Hesabım
    Hizmetçi
     Hizmetçi
    11 Ağustos 2017 Sinemada | 2s 31dk | Dram, Romantik
    Yönetmen Park Chan-Wook
    |
    Senarist Park Chan-Wook, Seo-kyeong Jeong
    Oyuncular: Kim Min-Hee, Tae-ri Kim, Jung-woo Ha
    Orijinal adı Agassi
    Basın
    3,6 5 Eleştiri
    Üyeler
    3,8 45 Puanlama, 8 Eleştiri
    Beyazperde
    4,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Hizmetçi, bir dolandırıcı tarafından kiralanan bir hizmetçinin hanımefendisine duyguğu gizli aşkı konu ediyor. 1930'larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee'yi ise ona yardım etmesi için Leydi'ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır... Film, Sarah Waters’nın Fingersimth adlı romanının modern bir Kore uyarlamasıdır. Filmin yönetmenliğini Chan-wook Park üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Jung-woo Ha, Min-hee Kim, Jin-woong Jo ve Tae Ri Kim gibi isimler yer alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,5
    Muhteşem
    Hizmetçi

    Park Chan-wook, dişten lolipop çıkarıyor!

    Yazar: Fırat Ataç
    Mevzu Park Chan-wook’tan açıldığında ilk akla gelenin önce Oldboy sonrasında da bütününün zirvesini teşkil ettiği İntikam Üçlemesi olması kaçınılmaz. Her yeni filmi ile ilgili ahkam kesmeye başlamadan önce aynı noktadan harekete geçmemizin nedeni  ‘kusursuz’ olarak nitelendirilebilecek üçlemenin kendi içindeki tematik bütünlüğünden çok, devasa bir sinema anlayışının özetini ihtiva ediyor olması. İnce ince inşa ettiği kanalından ayrılmazken otörlüğünü hem daim sağlamlaştıran Park, Thirst, Stoker ve karşımızdaki The Handmaiden’la da gayri resmi bir üçlemenin sularında geziyor sanki. Gotik atmosferlerin erotik soslu psikodrama ile buluştuğu ‘yeni ve eski usül’ Park sineması. İçine bir miktar da ‘coşku’ katıldığında vazgeçilmez hale gelen bir ‘beklenilenin’ tarifi. İtiraf etmek gerekir ki ‘The Handmaiden,  Galli yazar Sarah Waters’ın 2002 tarihli Fingersmith romanının serbest bir uyarlaması
    Hizmetçi Altyazılı Teaser 1:02
    Hizmetçi Altyazılı Fragman 1:02
    Hizmetçi Altyazılı Fragman
    39.109 gösterim

    Ekstra Videolar

    2016'nın En Seksi Filmleri 3:43
    2016'nın En Seksi Filmleri
    22.237 gösterim
    Beyazperdede Bu Hafta (31 Mart - 6 Nisan 2017 ) 3:55
    Beyazperdede Bu Hafta (31 Mart - 6 Nisan 2017 )
    2.569 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    En İyi Romantik Gerilim Filmleri
    Haberler - Özel Dosyalar
    6 Aralık 2018 Perşembe
    Vizyondaki Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bu hafta yepyeni 11 film vizyona giriyor. Bol aksiyonlu "Bas Gaza" ve soluksuz macera "Bilim Kurgu Bölüm 1: Son Savaşçı"…
    10 Ağustos 2017 Perşembe
    Vizyondaki Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bu hafta yepyeni 7 film vizyona giriyor! Eğlenceli gençlik komedisi Biz Size Döneriz ve roman uyarlaması Aşk Uykusu, II.…
    30 Mart 2017 Perşembe
    Hizmetçi Filminden Posterler Geldi!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Film, 31 Mart 2017'de vizyona girecek!
    6 Mart 2017 Pazartesi
    Mart Ayında Ne İzlesek?
    Haberler - Özel Dosyalar
    Seçmece yaptık koş koş!
    1 Mart 2017 Çarşamba

    Oyuncular

    Kim Min-Hee
    Rolü : Hideko
    Tae-ri Kim
    Rolü : Sookee
    Jung-woo Ha
    Rolü : Count Fujiwara
    Jin-woong Cho
    Rolü : Uncle Kouzuki

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    martinscorsese
    martinscorsese

