Hesabım
    Çatışma
     Çatışma
    28 Nisan 2017 Sinemada | 1s 38dk | Dram, Gerilim
    Yönetmen Mohamed Diab
    |
    Senarist Mohamed Diab, Khaled Diab
    Oyuncular: Nelly Karim, Hani Adel, Ahmed Malek
    Orijinal adı Eshtebak
    Basın
    3,5 1 Eleştiri
    Üyeler
    3,0 3 Puanlama, 1 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    30 Hazirandaki mısır devriminin sabahında, birbirlerinden tamamen farklı geçmişleri ve inançları olan otuz kişi bir gün boyunca polis aracında gözaltında tutulur. Hayatta kalmak için aralarındaki çatışmalara son vermek ve uzlaşmak zorundadırlar.

    Yönetmenliğini Mohamed Diab'ın yaptığı film 2016 En İyi Yabancı Film kategorisi için Mısır'ın aday adayı idi. Filmin senaryosunu  Khaled Diab ile Mohamed Diab kaleme aldı. Başrollerde ise Nelly Karim, Hani Adel, El Sebaii Mohamed ve Ahmed Abdelhamid Hefny yer alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Çatışma

    Durun! Siz kardeşsiniz!

    Yazar: Duygu Kocabaylıoğlu
    Yine bir Ortadoğu hikayesi yine Batı coğrafyasında bir festival. Belirli Bir Bakış bölümün açılış filmi olan Clash, Türkiye’ye çok çok yakın bir hikayeyi, çok yakın bir bakış açısıyla beyazperdeye aktarıyor. Neredeyse her gününde, her ayında, her eylemi ile şahidi olduğumuz, sonrasındaysa ‘Gezi’ süreci ile örnekler arasına aldığımız, Mısır’daki Arap Baharı ertesine odaklanan film, maalesef bize ülkemize çok da yabancı olmayan bir portre sunuyor.Mısır sokaklarında AP (Associated Press) muhabiri olan iki gazeteci sırf ellerindeki kameralarından dolayı askeri bir kamyonete tıkılarak göz altına alınır. Yardım için bağrışırken polis kamyonetine onlarla beraber en 10’a yakın Mısır vatandaşı daha yanlışlıkla “tıkıştırılır.”  Daha da kötüsü bu 10 kişiyi, Müslüman Kardeşler yanlısı olduğunu öğrendiğimiz 10 kişi daha takip eder... İçinde çocukların ve kadınların da olduğu bir kamyonet dolusu insan
    Çatışma Orijinal Teaser 0:56
    4.061 gösterim
    Çatışma - Fragman 1:45
    Çatışma - Fragman
    4.064 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperdede Bu Hafta (28 Nisan - 4 Mayıs) 4:18
    Beyazperdede Bu Hafta (28 Nisan - 4 Mayıs)
    1.911 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Vizyondaki Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    27 Nisan 2017 Perşembe
    IŞİD'i Ele Alan Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Terör örgütünü ve yaşattığı trajedileri işleyen filmler burada!
    23 Aralık 2016 Cuma
    2016'da Muhtemelen Es Geçtiğiniz En İyi Filmler!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Yıl boyu 'muhtemelen' kaçırdığınız iyi filmlere dönüp bir bakın istedik!
    21 Aralık 2016 Çarşamba
    2017 Oscar Ödülleri İçin Yabancı Film Adayları Belli Oluyor!
    Haberler - Festival ve Ödüller
    Hangi ülke hangi film ile katılacak?
    2 Eylül 2016 Cuma

    Oyuncular

    Nelly Karim
    Rolü : Nagwa
    Hani Adel
    Rolü : Adam
    Ahmed Malek
    Rolü : Mans
    Tarek Abdel Aziz
    Rolü : Hossam

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Yönetmen Mohamed Diab film için ünlü aktör Tom Hanks'ten bir teşekkür mesajı aldı. Mektubun tam hali:“Sevgili Mohamed Diab,Amerikalıların çoğu Mısır’ı terörist ve piramitlerden ibaret sanıyor.ÇATIŞMA filmin pek çok insanı bilgilendirmek için önemli adımlar atıyor. İzleyenler insanlığın kırılgan bir topluluk olduğunu, fakat bu işin içinde beraber olduğumuzu görecekler. Ve hepimiz bir gün, bildiğimiz her şekilde Mısır için dua edeceğiz.Muhteşem fil Devamını oku

    Detaylar

    Çatışma, 2017 89. Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Yabancı Film' kategorisinde Mısır'ın adayı idi.

    Detaylar

    Otoyol köprüsünün sahnesi, Kahire'nin en büyük otoyolunda çekildi ve gerçek protestocular kameraya alındı. Ekipten birinin yaralandığı, bir başkasının aracının ciddi şekilde hasar gördüğü belirtildi.

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, Mısır
    Dağıtımcı Filmartı
    Yapım yılı 2016
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 3 başlık
    Bütçe -
    Dil ARABIC
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2016, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2016.

    Yorumlar

    • G?lperi S.
      sADECE fragmanını bile izleseniz yetebilcek kapasitede bii yapım yetebilcek derken n e anlatmak istediğini anlayabilceğiniz bi film her şeyin dışında teknik ekip lkadrp yönetmen oyuncular falann muazzam. bi kere filmin sadece kapalı bi aalanda o kadar insanla çekilmesi ya da şöyle söyleemek gerek çekilebilmesi büyük başarı. cekim esnasında gerçekleştireln prtestoculardan bazılarının gerçek olduğu biilgisi de yazıor ve hatta bi kişnin de yaralandığı falan bu oldukça tehlieli bi durum oluşturmuş ama he şeye rağöen ortaya muazzam bi i ş çıkaratmışlar .
    • Fatma L.
      film o kadar efsane o lmuş k i neresinden başlasam pe k bilemedim . ödüllü bir filmmiş zaten ben söylemesem de efsane ol du uğu ka nı t lan m ış anlşılan her ş eyden öte bi kere o kadar samimi o kadar içten bi film kii anlata mam herkesin izl emes i gerektiğini düşündüğüm bi film . kesinlikle izl e nmeli diye d üş ünü y orm düüşnme kle d e kal mıyorum arkadaşlar izlemeyen çok şey kaybeder izleyin . .
    • Elanur Q.
      filmi be ğenmedm dmek istemiyorum ama ben böyle filmleri izleyince kahrluorum sanki öyle bi his bi başka hissediy orum bi farklı hissediyorum fa lan gerçekleri düşünüyorum ve sonrasında hep düşünme e başşlıyorum düşünüyorm düüşşünü yorum işte. enteresan şeyler işte bakıldığında .bu işi yapma k yapabil me k b enc o kad ar zr ki anl atılamz hlerhalde gerçi eet her işin kendin e göre zorlukları var ama bu öyle bişi değil yani bu tarz filmleri çekmek muhtemelen ki yetenek isteyen bişi
    Back to Top