştur. Ancak Moana bu duruma boyun eğmemeye kararlıdır. Güney Pasifik'ten yola çıkan genç kızın amacı laneti sonlandırmak için yarı tanrıyı bulmak ve ona çaldığı şeyi iade ettirmektir...

    Daha önce Prenses ve Kurbağa, Define Gezegeni ve Herkül filmlerini birlikte yöneten Disney'in gedikli isimleri John Husker ve Ron Clements, bu defa izleyiciyi şiirsel bir yolculuğa çıkarıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Moana

    Hayallerin cesur yolculuğu…

    Yazar: Banu Bozdemir
    Disney’in yeni animasyonu Moana’ya basın gösterimi yapılmadığı için vizyonda çocuklarla  birlikte izledim ve çok beğendiklerine tanık oldum. Zaten sevmemek imkansız. Çünkü hikayesi, atmosferi, renkleri ve karakterleriyle güzel bir bütünlük yaratan film Disney’in klasik bakış açısını yansıtıyor. Yani kötülük ve hikayeyi çok karmaşıklaştırmadan, daha masalsı bir atmosferle tamamlıyor Moana…  Zaten Disney’in birçok yapımında yönetmen olarak imzaları bulunan John Musker ve Ron Clements ikilisinin profesyonel imzası var Moana’da. Klasik çocuk masallarının neredeyse tamamını çeken Disney bu kez yine çocukları tam kalbinden yakalamayı başarıyor. Moana okyanus adalarından biri olan antik Polenezya’da şefin kızı olarak yaşayan şirin, meraklı ve çok güzel bir kız. Moana’nın gözü bebekliğinden beri okyanusta, onun derin sularında ve adalarının ötesindeki hayatlarda…  Tabii yarı tanrı Maui’nin yılla
    Moana Dublajlı Fragman 2:25
    Moana Dublajlı Fragman
    395.178 gösterim
    Moana Orijinal Fragman (2) 1:28
    25.998 gösterim
    Moana Uluslararası Fragman 1:52
    2.010 gösterim
    Moana Orijinal Teaser 1:00
    2.222 gösterim

    Ekstra Videolar

    Moana Video Klip - Lin-Manuel Miranda, Opetaia Foa'i - We Know The Way 2:36
    Moana Video Klip - Lin-Manuel Miranda, Opetaia Foa'i - We Know The Way
    1.165 gösterim
    2017'nin Beklenen Hit Filmleri! 1:49
    2017'nin Beklenen Hit Filmleri!
    27.078 gösterim
    Beyazperdede Bu Hafta (20-26 Ocak) 4:00
    Beyazperdede Bu Hafta (20-26 Ocak)
    3.536 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Dwayne Johnson'ın Sıradaki Filmi Canlı Aksiyon "Moana" Olacak
    Haberler - Sanatçılar
    15 Kasım 2023 Çarşamba
    Dwayne Johnson, Disney'in Live-Action "Moana" Filmini Duyurdu
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    2016 tarihli animasyon filmi live-action olarak yeniden çekilecek.
    4 Nisan 2023 Salı
    Disney Prensesleri Gerçek Hayatta Nasıl Görünürdü?
    Haberler - Özel Dosyalar
    Disney prenseslerinin gerçek hayatta nasıl görüneceği yapay zeka ile tasarlandı.
    29 Haziran 2022 Çarşamba
    Burcunuza Göre Hangi Disney Prensesisiniz?
    Haberler - Özel Dosyalar
    En sevdiğimiz Disney Prensesleri hangi burçtan?
    17 Haziran 2022 Cuma
    Disney, ‘Moana’, ‘Cars’ ve ‘Princess and the Frog’a Spin-off Diziler Hazırlıyor
    Haberler - Gündemdeki Diziler
    Disney, Investor Day etkinliğinde yapımlar için müjdeyi verdi..
    13 Aralık 2020 Pazar