    Takipçi 125 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    28 Şubat 2018 tarihinde eklendi
    Geçen yıl izlediğim en iyi film buydu. Üç parçalı anlatım güzel. Kadın hikayesi güzel. Kadınların erkek gücüne karşı ne yapması gerektiğini çok güzel söylüyor. Sadece erotik sahnelerle ilgili yönetmeni eleştirebilirim. Yanlış anlaşılmasın erotizm karşı olduğum için değil. Ama iki kadının birlik olması için illa ki sevişmesi gerekmiyor.
    mavigitar
    mavigitar

    Takipçi 68 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    30 Ocak 2017 tarihinde eklendi
    İzlemeye başladıktan çok kısa bir süre içinde filme kilitlenmeniz olası. Çünkü hem sinematografik açıdan hemde başarılı hikaye anlatımından dolayı oldukça merak uyandırıyor. Kurgusal açıdan çok iyi bir anlatıma sahip hemde sanat filmi tadında olması filmin ayrı bir başarısı. Galiba hayatım boyunca izlediğim en erotik film olarak da aklımda kalacak... Ama ufak bir ayrıntıyı da es geçmeyelim porno ile erotizm ...
    Devamını oku
    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 1.872 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    10 Eylül 2021 tarihinde eklendi
    “Ah-ga-ssi / The Handmaiden”, yönetmen koltuğunda “Boksuneun naui geot / Sympathy for Mr. Vengeance” (2002), “Oldeuboi / Oldboy " (2003) ve “Bakjwi / Thirst” (2009) gibi filmlerden de tanıdığımız Park Chan-wook’un oturduğu oldukça etkileyici bir drama… Senaryosu, filmin aynı zamanda yapımcısı da olan yönetmen Park Chan-wook ve Chung Seo-kyung tarafından Sarah Waters’ın “Fingersmith” (2002) isimli ...
    Devamını oku
    Selami T.
    Selami T.

    Takipçi 47 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    3 Haziran 2018 tarihinde eklendi
    Son zamanlarda izlediğim kaliteli filmlerden. Kitap gibi bir film kesinlikle izleyin. Kurgusu senaryosu gercekten iyidi. Zaten yönetmen oldboy filminin yönetmeni kendine yakışir bir film izleyin.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Filmin Korece başlığı (Ah-ga-ssi) Lady Hideko'ya atıf yapan ''Leydi '' anlamına gelirken İngilizce ve Uluslararası ünvanı "The Handmaiden" hizmetçi Sook-hee'ye atıfta bulunur.

    Detaylar

    Sarah Waters'ın (2002'de Virago Press tarafından yayınlanan) "Fingersmith" romanından uyarlanmıştır. Roman, 19. yüzyılda Londra'da geçiyordu ancak film 1930'larda Kore'de Japon sömürgesi altında geçiyor.

    Detaylar

    Çekimden önce Koreli oyunculara senaryoyu okumaları ve Japonca konuşmayı öğrenmeleri için Japon öğretmenler atandı. Cannes'da yapılan gösterimin ardından aktris Min-hee Kim, Japon gazeteciler tarafından Japonca yeterliliği nedeniyle alkışladı.

    Teknik bilgiler

    Ülke Güney Kore
    Dağıtımcı Kurmaca Film
    Yapım yılı 2016
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 4 başlık
    Bütçe -
    Dil Japonca, Korece
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2016, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2016.

