Hesabım
    Kapan
     Kapan
    21 Nisan 2017 Sinemada | 1s 44dk | Gerilim
    Yönetmen Jordan Peele
    |
    Senarist Jordan Peele
    Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener
    Orijinal adı Get Out
    Basın
    3,3 4 Eleştiri
    Üyeler
    4,0 162 Puanlama, 34 Eleştiri
    Beyazperde
    4,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

    Jordan Peele imzalı korku türündeki yapımın başrollerini Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford üstleniyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,5
    Muhteşem
    Kapan
    Yazar: Oktay Ege Kozak
    Türün hayranı olarak klasik korku sinemasını modern korku’ya tercih etmemin sebeplerinden biri de sanırım eski dönemin en başarılı örneklerinin türün gerektirdiği elementleri sosyopolitik mesajlarla muazzam bir biçimde karıştırmaktaki ustalığıydı. George Romero’nun zombi şaheseri Dawn of the Dead, tabii ki türünün gerektirdiği süspans ile gore ve kan efektlerini bol bol sunuyordu, fakat aynı zamanda yükselmekte olan ruhsuz tüketici kültürünü de akıllı bir biçimde iğneliyordu. Diğer bir sürü bariz örneği bir kenara bırakın, safi Romero ve John Carpenter’ın filmografisinin yarısı bu tarz tür/mesaj bileşimleriyle doludur. İşte bu bileşimi seven bir korku hayranı olarak Kapan, süspans bazlı modern bağımsız korku sinemasından çok haz almamıs bir seyirci olarak resmen ilaç gibi geldi. Son yıllarda kan ve gore yerine 70'ler stili tansiyon ve atmosfer yakalamaya çalışarak popüler olan filmler, y
    Kapan Altyazılı Fragman 2:27
    Kapan Altyazılı Fragman
    82.929 gösterim
    Get Out - Orijinal Fragman 2:33
    1.699 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperdede Bu Hafta (21 - 27 Nisan) 5:14
    Beyazperdede Bu Hafta (21 - 27 Nisan)
    2.467 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Anında Klasikleşen 10 Modern Korku Filmi
    Haberler - Özel Dosyalar
    4 Ağustos 2023 Cuma
    Haziran'da TOD'da Neler Var?
    Haberler - Özel Dosyalar
    TOD, yaza girerken yepyeni orijinal içerikleri, dizileri ve Türkiye’de ilk kez gösterilecek filmlerle haziran ayında dopdolu…
    2 Haziran 2023 Cuma
    Dijital Platformlarda Hafta Sonu; "Stranger Things", "The Terminal List", "Dexter"
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Dijital platformlarda hafta sonu hangi yeni içerikler var?
    1 Temmuz 2022 Cuma
    "Çığlık"ta Hangi Filmlere Gönderme Yapıldı?
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Çığlık serisinin 5. filminde atıfta bulunulan bütün korku filmlerini derledik...
    17 Ocak 2022 Pazartesi
    "Them"i Sevenlerin İzlemesi Gereken 10 Harika Yapım
    Haberler - Özel Dosyalar
    Them'i sevdiyseniz bu film ve dizileri kaçırmayın
    17 Nisan 2021 Cumartesi

    Oyuncular

    Daniel Kaluuya
    Rolü : Chris Washington
    Allison Williams
    Rolü : Rose Armitage
    Catherine Keener
    Rolü : Missy Armitage
    Bradley Whitford
    Rolü : Dean Armitage

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Fundalina Jolie
    Fundalina Jolie

    Takipçi 178 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    19 Nisan 2017 tarihinde eklendi
    Sıkı bir gerilim filmi izlemeye ne dersiniz?
    Kapan filmini yazan ve yöneten Peele, köleliğe dair endişelere farklı, belki olası ve yenilikçi bir unsur katmış. Her ne kadar finale yakın sahneler biraz geçiştirilmiş olmasına rağmen keyifle izlenen bir yapım ortaya koymayı başarmış.
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    25 Nisan 2017 tarihinde eklendi
    son saniyesine kadar sürprizlere açık iyi bir film fakat iki eli bağlı olduğu halde koltuktan söktüğü pamukları kulağına nasıl soktu onu merak ediyorum herşeye rağmen 8/10
    martinscorsese
    martinscorsese

    Takipçi 125 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    22 Ocak 2018 tarihinde eklendi
    Filmin konusu bana Hostel serisini ve iskelet anahtar filmini hatırlattı. Ama bu film ikisinden de daha iyi, altı dolu bir film. Keyifli vakit geçirmek isteyenlere tavsiye ederim.
    su-sisesi
    su-sisesi

    Takipçi 263 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    10 Kasım 2023 tarihinde eklendi
    Yönetmen zamanında ırkçı yaklaşımlardan çok çekmiş olmalıkı...lanet olası beyaZlardan intikam almış....ama işleyiş olarak yinede iZlenir bir yapım..