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    25 Ocak 2017 tarihinde eklendi
    bir animasyondan ötesi sadece çocuklar için değil yetişkinler için de kesinlikle keyif alınacak bir animasyon 8/10
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 441 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    28 Ocak 2017 tarihinde eklendi
    Disney'in yeni animasyon filmi Moana, her ne kadar klasik prenses filmlerinin formülünden ilerlese de sonuç bu sefer çok farklı. Ve her Disney filminde olduğu gibi animasyon filmlerinin kalitesi giderek artıyor. Ve benim için Moana, Disney'in yapmış olduğu en iyi animasyonlardan birisi. Filmin konusu şöyle: "Moana, Antik Polonezya'da yaşayan bir kabilenin şefinin kızıdır ve onun en büyük tutkusu, denize açılmaktır. Fakat ...
    Devamını oku
    Yerim yurdum
    Yerim yurdum

    Takipçi 22 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    9 Ekim 2018 tarihinde eklendi
    güzel görüntülere sahip bir animasyon ve güzel kurgu olsa da yetişkinlere pek de hitap etmeyen film. yaşınız bir 10 civarı ise keyifle izleyebilirsiniz.
    Olcay D.
    Olcay D.

    5 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    18 Şubat 2017 tarihinde eklendi
    6 yaşından büyük Çocuğunuzla sıkılmadan izleyebileceğinizi düşünüyorum. Özellikle Çatlak Horoza çok güleceklerini düşünüyorum.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    "Moana" kelimesi okyanus veya deniz için Polinezya kelimesidir. Ayrıca mavi renk için kullanılan yaygın bir Polinezya kelimesidir.

    Detaylar

    Auli'i Cravalho, şimdiye kadarki en genç Disney Prensesi sesidir. Sadece 14 yaşında iken seslendirdi.Film çıktığında 16 yaşındadır.

    Detaylar

    Moana, bir peri masalına ya da efsaneye dayanmayan ve aşk ilişkisine sahip olmayan ikinci Disney Prensesi'dir. İlki, dört yıl önce Cesur filminin (2012) Merida'sıydı.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı UIP Türkiye
    Yapım yılı 2016
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 9 başlık
    Bütçe -
    Yeniden gösterim tarihi: 21/04/2017
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2016, En iyi film: Animasyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2016.

