Hesabım
    Nefesini Tut
     Nefesini Tut
    26 Ağustos 2016 Sinemada | 1s 28dk | Korku, Gerilim
    Yönetmen Fede Alvarez
    |
    Senarist Rodolfo Sayagues, Fede Alvarez
    Oyuncular: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette
    Orijinal adı Don't Breathe
    Üyeler
    4,1 205 Puanlama, 37 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Nefesini Tut kör bir adamın evine girip hırsızlık yaparak yakalanmadan kurtulabileceklerini düşünen bir grup genci temel alıyor. İstismarcı annesinden kurtulup, kız kardeşini her ikisi için de sonu yokmuş gibi görünen bu hayattan kurtarmaya kararlı olan Rocky ve arkadaşları Alex ile Money'nin planları oldukça basittir. Kör bir adamın evinde kilitli tuttuğu odaya girmek, onun engelli oluşundan yararlanarak evini soymak. Ancak işler tam olarak planlandığı gibi gitmez. Zira hafife aldıkları ev sahibi aslında oldukça tehlikeli bir adamdır. Planda yanıldıklarını anladıklarında kusursuz bir suç yerine ölümcül bir hata işlediklerini görürler.

    Gerilim türündeki film, Kötü Ruh filminin yönetmen koltuğundan aşina olduğumuz Fede Alvarez'in imzasını taşıyor. Başrollerini Dylan Minnette, Stephen Lang, Jane Levy, Daniel Zovatto, Sergej Onopko ve Jon Donahue'nun üstlendiği yapımın senaryosunda ise yönetmenle birlikte Rodo Sayagues imzası bulunuyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Nefesini Tut

    Karanlıkta 'kör adam' kraldır!

    Yazar: Fırat Ataç
    Fede Alvarez'in ilk uzun metrajı Evil Dead'i iyilik-kötülük anlamında tartışmak ancak orjinaline olan bağlılık oranında mantıklıydı. Sam Raimi envai çeşit görsel hokkabazlıklar yapıp aslında dehşet verici olan fikri mizahla yoğurmayı başarabildiğinden, Alvarez'in hikayaye bakışı 'kendini fazla ciddiye alma' yaftasıyla boğuştu. Evil Dead'i Evil Dead yapan her şeyi sevdiğimiz su götürmez bir gerçek olsa da benim ve bir çok kişinin dilediği 'tonu karartma işlemi' neden burun kıvırmalara sebebiyet verdi, anlamak güç. Birebir aynı kanaldan yürümek daha mantıksız olmaz mıydı? Girizgahtan da anlayabileceğiniz üzere son yılların en iyi yeniden çevrimi olarak gördüğüm Evil Dead ile yönetmenlik yeteneklerine hayran kaldığım Alvarez, ikinci uzun metrajında senaryosuna da ortak olduğu 'tam orjinalliğe' geçiş yapıyor. Sessiz sedasız çekilen ve ilk gösterimine kadar A Man in the Dark olarak bilinen Do
    Nefesini Tut Altyazılı Fragman 2:32
    Nefesini Tut Altyazılı Fragman
    170.708 gösterim
    Nefesini Tut Red Band Fragman 1:47

    Ekstra Videolar

    Beyazperdede Bu Hafta (26 Ağustos-1 Eylül) 2:46
    Beyazperdede Bu Hafta (26 Ağustos-1 Eylül)
    1.532 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    "Ev Baskını"nı Sevenlerin İzlemesi Gereken 10 Harika Film
    Haberler - Özel Dosyalar
    25 Eylül 2021 Cumartesi
    “Biz”den Önce İzlemeniz Gereken 10 Film!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Jordan Peele imzalı "Biz"den önce izlemeniz gereken filmleri listeledik.
    23 Mart 2019 Cumartesi
    Ev Konforunda İzlenmesi Gereken Filmler
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Koltuklarımıza yaslanıp film izleme zamanı!
    31 Ağustos 2018 Cuma
    Devam Halkası İstemediğimiz Müthiş Filmler!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    Devam halkalarıyla uzatılmaması gereken müthiş filmler burada!
    29 Ağustos 2018 Çarşamba
    ABD Gişesinin 2016 Sürprizleri!
    Haberler - Özel Dosyalar
    ABD gişelerinde beklenenin çok üstünde başarı elde eden filmler!
    24 Aralık 2016 Cumartesi

