Hesabım
    Deadpool 2
    Ortalama puan
    3,4
    yayın
    • Gazete Duvar
    • Habertürk
    • Hurriyet
    • Sözcü
    • T24
    • Birgün
    • Sabah

    Her dergi ve gazetenin puanlama sistemi farklı olduğu için, Beyazperde, puanları 0.5 - 5 yıldız üzerinden, kendi barometresine göre vermiştir.

    Basın Eleştirisi

    Gazete Duvar

    Yazar: Şenay Aydemir

    “Deadpool 2”nin ilk filmin şaşırtıcılığını, karakterin hırçın ve kontrol edilemezliğini taşımasını beklemek saflık olurdu hiç kuşku yok ki. Dolayısıyla artık tanıdık bir karakter ve bildik bir evrenin içindeyiz. Bu bakımdan ilk film kadar heyecan uyandırıcı olmaması anlaşılır. Ama hem Deadpool’un hem de Ryan Reynolds’un kendi personasıyla da dalga geçen halleriyle yeterince komik, ilk filmin aksiyon sahnelerini aratmayacak kadar hareketli; doğru yer ve zamanda filmlere, oyunculara, süper kahramanlara yaptığı göndermelerle zeki bir film nihayetinde. İlk filmin yarattığı heyecan ve seyir zevkini aramak yerine karakterin kat ettiği mesafeyi, aradan geçen zamanda neler yaşadığını ve şimdi nerede durduğunu merak edenler için keyifli bir seyir deneyimi olacağı kesin.

    Eleştirinin tamamı için: Gazete Duvar

    Habertürk

    Yazar: Mehmet Açar

    “Deadpool 2” ilkinde olduğu gibi aksiyonun stilize edildiği bir film... Bu da hikâyeyle aramıza mesafe koyuyor ve ölümlere, şiddet sahnelerine dahi güldüğümüz bir kara komedi havası yaratıyor. İlk film başlangıç hikâyesini anlatması ve tarzını oturtması itibarıyla kuşkusuz daha çarpıcıydı. Ama ikinci film de duygusal olarak etkileyici olabiliyor. Bunun nedeni, Deadpool, Cable (Josh Brolin) ve genç mutant Russell’ın (Julian Dennison) duygusal öykülerini bir araya getirmesi...

    Eleştirinin tamamı için: Habertürk

    Hurriyet

    Yazar: Uğur Vardan

    ‘Deadpool 2’, ilk film benzeri bir yapıya sahip. En önemli fark gönderme sayısının çokluğu sanırım. Rhett Reese-Paul Wernick ikisinin yanı sıra Ryan Reynolds’ın da katkıda bulunduğu senaryoda o kadar çok gönderme, referans, iğneleme var ki, bir an durup birine odaklandığınızda peşi sıra geleni kaçırıyorsunuz. Nasibini alanlar arasında ‘Wolverine’, ‘X-Men’ ekibi, ‘Marvel evreni’, ‘DC Comics’, ‘John Wick’ (ki bu ikinci adımın yönetmeni ‘John Wick’de de kamera arkasında yer alan ama asıl olarak ‘Sarışın Bomba’yla tanınan David Leitch) ve ‘Deadpool’u canlandıran Ryan Reynolds’ın pek de ilgi görmeyen eski ‘süperimsi’ karakterlerinden ‘Yeşil Fener’ (‘Green Lantern’). Repertuarda Cable’ı canlandıran (ki bu karakter ‘Terminatör 2’de Arnie’nin canlandırdığı robota gönderme) Josh Brolin üzerinden ‘Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nın kötüsü Thanos’a (malum Brolin Thanos’u da canlandırıyordu) da selam ve sevgiler sunuluyor.

    Eleştirinin tamamı için: Hurriyet

    Sözcü

    Yazar: Burak Göral

    Birkaç olumsuzluktan üst üste söz etsek de film yine de çok eğlenceli. Çok film izleyen seyircilerin yakalayacağı bir sürü güzel, akıllı, referanslı espriler var. Şehrin ortasında gerçekleşen takip sahnesi filmin en iyi aksiyon sahnesi. Ayrıca kuyruk jeneriğinden sonraki kısa videolarda da çok muzip buluşlar yapılmış. Ryan Reynolds ilk filmde daha tek tabancaydı, bu sefer Cable rolündeki Josh Brolin ve Domino performansıyla bir anda potaya giren Zazie Beetz ile keyifli bir ekip oluşturmuş. Çok küçük bir an görünen Brad Pitt de filmin gölge sürprizi!

    Eleştirinin tamamı için: Sözcü

    T24

    Yazar: Atilla Dorsay

    Oyuncular ilginç. Son dönemde meydanı adaşı Ryan Gosling’e bırakarak biraz ortadan kaybolan Ryan Reynolds iyi oyunculuğunu bize hatırlatıyor. Cable’da birçok isim arasından seçilen bir dönemin yakışıklısı Josh Brolin göz dolduruyor. Tombiş ergenç Russell’da Julian Dennison en iyilerden. Ve birçok sahneyi kurtarıyor. Kadın savaşçı Domino’da Zazie Beetz’e ise ‘hoşgeldin’ demek gerekiyor. Gerek ön, gerekse son jeneriklerin de espri yüklü olduğunu söylerken, seyirciye en sona dek sabredip jenerik-sonrası sahneyi kaçırmamalarını öğütlerim.

    Eleştirinin tamamı için: T24

    Birgün

    Yazar: Cüneyt Cebenoyan

    Filmin esprilerini takip edebilmek için, Avenger ve X-Men gibi dizileri iyi bilmek gerekiyor. Bu dünyalarda tecrübeliyseniz, Deadpool 2’den daha fazla zevk alırsınız. Filmin bir diğer özelliğinin de kimlik politikaları diyebileceğimiz cinsel kimlik, ırk, etnisite gibi konuları çok ciddiye almaması, bu konularla sürekli dalga geçmesi diyebiliriz. Siyaseten yanlış esprilerin, siyaseten yanlış olduğu, filmin kendisi tarafından dile getirildiği için filme saldırmak da kolay değil.

    Eleştirinin tamamı için: Birgün

    Sabah

    Yazar: Olkan Özyurt

    Hınzırlıkta sınır tanımayan, kendisi dışında pek kimseyi düşünmeyen Deadpool'un açıkçası bir çocukla iletişim kurmaya çalışması kahramanımız açısından da ezber bozucu. Ki bu tavrı da hikayenin ve filmin tonunu belirliyor. Bu ton ilk filme göre ikinciyi farklılaştırıyor. Onun anti-kahramanlığında pek bir problem yok ama sanki anarşist tavrı törpülenmiş gibi. Fakat bu yapılırken bir başka özelliğinden, hınzırlığından vazgeçilmiyor. Öyle ki karakteri canlandıran Ryan Reynolds'la bile dalgasını geçecek, senaryodaki aksaklıkları 'senaristler burada kolaycılığa kaçmış' diyecek kadar hınzır Deadpool... Yani biraz ehlileşmiş, babacılık oynamak zorunda kalan bir hali var Deadpool'un. Eee ne de olsa o da bir Marvel kahramanı. Sertlik, anarşistlik, yıkıcılık da bir yere kadar...

    Eleştirinin tamamı için: Sabah
    Daha Fazlasını Göster
    Back to Top