Hesabım
    Omor Shakhsiya
    Omor Shakhsiya
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 28dk | Komedi, Dram
    Yönetmen Maha Haj
    |
    Senarist Maha Haj
    Oyuncular: Hanan Hillo, Amer Hlehel, Ziad Bakri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Yaşlı çift yaşamlarını Nasıra’da, günlük yaşamın ritmine göre sürdürmektedir. Sınırın diğer tarafında, Ramallah’da, oğulları Tarek bekâret yemini etmiştir. Kızları bebek beklerken, kızın kocası da bir filmde rol almaktadır ve anneanneleri idam edilir. Kontrol noktaları ve rüyalar, ciddiyetsizlik ve politika arasında bir yerde, bazıları bölgeyi terk etmek isterken bazıları da kalmak ister ancak herkesin çözmesi gereken kişisel meseleler vardır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Omor Shakhsiya
    Yazar: Duygu Kocabaylıoğlu
    İsrailli sinemacı Maha Haj’ın Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilen ilk uzun metrajlı filmi Personal Affairs (Omor Shakhsiya) için Cannes Film Festivali’nin ilk gününde ilgi yoğundu. 2 erkek, 1 kız kardeş ve anne-baba ikilisi olmak üzere 4 kola dağılmış bir ailenin, farklı farklı ama aynı dramatik öykülerini anlatan film, aile içi mizahi unsurları da göz ardı etmeyen bir yapıya sahip. Evliklerinde 40 küsur yılı geride bırakmış olan anne-baba Nazareth’teki evlerinde her gün aynı şeyleri yaparak yaşamaktadır; özellikle evin hanımı Nabila burnunu kapıdan dışarı bile uzatmaz, kocasını duymazlıktan gelir. Tüm dünyası televizyonda yayınlanan Türk dizisi ve elinden düşürmediği yünü-şişidir! Evin erkeği Saleh ise gece gündüz kucağından indirmediği diz üstü bilgisayarına kendisini hapsetmiştir. Biri yurt dışında yaşayan yetişkin çocuklarının ise hem ilişkileri hem de hayatla farklı, kişisel soru
    Öneriler

    Oyuncular

    Amer Hlehel
    Rolü : George
    Maïssa Abed El Hadi
    Rolü : Maïssa

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İsrail
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2016
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil ARABIC
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2016, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2016.

    Yorumlar

    Back to Top