Hesabım
    Sarışın Bomba
    Ortalama puan
    2,7
    yayın
    • Hurriyet
    • Sabah
    • T24
    • Milliyet
    • Arka Pencere

    Her dergi ve gazetenin puanlama sistemi farklı olduğu için, Beyazperde, puanları 0.5 - 5 yıldız üzerinden, kendi barometresine göre vermiştir.

    Basın Eleştirisi

    Hurriyet

    Yazar: Uğur Vardan

    Lakin filmin problemi senaryosunda. Daha doğrusu öykünün kıvrım yerleri ve zikzaklarında. Sürekli şaşırtma çabası, sürekli tarafların değişme durumları, bir noktadan sonra filmin ritmini bozuyor, çekiciliğini kaybettiriyor. John le Carré romanlarındaki ruhtan vazgeçtik, ‘No Way Out’taki dozunda tadı da bulmak mümkün değil (ama cesurca çekilmiş, Broughton’la Fransız kadın ajan Delphine Lasalle arasındaki lezbiyen sahneler de başka ajan filmlerinde ve romanlarında yok sanırım!)  Kariyerinde yeterince aksiyon bulunan (hatırlanacağı gibi en son ‘Mad Max: Fury Road’ ve ‘Hızlı ve Öfkeli 8’de izlemiştik) Charlize Theron’un döktürdüğü ‘Sarışın Bomba’, temposu, estetik kadrajları, belli bir noktaya kadar sürükleyici öyküsü ve yan rollerdeki deneyimli oyuncu kadrosuyla izlenmeye değer bir çalışma. 

    Eleştirinin tamamı için: Hurriyet

    Sabah

    Yazar: Olkan Özyurt

    Leitch, nihayetinde bir çizgi romanı uyarladığının farkında. Çizgi roman estetiğinden güçlü bir şekilde yararlanıyor. Ama 1989'daki tarihi olayı fon yapıp filmde kurulan atmosfere gerçekçilik aşılamasını da biliyor. Aksiyon sahnelerinde oyuncuların fiziksel performansını ana unsur olarak görmesi de filmin bir başka başarısı. Charlize Theron bu tür sahnelerde Mad Max: Fury Road, Aeon Flux'tan gelen tecrübesiyle adeta dövüş ustasına dönüşüyor.Tarkovski'nin başyapıtlarından Stalker'a sunduğu saygı ile gönlümüzü çelen Sarışın Bomba, casus filmlerinin farklı ekollerinin kodlarını iyi harmanlayıp kullanan, MI6 ve KGB arasındaki tarihi çekişmeden elverişli bir entrika çıkarmayı bilen, kurgusuyla, müziğiyle (80'lere esaslı bir selam çakıyor bu konuda) yarattığı o karanlık atmosferi ziyadesiyle kullanan dinamik bir film.

    Eleştirinin tamamı için: Sabah

    T24

    Yazar: Atilla Dorsay

    Öte yandan tüm aksiyon ve özellikle döğüş sahneleri en inandırıcı biçimde çekilmiş. Görece olarak elbette...Yoksa bir kadının tek başına onca erkeğin hakkından gelmesi ancak çizgi- roman mantığıyla açıklanabilir!... ‘Soğuk şehir’ Berlin’in dönemin tüm gerekleriyle canlandırılması ise olağanüstü olmuş. Charlize Theron elbette görkemli. Oscar’lı bir oyuncunun böyle bir role sıvanması şaşırtıyor önce...Ama niye olmasın? Bir kadının pekala böyle bir tutkusu olabilir. Yakın zamanda bir başka iyi oyuncu, Scarlett Johansson da aynı şeyi yapmadı mı?

    Eleştirinin tamamı için: T24

    Milliyet

    Yazar: Nil Kural

    Ajan filmlerinin en sevdiği izlek olan çalınan ajan listesi bir kez daha bir filmin komplosunun merkezine otururken, “Bomba Sarışın” komplosunu merak ettirmeyi başaramıyor. 1980’lerden bir şarkının çalmadığı bir sahne bulmanın zor olduğu film, cool görünmeye çalıştıkça sıradanlıktan kurtulamıyor. Dönemin Berlin’inin yeraltı ve müzik kültüründen de güç almaya çalışan film, dönemin karikatür temsillerin ötesine de geçemiyor. “Bomba Sarışın”, Charlize Theron ve James McAvoy’un da aralarında olduğu iddialı oyuncu kadrosunun ve geçtiği dönemin avantajlarını kullanamayan bir film.

    Eleştirinin tamamı için: Milliyet

    Arka Pencere

    Yazar: Eray Yıldız

    Bu müzikal nostalji iddiası, gerçekçi estetiği için gece gündüz matematik parçalandığı belli olan bir atmosfere, verilebilecek en büyük zararı veriyor. Sözde karakterin arabasında, bulunduğu odada ya da kulaklığında çaldığı kabulünü empoze etmesi maalesef karar vericilerin ne kadar zeki olduğuna değil, yaptıklarıyla bir çeşit 'usulsüzlük' farkındalığına işaret ediyor. Bu anlamda "Baby Driver"ın her anına aynı şekilde yedirilmiş muazzam soundtrack'in zekasından nemalanmak fena fikir sayılmazdı sanıyoruz.

    Eleştirinin tamamı için: Arka Pencere
    Daha Fazlasını Göster
    Back to Top