Hesabım
    Çapkın Profesör
     Çapkın Profesör
    19 Aralık 2014 Sinemada | 1s 46dk | Komedi, Romantik
    Yönetmen Marc Lawrence (II)
    |
    Senarist Marc Lawrence (II)
    Oyuncular: Hugh Grant, Marisa Tomei, Allison Janney
    Orijinal adı The Rewrite
    Üyeler
    3,1 8 Puanlama, 2 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Bir zamanların ünlü ve ödüllü senaristi Keith Michaels, aradan geçen 15 yıl içerisinde hayatının tepetaklak oluşuna tanık olmuştur. Boşanan ve 50'li yaşlarına yaklaşan Keith, uzun yıllardır ses getiren yeni bir senaryo yazamadığı için maddi anlamda da uçuruma gitmektedir. Bu nedenle New York'ta bir üniversitenin senaryo dersleri için eğitmenlik yapması teklifini kabul ederken tereddet yaşamaz. Keith Michaels, bir yandan derslerin sorumluluklarını yerine getirip diğer yandan da yeni bir senaryo yazma girişimlerine odaklanır. Keith'in hayatı öğrencilerinden biri olan, iki çocuk annesi Holly ile tanıştıktan sonra değişmeye başlar.

    Marc Lawrence'ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini Hugh Grant ve Marisa Tomei paylaşıyor. İkiliye kadroda Allison Janney, J.K. Simmons, Aja Naomi King ve Chris Elliott gibi isimler eşlik ediyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Çapkın Profesör

    Biraz romantik, biraz komik, bu kez biraz da ciddi!

    Yazar: Hilal Çetinder
    Marc Lawrence ile Hugh Grant, romantik komedi çatısı altında uyumlu bir birliktelik sürdürüyor olmalılar ki "Aşka İki Hafta" (Two Weeks Notice), "Söz ve Müzik" (Music and Lyrics) ve "Morganlar Nerede?" (Did You Hear About the Morgans?)'nin ardından dördüncü kez bir araya geliyorlar. İşin aslı, vasat romantik komedileri dahi aratan "Morganlar" sonrasında, keyifli bir film ortaya çıkardıklarını söyleyebiliriz rahatlıkla...Marc Lawrence’ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği "The Rewrite", romantik komediden bir parça da olsa uzaklaşıp, ‘karakterin değişimi’ üzerinden ilerliyor. Hugh Grant’a bu kez Marisa Tomei ile J.K. Simmons, Chris Elliott, Allison Janney gibi isimler eşlik ediyor.Hikaye, bir zamanların ödüllü senaristi Keith Michaels’in (Hugh Grant), yapımcıların iki dudağı arasında sıkışıp kalan -çöküşe geçen- kariyeri üzerinden, ruh haline odaklanıyor. Sektörün ihtiyaçlarına c

    Fragmanlar

    Çapkın Profesör - Altyazılı Fragman 4:25
    Çapkın Profesör - Altyazılı Fragman
    5.674 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Vizyon Dosyası!
    Haberler - Özel Dosyalar
    18 Aralık 2014 Perşembe

    Oyuncular

    Hugh Grant
    Rolü : Keith Michaels
    Marisa Tomei
    Rolü : Holly Carpenter
    Allison Janney
    Rolü : Mary Weldon
    J.K. Simmons
    Rolü : Dr. Lerner

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Yönetmen Hakkında

    Brooklynli yönetmen Marc Lawrence'ın kariyeri Sandra Bullock ve Hugh Grant'in başrollerde yer aldığı "Two Weeks Notice" filmiyle başladı. Lawrence toplamda yalnızca 4 uzun metrajlı filme imza attı ve bu yapıtların hepsi romantik komedi türüne aitti.

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında

    Filmde Marisa Tomei ile başrolde yer alan Hugh Grant, yönetmenin önceki filmlerinde başrolleri Sandra Bullock, Drew Barrymore ve Sarah Jessica Parker gibi isimlerle paylaşmıştı.

    Detaylar

    Marc Lawrence'ın dördüncü uzun metrajlı filmi olan 'Çapkın Profesör'ün başrolünde Hugh Grant yer alıyor. Ünlü oyuncu ve Lawrence, yönetmenin daha önceki üç filminde de birlikte çalışmışlardı. ("Two Weeks Notice", "Music and Lyrics", "Did You Hear About the Morgans?")

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Pinema
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 5 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.

    Yorumlar

    Back to Top