Hesabım
    Kolonya Cumhuriyeti
     Kolonya Cumhuriyeti
    21 Nisan 2017 Sinemada | 1s 50dk | Komedi
    Yönetmen Murat Kepez
    |
    Senarist Murat Kepez, Eray Akyamaner
    Oyuncular: Çağlar Çorumlu, Büşra Pekin, Ersin Korkut
    Basın
    3,5 1 Eleştiri
    Üyeler
    3,0 530 Puanlama, 46 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Dünyaya gelen uzaylılara karşılama yapılır. Kolonya'ya iniş yapan uzaylı yerel halkın büyün sevgisiyle karşılanır ancak bir kaza olur ve kutlamalar sırasında uzay mekiği yerle yeksan olur. Kolonya'da bir müddet konaklamak zorunda kalan uzaylı ile yerel halkın arasında da kahkaha dolu bir macera başlar. Uzaylının inişiyle birlikte Amerika da tepkisiz kalmaz ve beş bin nüfuslu beldeye savaş açar. Artık işler iyice karşıacaktır...

    BKM'nin yapımcılığında hayata geçen Kolonya Cumhuriyeti, Dedemin Fişi, Çarşı Pazar sinema filmlerinin senaristi olarak tanınan Murat Kepez'in de ilk uzun metraj sinema filmi. Komedi türündeki yerli filmde Çağlar Çorumlu, Uğur Bilgin, Mahir İpek gibi isimler yer alıyor.

    Kolonya Cumhuriyeti - Teaser 1:52
    26.387 gösterim
    Kolonya Cumhuriyeti - Fragman 2:25
    Kolonya Cumhuriyeti - Fragman
    498.941 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperdede Bu Hafta (21 - 27 Nisan) 5:14
    Beyazperdede Bu Hafta (21 - 27 Nisan)
    2.467 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    2017'de En Çok Gişe Yapan 10 Yerli Komedi!
    Haberler - Özel Dosyalar
    29 Aralık 2017 Cuma
    "Arabalar 3" Yerli Box Office'te Zirvede!
    Haberler - Sektörden
    Yerli box office rakamları açıklandı.
    20 Haziran 2017 Salı
    Yerli Box Office'te Eski Mısır Rüzgarları!
    Haberler - Sektörden
    Yerli box office rakamları açıklandı.
    13 Haziran 2017 Salı
    Yerli Box Office'te Korsanlar Amazonları Yendi!
    Haberler - Sektörden
    Yerli box office rakamları açıklandı.
    6 Haziran 2017 Salı
    Korsanlar Yerli Box Office'te Zirveyi Ele Geçirdi!
    Haberler - Sektörden
    Yerli box office rakamları açıklandı.
    30 Mayıs 2017 Salı

    Oyuncular

    Çağlar Çorumlu
    Rolü : Peker Mengen
    Büşra Pekin
    Rolü : Mualla

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 441 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    7 Mayıs 2017 tarihinde eklendi
    BKM'nin en yeni komedi filmi olan Kolonya Cumhuriyeti, Peker Mengen'in başında bulunduğu ufak bir yerin bin bir olaylar sonucu ülkeden ayrılıp Amerika gibi büyük ülkelerin savaş açmasıyla birlikte Kolonya Cumhuriyeti kurulur. Ve film de bu yerin büyümesi ve Peker Mengen'in bu zorlukları nasıl aşabileceğine odaklanıyor. Açıkçası, her ne kadar Kolonya Cumhuriyeti mükemmel bir film olmasa da beni çok şaşırttı. ...
    Devamını oku
    Ozlem A.
    Ozlem A.

    Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    27 Nisan 2017 tarihinde eklendi
    Mukemmel ..uzun suredir bu kadar gulmedim hicbir komedi filmine ..Kesinlikle gidin .Caglar Corumlu ve ekibini tebrik ederim.😄😄😄
    Fatih Meral
    Fatih Meral

    Takipçi 44 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    9 Nisan 2022 tarihinde eklendi
    Absürt ve siyasi komedi dalında, fazla beklentiye girmeden, aperatif bir şeyler izleme tadı veren bir yapım.Komedi alanında bu kadar ismin olması izleyenlerde beklenti oluşturuyor tabii ki. Filmin çekildiği yer itibarıyla (Dalaman-Akyaka- Köyceğiz) insana izlemesi huzur ve dingillik veren film.Yolculuk, hafta sonu kahvaltısı, zihin dinlendirme maksadıyla izlemek filmi hoşunuza gitmesini sağlayabilir.Filmin başrolü Şevket ...
    Devamını oku
    moolelo
    moolelo

    3 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    4 Mayıs 2017 tarihinde eklendi
    Film çok eğlenceliydi.Güzel yada kötü diyemem, bu film için olması gereken yorum bence eğlencelidir hoş vakit geçirmek için izlenebilir.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Filmin çekimleri ise Muğla Dalaman, Akyaka ve Köyceğiz gibi tatil beldelerinde gerçekleştirildi.

    Detaylar

    Murat Kepez'in ilk uzun metraj sinema filmidir.

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Mars Dağıtım
    Yapım yılı 2017
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 2 başlık
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2017, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2017.