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Jordan Peele orijinal Yaşayan Ölülerin Gecesi(1968) filmini bu yazar ve yönetmeni olduğu ilk filmi için ilham kaynağı olarak andı. Çünkü o filmin de Afro-Amerikan bir kahramanı vardı.

    Detaylar

    Filmin çekimleri 28 günde tamamlandı.

    Detaylar

    Jordan Peele bu filmde Eddie Murphy'den esinlendiğini dile getirdi. Bir stand-up komedi şovunda Murphy, Kafkas bir kız arkadaşının ebeveynleriyle tanıştığını anlatmıştı.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı UIP Türkiye
    Yapım yılı 2017
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 5 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2017, En iyi film: Gerilim, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2017.

    Yorumlar

    • Erg?n U.
      Illuminati tarikatını farklı bir kurgulamayla anlatan bir film, dikkatle izlenirse anlaşılabilecek bir başyapıt
    • UGUR-TAZEG?L
      TEK KELİME İLE BAŞYAPITSinema tarihi boyunca ırkçılık konusunu işleyen sayamayacağımız kadar film çekilmiştir. Çekilen filmlerin çoğu biyografi, dram, tarih gibi kategorilerde değerlendirilebilir. Ancak ırkçılığı merkezine alan bir gerilim/korku filmi aşina olduğumuz bir durum değil. Dolayısıyla "Kapan" filmini öne çıkaran nokta da söz konusu özelliği oluyor.Filmin konusunu kısaca ele alıp öyle devam edelim. Siyahi bir genç olan Chris, fotoğrafçılıkla uğraşan kendi halinde birisi. Bir hafta sonu sevgilisi Rose'un ailesi ile tanışmak için birlikte yola çıkarlar. Chris'in aklında Rose'un ailesinin kendisinin siyah olmasıyla ilgili ne düşünecekleri noktasında soru işaretleri vardır. Tanışma konusunda ne kadar isteksiz olsa da Rose'un telkinleriyle kafasındaki kötü düşünceleri atar. Ailenin şehir dışındaki evlerine vardıklarında Chris'in ilk dikkatini çeken şey tıpkı kölelik yıllarında olduğu gibi beyaz ailenin emri altında çalışan siyahi hizmetçiler olur. Bu hizmetçilerin tuhaflıkları Chris'in endişesini ikiye katlar. Chris, Rose'un tuhaf ailesine biraz olsun alışmaya başlarken kendisini hiç hesaplamadığı geleneksel bir toplantının içinde buluverir. Bu noktadan sonra içindeki endişeleri haklı çıkartacak kanıtlara ulaşsa da artık çok geç kaldığını fark eder. Çok usta bir şekilde tuzağa çekilmiştir ve artık kapana kısılmıştır. Artık kıstırıldığı kapandan kurtulmak için mücadele etmeye başlar...Irkçılık problemini elbette dram türüyle aktarmak, anlatmak mümkün ve bu en olası yollardan biri olabilir fakat Get Out, bu çizgiyi aşarak, ırkçılığı gerilim-gizem temasıyla birlikte anlatıyor. Filmde de adı geçen Obama‘nın burada kendi ülkesindeki sinema üzerindeki etkisinden bahsetmek gerek. 8 yıllık yönetimi boyunca artmış ve cesaretlendirilmiş bir Afro Amerikan sinema akımı var. Filmlerin başarılı yada başarısız olması değil, olabiliyor olması temel konu. 12 Years a Slave, Moonlight, Fruitvale Station, Creed, Fences, Birth of a Nation ve Selma gibi adından söz ettirmiş filmler örnek gösterilebilir.Irkçılık çok küçük şeylerin, sözlerin altında saklanabilir veya Get Out filminde olduğu gibi yaptırımları / sonuçları çok daha farklı şekillerde de olabilir.Get Out, korku-gizem türünün ötesinde ve iyi yönetilmiş bir film. Direkt ve dolaylı yoldan verdikleriyle daha çok konuşulacak ve izlenecek gibi.
    • Aleyna ?.