    Yorumlar

    • Adem Telli
      Öncelikle filmin isim çevirisine gülerek başlıyorum sözlerime.Ters köşe kısımları zaten en başında hoşumuza giden en önemli faktör olarak karşımıza çıkıyor (her ne kadar ikinci kısımdan sonra olayın gelişimini çözmüş olsam da).Oyunculukların da Asya sineması için ciddi anlamda iyi olduğunu belirtmek gerekir bana kalırsa. Olayın +18 kısımları ise bu filmin olmazsa olmazı olduğundan :) tam yeri tam zamanında kullanılan sahneler olmuşlar bana kalırsa. Asla hissedemeyeceğin duyguları hissediyorsan o film olmuştur evet, efsaneler arasında yerini almıştır . K ısacası net şekilde başarılı olmuş .
    • Polat Ar
      Baştan söylemek gerek ki çocuklar için uygun bir yapım değil. Zaten yönetmenin normal yapımı yok... Oldboy izleyen bilir. Kısacası aşırı erotik sahne ve ögeler içeriyor filmimiz. Tabii ki insan bön bön bakmıyor. Bazı sahneler aşırı uzatılmış. Ama Kore sinemasından da bu gibi farklılıklar çıkabiliyor, yapacak bir şey yok. Bütün samimiyetimle öneriyorum dostlarım bu filmi. Süresini sürahiden su içermiş gibi bitireceksiniz, merak etmeyin. Bu filmi izlemem olanlara hayran kaldığım anlamına da gelmiyor bunu belirtmem gerek. Çünkü iki kızın bu denli ilişki yaşaması vs vs. Kültürümüz ve dinimizce uygun değil ancak sanata olan saygımız ve sevgimizden dolayı ve filmin inanılmaz kaliteli oluşundan dolayı bunları es geçerek filmi izlemek gerekiyor.
    • Ezgi Yer
      Allahım bu nasıl bir senaryodur. Bu Park Chan, kesinlikle normal bir yönetmen değil. Kafasındakileri yaşıyor mu bilmiyorum ama sinemaya aktarması muazzam bir olay. Öncelikle anlatınlardan herkes hoşnut kalmaz, herkesin kaldırabileceği ve izleyebileceği bir yapım değil. Zaten yaş sınırlamasını da izleyen bilir. Ama kardeşim, ben bir Kore filmi daha izleyerek yine Kore sinemasına hayran kaldım. Çok izlemez ve destek vermezdim fakat ciddi ciddi çok farklı ve ilgi çekici, garip işer çıkıyor bu sinemadan. Filmin 3 bölüme ayrılması ayrı bir güzellik olmuş. Oyuncular rollerini resmen yaşamışlar. Sonuç olarak unutamayacağım bir iş çıkmış karşıma. En beğendiğim özelliklerden biri tabiki müziklerin inanılmaz kaliteli ve her zaman dinlenilesi bir narinlikte olması.
    • Eliz L.
      romanı seve seve okuyan filmi de sıkılmadan izler bana göre de ,kısa tutulsaydı bu seferde çok kısa denilirdi kesin, ondan sebep , izleyen seve seve de izler işte , çokta fark etmez,
    • Canela ?.
      g,ney kre dilleri dediğin giibi zor dil sıralamasında 10 * 15 e giriyo diye hatırlıyorum . en zoru türkçe zaten :D ama güney koreli bi vatandaş için korece konuşmak zor olmicağından filmler ona göre çekiliyo :)
    • Maya E.
      Günümüz hikayelerinden olmayışı ve 1930 dönemi , yansıtıyo , anlatıyo olması , izleyicinin hangi türü sevdiğini değiştirmeiz bence, romantik , gerilim ve dram seven her türlü izlemeye de gider muhtemelen
    • ?kra ?.
      izlenmesi cesaret isteyen sasjdamd , aynen kesnlikle , cesaret ister , çünkü alışık olunmadık tarzda filmler zaten dimi , çok doğu , ama park chan wook hp böyle biliyosun , tüm ypımların izlemen için cesaret gerek :)
    • Emin C.
      ekrem katılıııyorum film iyi oyunculuk iyi , kurgu falan oke, cinsellik demişssin bunu yapan çocuklar değil yaptıran senaristler diye düzeltmek istiyorum onun dışında söyleldkklerine katılıyorum arkadaşım, belki biraz arka planda olablirdi
    • Salih A.
      Fragman muhteşem ama film için aynı şeyi söyleyemeyeceğimsüresi uzun çok ağır ilerliyoo Bir süre sonra dayanamayıp kapattımvakti olan izleyebilirse belki iyidir bilemem Fragman harika
    • Ersin K.
      ön yargılarınızı bi kenara bırakıp izlediğinizde çok başka duygular hissediyosunuz..güney kore sineması ''yine'' dedirtiyo insana..
    • Adem E.
      Ters köşelerle dolu. Old Boy kadar olmasa da hakkı yenilemez :)
    • Selin T.
      Park Chan-wook'tan İzlenmesi cesaret isteyen bir yapım daha .
    • Ekrem E.
      Film iyi. Orası kesin. Oyunculuk iyi. Kurgu iyi. Senaryo bilindik ama kurgusu işi götürüyor. Fakat; çok fazla cinsellikvar. Zaten kurgu bunun üzerine denebilir daha doğrusu görsel olarak fazla var. Ve bunu yapanlar gerçekte olmasa bile film icabı çocuklar. Bu beni rahatsız etti. Daha açık yazamıyorum ama film etkisini kurduğu konu üzerine rahatsız edici olmuş.
    Back to Top