    Yorumlar

    • FAttma A.
      Harika bir animasyondu. Manzaralar o kadar harikaydı ki. Bayıldım! Bu kadar mı güzel gösterilir. Herşey o kadar muazzamdı ki. Film maceralıydı. Sıkmadan çok uzatmadan kaliteli yapmışlar. Baştan sona görsel şölen sunuyordu. Şarkılar bazı kısımlarda fazla gelebilir ama yinede güzeldi. Türkçe dublajda şarkıda Canımsın canımsın diye çevirmeleri deli etti. Onun dışında son zamanlarda izlediğim en iyi animasyondu. adamlar işi biliyor.kayıp balık dori yi izledikten uzun bir ara sonra 2017 de ilk animasyon filmini izliyorum.(bu filmin 2016 yapımı olduğunu biliyorum)horoz çok fenaydı her sahnede güldürdü.özellikle denizde olduğunu fark edince.kızları küçülmek yerine şans verildiğinde neler yapabileceklerini gösteriyor.birçok yönden anlamlı, güzel ve eğlenceli bir animasyon
    • Nesriiin E.
      Animasyon olduğu için daha çok çocuklara hitap eden bir yapım o yüzden disney'in tanrı mevzusuna girmesini çok doğru bulmadım çocuklar kolaylıkla yanlış fikirlere kapılabilir yetişkinler içinse oldukça saçma okyanusun hareketleri falan moanaya prenses demişsiniz de filmin evreninin peygamberi gibi bir şeyi olduğu ortada konusu sıkıntılı izlerken böyle bir şey beklemiyordum açıkçası beğenmedim.Eser o kadar klişe ve olacaklar o kadar rahat tahmin ediliyor ki bu sebeple yetişkinlerden daha çok çocuklara hitap ediyor dediğim gibi Tahmin edilebilirlikten kaynaklanan tempo sorunları da var, yer yer gerçekten sıkabiliyor.
    • Pelin S.
      Horoz çak tatlıydı,filmin maskotu olmuş adeta animayı beğendim ben..gizli mesajlar da içeriyor sanki hiristiyan şarkıları,tanrılar,bir zincir olmuş aşılamaya çalişmşlar bu tanrınız der gibi..Aslında böyle animalara dikkat edilmesi gerekir seyrederken size gizli mesajlarda verebiliyor (örnek biz domuzu sevmeyiz nefret ederiz ama adamlar sevimli bir hayvan gibi gösterebiliyorlar bu ve benzeri şeyler) Polinezya mitolojisinin den uyarlanan hem anlatım hemde müzikal tercihleri bakımından 90’lar animasyonlarını hatırlatan eğlencelik fantastik bir yapım. Karakterler sevimli, devamlı muazzam okyanus ve ada manzaraları kış günü içinizi ısıtıyor .
    • Bueak M.
      Çok animasyon seven biri olarak beğenemedim. Uzun zamandır gelmesini bekliyordum ve sonunda izleme fırsatı bulabildim. Ama yine de beklediğimi tam olarak alamadım. Yıl geçtikçe daha güzel animasyonlar çıkar diye umut ediyorum ya da ediyordum. İzlerken sıkılmadım tabii ki ama pek bir macera yaşamaması.. ben daha çok olaylar yaşamasını isterdim yani ''hindistan cevizi kafalar ve büyük yengeç yeterli değildi ve o sahnelerde sıkıcıydı'' Dediğim gibi çok animasyon seven biri olarak ve bu animasyonu uzun zamandır bekleyen biri olarak istediğimi alamadım. İsterdim ki Disney zaman geçtikçe daha iyi bir animasyon çıkarsın.. Umarım önümüzdeki çalışmalar daha başarılı olur.
    • Emrecan L.
      "BİRİNİN GİTMESİ GEREKECEK" Disney animasyonları söz konusu olunca hiç tereddüt etmeyen izliyorum. genelde Pixar ortaklığıyla yapılan işler daha efsane oluyor ama Disney tek başına da harika animasyonlar yapabiliyor. bir de söz konusu bir prenses olunca bu konuda hiç kimse Disney'le yarışamıyor. Disney'in son prensesi, cesur ve güzeller güzeli Moana'nın hikayesini izliyoruz filmde. topluma uymak istemeyen ve herkesten farklı olduğunu düşünen bir prenses Moana. hatta kendisine prenses denmesini bile istemeyen bir prensesten bahsediyorum! büyük bir yolculuğa çıkıyor ve bu yolculukta ona dünyanın en sempatik yarı tanrısı ve filmin kesinlikle en büyük rengi tavuk eşlik ediyor. baştan sona harika ve sürükleyici bir animasyon filmi izledim. müzikal olması da ayrı bir güzellik katmış bence filme. vermiş olduğu mesajlarıyla ve bitmek bilmeyen macerasıyla her yaştan izleyiciye hitap edebilecek bir film Moana. Disney her zamanki gibi hüsrana uğratmadı. Horoz yaşıyor!
    • Elif Leman
      Disney'den bir muhteşem kurgu daha!Moana karakteri gerçekten çok tatlı olmuş. Animasyon dünyası yeni bir isim kazandı, mutluyuz. Filmin ilerleyişi çok güzel, oldukça sürükleyici ve eğlenceli, tam olarak Disney'e yakışan bir senaryo olmuş. Bazı dostlarım müzikten rahatsız olmuşlar ama ben tam tersi büyük bir huzur aldım. Yani animasyona yakışan ve gidişatına uygun müzikler ayarlanılmış ve müzikler de kötü değiller. Filmde saçmalık yok değildi... Örnek veriyorum: Te Fiti'nin kalbini çalan Maui... ve sonunda özür dileyişi, inanılmaz saçmalık geldi bana. Yani niye çalar bir insan (her neyse...). Ama animasyon sonuna kadar eğlenceli olduğundan buna fazla takmamam gerek. Arkadaşımızın da belirttiği gibi filmde din öğesi var. Şöyle belirtmem gerek: Küçük çocuklar bu filmden etkilendiği gibi bu saçma kurguya bağlılık gösterebilir. Çünkü filmde tanrısal karakter ve tapınma eylemleri var. Yani küçük çocuklar için o kadar da uygun bir animasyon değil. Yoldan çıkmamaları için düzgün bir ebeveyn olduktan sonra tabi hiçbir sorun olmaz... Animasyonu beğendim, şahaneydi!
    • serkant ?.
      Mükemmel bir film çocuğunuzla gidebilirsiniz büyük olarak ben de hiç sıkılmadım.
    Back to Top