      Fragmandaki karmaşık ve sayko tutum da hoşuma gitti. Ne izleyeceğimi pek bilmeden ama çok büyük beklentiyle gittim. Öncelikle beğendim, onu söyliyim. Özellikle müziği ve gerilimi harikaydı. Tabi tüm bunlar yeterli mi? Senarist, senaryoyu yazdıktan sonra, kendisinin de zenci olduğunu tahmin ederek düşünüyorum ve senaryoda derinliğe ya da farklı bir açı yakalamak amacıyla değişikliğe gitmek için olayı "zenci ayrımcılığına" getirmiş ki zira buna gerek yok aslında. Ha bu durum filme farklılık katmış mı? Kesinlikle. Tabi mesele bu değil tabi, aslen gerilim ve gizem üzerine bir film ve maalesef çok başarılı bulduğumu söyleyemeyeceğim. İyi yapılması dışında senaryonun gizemi daha başlarda kayboluyor. Yani spoiler olmasın ama en olası sonuç çıkıyor ortaya. E hikaye de hiç bilmediğimiz bir şey değil.
    • ?zg?r ?.
      "IRKÇI DEĞİLLER!" yılın en sükse yapan gerilim filmlerinden Get Out.. olumlu yorumlara ve puanına bakınca beklentimi fazlasıyla yükselttim. filmin fragmanını izlediğimde hiçbir şey anlamamıştım. dolayısıyla bu filmi izlemiş bulundum ve inanın, izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamışım. öncelikle beklentilerimi karşılayan bir film olduğunu söyleyemem ama konusu bana çok uçuk gelse de ırkçılık çatısı altında kurgulanmış ilginç bir hikayeye sahip Get Out. zaten filmin gidişatı inanılmaz gizemli ilerliyor, sonlara doğru da her şey bir şekilde çözülüyor. her ne kadar abartıldığı kadar iyi olmadığını düşünsem de ilginç müzikleri, özgün konusu ve rahatsız edici atmosferi için izlenmeli Get Out. gerilimin hakkını fazlasıyla veriyor çünkü.
    • Murat E.
      Abi böyle muazzzam şeyler yapmayı nasıl başarıyo insanlar ya. ben bu abdlilerin yaptığı her işe bayılıyorum bu nasıl bişidir arkadaşım filmi daha izlemeden heyecanlanır mı bi insan ben heyecanlanıyorum iki kere üç kere izler mi yani fragmanı sonra da ulan işte bu ya ben bu filmi çok sevdim diyebilir mi :) bende söyleseler inanmazdım ama oluyormuş arada böyle şeyler . çünkü o shneleri izlerken böyle başka yerlere götürebiliyorlar seni filmden kopmadan sanki kendin yaşıyormuşcasına böyle ene etkileyici tarafı da o
    • Ekmel ?.
      Allison Wliamsın ilk filmi, jordan peelenin ilk yönetmenlği , 28 günde bitirilen çekimler ... her ne kadar kulağa acemice gelse de türünün en başarılıı örneği olmaya aday gösterilir . net . 28günde tamamlanan cekimler ile bu filmi ortaya koydularsa bu adamlar 5 ayda 10 ayda nasıl işler çkar sahiden merak ediyorum ilk yönetmenlik ama sanırsın ki bu işi defalarca yapmış adamın doğasında var sanırım ya da sektörü işi çok iyi biliyo çok iyi be kesinlikle sıfır ön yargısız git sen kazan. o bi kaç saatin nasıl geçtiğini anlayamazsın bile öyle bi film olmuş
    • Ecehan T.
      Jordan Peele yine yapmış bence yapacağını . fragmanı izlerken bile o kadar gerildim ki aslında anlatamam . bu tür filmlerin hastasııyım gerilim filmlerinin önemi farklı bişi benim için :) oynculujklar muazzam özellikle chris ciddi anlamda kendini izletiyor adam fragmanın başlarında da göründüğü gibi gayet seyrinde giden bir film taa ki arabanın önüne çıkan bşi soonucu yapılan kazaya kadar , sonrasını da zaten gel de izleme filmin en heyecanlı sahneleri başlıyo .. beklenmedik anda giren müzikler ve tepkiler birleşince filmin heyecanı da ikiye üçe beşe katlanıyo başarılı buldum
    Back to Top