    Yorumlar

    • bibi O.
      Bir Belediye'nin ülke olması. Bu yeni (!) ülkenin Amerika'ya kafa tutması. 'fucking Peker diyo' gibi dikkat çeken bir replik..Ağır sublimal siyasi mesajları olan komedi görünümündeki film. Fragmanlarını izlemek yeterli oldu.
    • Bencan S.
      Film gayet güzel olmuş. Çağlar Çorumlu bu tip rolleri çok güzel kıvırıyor . Büşra Pekin ise her türlü rolde başarı sağlayabiliyor . Film absürt komedi . Ama absürt komediden nefret etmiyorsanız keyif alır güzel zaman geçirebilirsiniz . LM severler kesinlikle kaçırmasın . Filmde ki küfür içeren espiriler küfürle güldürelim diye değil espriye küfür gerektiği için kullanılmış . Film son yıllarda çıtasını çok düşürmüş Türk komedi filmleri arasında zirveye çıkabili r . Devamını bekliyoruz. Bu arada beğenmeyen gitsin Cünyor Temel izlesin(!)
    • Cansu D.
      güldür güldür ekibi diyince dedim kesin gitmeliyim. gitmez olaydım.. hiç yakışmadı böyle çakma bir film, büşra pekinin filmin sonundaki rolü resmen yapmacık. Espiri yapabilmek için konuyu bazı yerlere taşımışlar zorunlu.. kabul bazı espiriler çok ince iyi yakalamışlar ama yeterli değil, şahsım adına çok sıkıcı bir filmdi.. bide gereksiz sürekli tekrarlanan Anan Anan repliği.. elin amerikalısı anan anan demeye çalışıyor film boyunca.. ilk 15 dk si fena başlamayan filmi son 15 dk de mahvetmişler.. bence espiri konusunda güldür ekibi çok yetenekli , fakat önce akıcı bir konu bulup onun üzerine yazsalar daha iyi olurmuş.. biraz yetersiz kaldı..
    • Ceylan K.
      En sonunda Film yaptılar. Uzun zamandır filmler gerçekten dizi bölümleri gibiydi. Ama bu film gerçekten herşeyi ile mükemmel. TV çıkmasını beklemeden izleyin çünkü gerçek sinema filmi olmuş. Yani böyle bir performans beklemiyordum. Güzelliği ve özelliği içinde kalmış, ne yazık ki insanların türk filmlerine olan ön yargısından nasibini alıyor. Herşeyiyle dünya filmi niteliğinde, kesiklikle tüm dünyada gösterime girmesi gereken bir gerçek bir Türk filmi. Helal yaparınların ve oynayanların ellerine sağlık. Gitmediyseniz hemen gidin ve esprilere şartlanmadan gülün : ) . . .
    • Saide
      Uzun zamandır bu kadar gülmedim. Çağlar Çorumlu ülkenin yıldızı parlayan yeni komedyeni olarak müthiş bir performans sergiliyor. Büşra Pekin oyunculuğun tadını sonuna kadar çıkarıyor farklı karakterlerle, keyifle izledik. Kahkahadan karın ağrısı çekip bayılmak gibi bir derdiniz yoksa, mutlaka izleyiniz. Varsa da sıkıntı yok, burası Kolonya Cumhuriyeti! :)))
    • Adnan R.
      Yine muhteşem bir komedi filmi daha gircekmiş vizyona .. ve tabii ki çağlarsız komedi filmi Düşünülemez sanırım ,abi geçenlerde çok kararsız kalarak Tatlım TAtlım filmine girdik . kararsız kaldım çünkü vizyonda recep ivedik5 , life gibi filmler vardı neyse seansı bakımından bize uyan tatlım tatlıma girdik falan filmin , ortalarına doğru gülmekten gözlerimden yaşlar geldiğğni falan hatılıyotum yani özellikle çağların rolü o kadar gerçekçi ve komikti ki anlatamam . bu filmde bir de başrol ise kesşnlikle izlemeye gidicem . .
    • Eda L.
      Büşra pekinin tatlılığına bak ya Allah aşkına bi de bir değişim sahnesi var ağzın açıkk kalıyo :9 çok iyi olmuş . bu kadar mı yakışır oyunculuk bi kadına ya hem doğal hem samimi hem çok yetenekli :) ya bi de uzaylı afnkajf çok komik görünüyo o ne öyle eldiveni şişirip el yapmışlar djfls bi de sigara içirmişler abzürt komik olmuş gülüncek bişi olmasa da gülesi geliyo insanın ben şahsen gitmeyi düşünüyorum .Çağlar çorumlu ve büşra pekin gibi hem komik hem başarılı iki oyuncu varken ki dahası da var bi onlar olsa keşke geri kalan ekip de muhteşem :a
    • Eser T.
      Ahahah fragmanda bile güldürebiliyorsa ve maksat güldürmekse bu film bence olmulştur abi küfür içerikli sahneler var ama o bile göze batmıyor kulak tırmalamıyor , bkm filmi olması ayrıca filmi çekiyo yıllarca çok güzel hareketler bunları severek izlemiş biri olarak bu ekibin içinde bulunduuğu filmleri kaçırmamaaya gayret ediyorum. murat kepezin senaristliğini zaten bilyoruz bir yönetmenliğe imza atmış tam olmuş bence bundan sonra da gayet başarılı işler çıkartıcaktır zaten yaptığı işler belli bir de komedi bilim kurguya ayak basmış dha nolsun :)
    • Kerem ?.
      bu film 10 numara gibi olacak
    • F?GURAN
      BU FİLM ON NUMARA OLACAK ÇÜNKÜ GERÇEKTEN ÇOK EĞLENCELİ İZLEYEN OLARAK GERÇEK HALİYLE BİZZAT ÇEKİMLERDEYDİM
    Back to Top