Hesabım
    Predestination
     Predestination
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 38dk | Bilim Kurgu, Gerilim
    Yönetmen Michael Spierig, Peter Spierig
    |
    Senarist Michael Spierig, Peter Spierig
    Oyuncular: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor
    Üyeler
    4,0 301 Puanlama, 44 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Sıkı bir bilimkurgu filmi olan Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder. Gizli bir serivise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan Fiyasko Bombacısı adlı kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta bir barda, barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir...

    Tıpkı bir önceki filmlerinde olduğu gibi yine ünlü aktör Ethan Hawke ile işbirliği yapan Spierig Kardeşler bu sefer Looper ile Azınlık Raporu'nun karması olacak bir bilimkurgu-gerilim çeşitlemesine imza atıyorlar! Yılın sürpriz polisiye soslu bilimkurgusal hadiselerinden biri olmaya aday film kendi kulvarında bir hayli iddialı görünüyor!

    Predestination - Orijinal Fragman 2:07
    Predestination - Orijinal Fragman
    81.974 gösterim

    Ekstra Videolar

    Bir Avustralya Bilim Kurgusu 0:47
    Bir Avustralya Bilim Kurgusu
    1.366 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Tıpatıplık Çatışması Üzerinden İlerleyen Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    25 Temmuz 2020 Cumartesi
    "Fırtına Anı"nı Sevenlerin İzlemesi Gereken 8 Film
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bu filmler kaçmaz!
    28 Mart 2019 Perşembe
    21. Yüzyılın En İyi Avustralya Filmleri Belirlendi!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    Listenin ilk sırasına 6 Oscar ödüllü “Mad Max: Fury Road” yerleşti.
    25 Temmuz 2018 Çarşamba
    Ethan Hawke Zamanla Yarışıyor
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Predestination filminden yeni bir klip yayınlandı.
    2 Ocak 2015 Cuma
    Ethan Hawke Günü Kurtarabilecek mi?
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Predestination filminden uluslararası fragman yayınlandı!
    26 Eylül 2014 Cuma

    Oyuncular

    Ethan Hawke
    Rolü : The Bartender / Temporal Agent
    Sarah Snook
    Rolü : The Unmarried Mother / Jane / John
    Noah Taylor
    Rolü : Mr. Robertson
    Christopher Kirby
    Rolü : Agent Miles

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    8 Aralık 2014 tarihinde eklendi
    FİLMİ İZLEMEYENLER OKUMASIN AŞAGIDAKİ UZUN YAZIYI 'Bir adam bara gelir ve barmenle sohbet etmeye başlar ve kendisini 'Evlenmemiş anne' olarak tanımlar. Barmen meraklanınca anlatır... Kendisi bir kız çocuğu olarak dünyaya gelmiş ve doğumdan hemen sonra bir yetimhanenin önüne bırakılmıştır. O yüzden genç bir kızken kendi kendine söz vermiştir, 'Bir gün bir çocuğum olursa asla onu terk etmeyeceğim' diye. Ama bir ...
    Devamını oku
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    5 Temmuz 2019 tarihinde eklendi
    Orijinal, 'kafa açan' türden bir yapım. Finaldeki sürprizi bir süre önce tahmin etmeniz yüksek ihtimal, ancak yine de sürükleyici. Arka planda kalmış, tercih edilebilir filmlerden. Zaman yolculuğu janrında konusu ve finali bakımından kendine özgü bir yer edinmeyi başarıyor.
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Aralık 2014 tarihinde eklendi
    Filmi ilk zaman yoculuğunda çözdüm. Aslında beni çokta şaşırtmadı. Film kurdu olmak da bu olsa gerek. Artık bu tarz sonları çözebiliyorum. Ama dönemin kaliteli filmi.
    sinema
    1 ziyaretçi
    4,0
    15 Nisan 2015 tarihinde eklendi
    Paradoks bir hikayeyi konu alan filmde mantık hatası aramanın filme haksızlık olacağı kanaatindeyim. Zaman kavramının kendisine yeni bir yol çizdiği filmde fizik kurallarına aykırılık olsada (Bir nesne aynı anda birden fazla yerde bulunamaz) filmi film yapan öğede bu. Beyin yaktıran tarafı asla yok ama izleyiciyi içine çeken hoş bir film.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Avustralya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Bilim Kurgu, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.

