Hesabım
    Hayat Okulu
     Hayat Okulu
    6 Temmuz 2018 Sinemada | 1s 56dk | Komedi, Dram
    Yönetmen Nicolas Vanier
    |
    Senarist Jérôme Tonnerre, Nicolas Vanier
    Oyuncular: François Cluzet, Eric Elmosnino, François Berléand
    Orijinal adı L'Ecole buissonnière
    Basın
    3,5 1 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Hayat Okulu, asi bir çocuk olan Paul ve Totoche’nin kesişen hayatlarını konu ediyor. Yetimhanede büyüyen Paul, Celest ve Borel’e emanet edilir. Asi bir çocuk olan Paul vahşi bir bölgedeki yeni hayatına alışmakta biraz zorlanır. O, yetimhanedeki kuralların burada da geçerli olacağını düşünmektedir. Fakat gerçek hiç de onun düşlediği gibi değildir. Celest'in kocası Borel, geniş bir arazinin bekçiliğini yapmaktadır. Bütün arazinin ve göletin sahibi olan ve malikanesinde tek başına yaşayan Fresnaye Kontu arazide kaçakçıların dolaşmasına göz yummaktadır. Bu duruma karşı olan ve kaçakçıların arazide dolaşmasını önlemeye çalışan Borel arsız ve kurnaz bir kaçakçı olan Totoche’nin peşine düşer. Paul, Totoche’nin yanında orman hayatını öğrenmeye başlar. Yeni bir dünya keşfeden Paul’un burada olmasının önemli bir sebebi vardır.

    Nicolas Vanier’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosu Vanier ve Jérôme Tonnerre tarafından kaleme alınıyor. François Cluzet ve Jean Scandel’ın başrolü paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Eric Elmosnino, François Berléand, Valérie Karsenti, Thomas Durand, Ilona Cabrera gibi isimler yer alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Hayat Okulu

    Yaşam hepimizin arazisi…

    Yazar: Banu Bozdemir
    L'Ecole buissonnière / Hayat Okulu’nun başında aklıma Charles Dickens’ı unutulmaz eseri Oliver Twist geldi. Kısa süren etkili yetimhane sahnesinde Paul neyse ki Oliver Twist kadar acılı bir hayatın içine atılmıyor yetimhane sonrasında. En azından hayatı tanımasında ona eşlik eden, doğanın kucağında nefes almasını sağlayan ve kendisine sevgisini gösteren insanlar ver etrafında. 1920’li yıllar atmosferinde geçen film büyük bir malikanenin arazisinde geziyor daha çok. Öyle büyük bir arazi ki bir sürü hayvanın yaşam alanı bir yandan da. Özellikle de geyiklerin.Celest ve Borel gözetiminde yeni hayatına başlayan Paul, kurallar ülkesinden özgürlükler diyarına geçmiş gibidir adeta, köşe bucak her yere girip çıkarak hayatta yaşam hakkının önemini öğrenir. Bir yandan da doğanın dengesini çözümlemeye çalışır. Filmin avcılık avlanma kısmını özellikle de teknede yaşayan Totoche’nin Paul’e yaşamak içi
    Hayat Okulu Altyazılı Fragman 1:53
    Hayat Okulu Altyazılı Fragman
    4.147 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperde'de Bu Hafta! (06 - 12 Temmuz) 2:51
    Beyazperde'de Bu Hafta! (06 - 12 Temmuz)
    466 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Vizyondaki Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    5 Temmuz 2018 Perşembe

    Oyuncular

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa
    Dağıtımcı Chantier Films
    Yapım yılı 2017
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Fransızca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2017, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2017.

    Yorumlar

    • Duru Bahtsız
      İlgi çekici bir film. Güzel bir bağ kurulmuş
    Back to Top