Hesabım
    Pojkarna
    Pojkarna
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 46dk | Dram, Fantastik
    Yönetmen Alexandra-Therese Keining
    |
    Senarist Alexandra-Therese Keining
    Oyuncular: Tuva Jagell, Wilma Holmén, Louise Nyvall
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Cinsiyetin temeli ve önemi üzerine kurulan filmde, 14 yaşındaki üç kız, erkek doğasının karşı konulamaz vahşi yönüne doğru adım atarlar. Kim’in, onun en yakın arkadaşları Momo ve felaket Bella’nın geleneksel okulun popüler kız kalıpları üzerine kurulmuş olmayan bir arkadaşlıkları vardır. Kızlar, sarışın Jesper’ın önderliğindeki iğrenç bir erkek çetesinin acımazsız sözlü ve psikolojik tacizlerine dayanmak zorundadırlar. Öğretmenleri bu duruma göz yumar ve bu konun bahsedilmesine karşı çıkar. Ötekileştirmenin, cinsel karmaşanın yaşandığı bir dünyada birbirlerinin arkadaşlıklarına sığınan bu üç kız, erkek olsalardı hayatlarının daha kolay olacağı hayalini kurarlar. Bu rüya, Bella’nın yakın zamanda ölen annesinin hobi bahçesinde bir tohum bulmasıyla gerçek olur. Bir gece içerisinde Bellaların serasında etrafında kelebeklerin uçuştuğu siyah renkte güzel bir çiçek oluşur. Kızlar bu siyah bitkinin vanilya aromalı özünü içtiklerinde derin bir uykuya dalarlar ve uyandıklarında yabancı erkek bedenlerinin içindelerdir. Dünyalarının değiştiren cinsiyet değişiklikleri, verdikleri tepkileri de derinden değiştirir. İlk başta üçü de bu değişikliğin tadının çıkarırlar fakat bir süre sonra erkekliğin vadedilen cennet olmadığını fark edeler. Momo ve Bella olayların göründüğü gibi olmadığını anlarlar. Kim, Tony adında sınırlarda yaşayan adi birine âşık olurken, Momo Kim’e âşık olur. Kızlar gerçekliklerini anlamaya çalışırken, beklenmedik gelişmeler yaşanır.

    Bu cinsel karmaşada kimi neden sevdiğimizi, söz konusu aşk olunca cinsiyetin gerçekten önemli olup olmadığını sorguladığımız film, Jessica Schiefuer’in 2011 yılında August ödülüne layık görülen Pojkarna adlı romandan uyarlanmıştır.

    Öneriler

    Son Haberler

    Beyoğlu Sineması'nda EFA Genç İzleyiciler Film Günü!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    3 Mayıs 2016 Salı

    Oyuncular

    Tuva Jagell
    Rolü : Kim
    Wilma Holmén
    Rolü : Bella
    Louise Nyvall
    Rolü : Momo
    Emrik Öhlander
    Rolü : Kim

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İsveç, Finlandiya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2015
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İsveççe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2015, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2015.

    Yorumlar

    Back to Top