    Oyuncular

    Stephen Lang
    Rolü : The Blind Man
    Jane Levy
    Rolü : Rocky
    Dylan Minnette
    Rolü : Alex
    Daniel Zovatto
    Rolü : Money

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Borinho
    Borinho

    Takipçi 20 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    28 Ağustos 2016 tarihinde eklendi
    Çok beğendim... 2016 yılının en başarılı gerilim filmi olmaya aday... Son ana kadar bitmeyen heyecan ve kedi fare oyunu... Tek istediğim ilk karşılaşma olan Money ve ev sahibinin karşılaşma sahnesinin biraz daha uzun tutularak gerilimin iyice artmasıydı... Harika gidin izleyin
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    7 Temmuz 2019 tarihinde eklendi
    Güzel filmdi. Her ne kadar benzerleri olsa da bu filmde sizi hiç rahat bırakmayacak, nefesinizi tutarak izleyeceğiniz sahneler var. Kesinlikle gerilim severler için harika bir film. Tek kusuru biraz fazla karanlık ortamda çekilmiş. Bazen kim kime vuruyor ne oluyor anlamıyorsunuz.
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.257 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    6 Ağustos 2019 tarihinde eklendi
    2016 yılının en sağlam gerilim filmlerinden birisi. Hikaye çok basit ve çok basit bir şekilde ilerliyor. Konusu fazlasıyla orijinal olmasa da izlemeye başlayınca seyirciyi tamamen kendine çekiyor. Finale doğru yaşanan sahnelerin gerçekliği ve gerilimin tavan yapması olağanüstüydü. Filmde yer yer mantık hataları ve soru işaretleri bulunsa da izlerken zevk aldığım güzel filmlerden birisiydi. Fede Alverez, sen harika bir yönetmensin.
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    28 Ekim 2018 tarihinde eklendi
    Karakterlerin sığlığı, klişeliği, olayların kısmen tahmin edilebilirliği vs. bir kenara, sürükleyici ve son saniyeye kadar ayakta tutan bir film. Önemli olan da bu. Diğer tüm klişeler göze batmıyor böylece. Türün meraklılarının rahatlıkla tercih edebileceği bir yapım.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Warner Bros Turkey
    Yapım yılı 2016
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 9 900 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2016, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2016.

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      Soluksuz bıraktı!O nasıl çekimlerdir kardeşim ? Bu üç arkadaşımızın başta tatlı tatlı konuşmaları, klasik gençlik dönemleri vs vs. derken birden değişiveriyor. Sakın ha sakın filmde bir mekana bağlı kalmayın. Her yer tehlikeli... İnanın kör bir adamın evine girmek (Bayram ziyareti için değil...) akıl alınası iş değil. Girmek büyük aptallık zaten. Şunu da eklemek isterim ki: Kör bir adamın evine hırsızlık yapmak için giriyorsunuz, tamam. Peki ya siz o kör adamdan korkmuyor musunuz ? Akşam akşam eve girip ne yapacaksın ? İşte bunları sürekli sordurtan, muazzam sahneleri barındıran bir yapım olmuş. Ürktüğüm olaylara bu da eklendi. Bu arada gözümden kaçmadı, direkten belirtiyorum: Jane Levy, 10 numara oyunculuk sergilemiş. Diğer baş karakterimizin (Alex'in) son anda bir faciaya uğraması beni derinden etkiledi. Müzikler, oldukça gerici olmuş. Dolabı kapıya yanaştırıp daha sonra kızın o daracık yere girmesi ve Alex'in girememesi daha sonra o daracık yerde kızın arkasından köpeğin gelmesi... Abi siz ne yaptınız dedim... Oldukça ürkütücü sahneler de vardı. Korku diye geçmemeli ama herkesin izleyeceği bir yapım değil. Çocuklara izletilmesinin yanlış olduğunu düşünmekteyim. Ani sahneler var ve bazen insan ürkebiliyor... Sonu aslında cins bitti. Yine de ben huzurluyum... Bu filmden sonra Jane Levy'nin sıkı takipçisi olacağım. Kötü Ruh adlı, yine aynı yönetmenden bir filmde başrol... Ama gözüm yemiyor. Sanırsam baya baya sonra izleyeceğim. Çünkü oldukça korkunç bir yapım... Her neyse. BEĞENDİM. Puanım: 8.0
    Back to Top