Hesabım
    Kim Kadın Kim Koca
    Ortalama puan
    2,9
    4 Puanlama
    Kim Kadın Kim Koca hakkında görüşlerin ?

    1 Kullanıcı eleştirisi

    5
    0 Eleştiri
    4
    0 Eleştiri
    3
    1 Eleştiri
    2
    0 Eleştiri
    1
    0 Eleştiri
    0
    0 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    Sakar M.
    Sakar M.

    1 değerlendirme Takip Et!

    3,0
    15 Temmuz 2016 tarihinde eklendi
    Eşitlik Çatışması | Sevişmekle çalışmak arasında...

    Merhabalar; artık kaçamadığımız sinema izleyiciliği ya da sinema severliği muhatabı arkadaşlarım. Öncelikle "sinema eleştirmenliği" olarak değerlendirildiğinde acemiliği burnunda tüten biri olarak deneme yanılma yöntemiyle kelimeleri alakanıza sunmaya çalışacağım. Artık ne çıkarsa "ras(t)gele"...

    Başlangıç olarak bakış açısı yönüyle farklı bi fikir topluluğuna ve mizahın fikirle uyumlu hale getrilmesine dikkat çekerek dram ya da romantizm sevmeseniz bile filmin akışına kapılacağınızı söylemek isterim. Kısacası izleyin.

    Film gündelik hayatımızın ve zamanımızın güncel konularından biri olan ki özellikle Hindistan'da artık çıkmaza girmiş ve bize kadar haberi ulaşmış olan "kadın hakları, kadın erkek eşitliği, vs ..." konusunda sıradan ve sade olmasına karşın değişken bi sunum olarak izleyiciye sunulmuş.(1993 Türk yapımı Tersine Dünya filminin iki kişi için layt'laştırılmış ve Hindistan'a uyarlanmış hali olarak nitelendirebiliriz.) Temel hikaye kadının erkeğin ve erkeğin de kadının görevlerini üstlenmesi üzerine kurulur.(Kemal Sunal'ın başrolde olduğu 1985 yapımı Şendul Şaban filmini anımsatarak). Ancak tek fark burada erkek kahramanımız Kabir (Arjun Kapoor) zamanın bütün fenomen öğelerini ustaca yerine getirmektedir. Ve kadın karakterimiz Kia (Kareena Kapoor Khan) da iş hayatının bütün olumlu yükselişlerini başarıyla yerine getirmeyi başarmıştır.( Bu arada iki sanatçının soyadları aynı ama akrabalıklarına dair somut bi şey bulamadım.

    Hikaye bu bay ve bayanımızın uçakta karşılaşıp ilginç fikirlerini hayata geçirmek üzere evlenmeye karar vermeleriyle başlıyor. Oğlanın babasının her nasılsa inşaat devi olması ancak oğlanın annesi gibi olmak isteyip işi tembelliği vurması ve babasıyla olan çatışmanın yanında hanfendimizin arzuladığı kocayı bulmuş olmasına rağmen şüpheli yaklaşımı ve evlilik hayatının o sapkın ama haylaz içeriği sahneleştirilerek devam ediyor. Bay ve bayanımızın arasındaki çatışma süreci başarılı hayatları olağanlaştırılarak ve kabul ettirilerek sürdürülüyor. Yine bi uçak içi dekor sahnesiyle çatışmalar ve başarısızlıklar çözülerek mutlu sonla ve her zaman ki gibi klasik Hint Filmi sonuyla müzik eşliğinde bitiriliyor.

    126 dakikalık filmimiz R. Balki'nin ses getiren yönetmenliğini ve ustalık alametleri taşıyor. Önceden de söylediğim gibi olağanüstü sahnelerin ve efektlerin aksine sade bi sunumla ve nostaljiyle senaryonun iş görür hale gelmesi sağlanıyor. Karakterlerin ve kostümlerin yerlerine oturmuş olması ufak tefek uyumsuzlukları da görmezden gelmenizi sağlamakla birlikte türk usulü kişi başı hesap yaparsak film tutmuş ve kazanç sağlamış ve daha da yürür gibi duruyor.

    Şimdiden iyi seyirler. Ve özellikle bayanlar sulanmayın... Çünkü eninde sonunda erkekler kazanacak 3;).
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top