    Yorumlar

    • Kerem E.
      bu fılm efsanedır baska yorum yapılamaz nokta
    • spaceinworld
      Bence de çok doğru dediklerin ve bence bu filmin devamı olacak. Bu paradoksa alternatif bir cevap bulmak için. Çünkü filmin ana fikrini anlasam da hala kafamda soru işaretleri var.
    • SARKAT
      sonuna kadar ne olacak diye bekleten film. Devrelerim yandı anasını satim. Yumurtamı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan. Olay resmen bu.
    • ErsinOnline
      güzel film👍
    • Ceyda K.
      Beynim buharlaştı uçtu, geriye bişey kalmadı. İzlemeye değer bir film..
    • elensarburak
      dostum filme zekanın yetmedi çok net belli olmuş bu yorumunla :D mantık hatası yok orda şöyle bi teori var eğer bi insan kendi dişisinden çocuk yapsaydı yine kendisi olurdu mitoz bölünme gibi düşün.sonuçta bütün genler aynı babadan ve anadan gelen o yüzden yine kendisi doğmuş oluyo.jane i melekler getirmedi john ve jane nin çocuğu o yani o bebek 1965te felan doğuyo ve zamanda yolculukla 1945e geri götürülüyo ve o yıldan itibaren büyümüş oluyo.ayrıca bu tarz paradoks hikayelerinde kendi mantığından yola çıkmak hata sonuçta zamanda yolculuk gibi bi gerçekliğimiz yok
    • Ecmel Emre S.
      Michael Spierig ve Peter Spierig, kısaca Spierig kardeşlerin yazdığı-yönettiği 4. filmleri.Rober A.Heinlein'in uyarlanmasından. ( 1958 )Zaman yolculuğu ile pekiştirilmiş büyük bir paradoksu anlatan ve izleyicinin kafasını yoran bir film olmakla birlikte aynı zamanda filmin süre olarak uzunluğu iyi ayarlanmış olmasının izleyiciyi tatmin etmesi ve sıkmaması sağlanmış olan film.Spierig kardeşlerin kendilerini her yaptıkları yeni filmde daha ileriye götürdüğünün kanıtlarını taşıması da cabası.Ethan Hawke'ın muhteşem sayılmayacak ama bir o kadar da iyi oyunculuğuna diğer başrol olan Sarah Snook eşlik etmektedir. Sarah Snook'un oynadığı karakter için film boyunca verdiği performansı göz önüne alırsak yabana atılmayacak kadar iyi bir performans olduğunu söylememiz gerekir. Kendini harcayacağı bi proje ile tekrardan yüzünü göstermediği sürece bir sonraki projede oyunculuğunu yükselen değerler seviyesinden çok daha ileri götüreceğini kesin olarak düşünmekteyim.Paradoks veya beyin yakacak ( akıl karıştıracak ) film severlerin kesinlikle izlemesi gereken bir film.
    • Kib?
      boyle senaryo yazan beynın sahıbı ne kullanıyor merak ettim...
    • Egemen E.
      Adam kendini kendiyle hamile bırakarak yapıyor ve yetimhaneye koyuyor, fakat bu en başta nasıl doğdu? Gösterilene göre gelecekteki kendini geçmişe götürerek sevgili olarak yapıyor ve yetimhaneye koyuyor. Ee madem kendi kendini yaratıyor hiç bunlar yokken tek başına dünyaya gelebilmesi için farklı anne babaya sahip olması lazım bence burada bir mantık hatası var.
    Back to Top