Hesabım
    Glass
    Ortalama puan
    3,4
    152 Puanlama
    Glass hakkında görüşlerin ?

    46 Kullanıcı yorumları

    5
    11 Eleştiri
    4
    11 Eleştiri
    3
    5 Eleştiri
    2
    8 Eleştiri
    1
    7 Eleştiri
    0
    4 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    pembeoje
    pembeoje

    Takipçi 330 değerlendirmeler Takip Et!

    1,5
    14 Mayıs 2019 tarihinde eklendi
    saçma sapan, bomboş bir film.. hiç beğenmedim.. zaten split filmini de hiç beğenmemiştim; bu filmde hiç güzel olmamış..
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.257 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    16 Eylül 2019 tarihinde eklendi
    Girişi çok iyiydi ancak Split'in aksiyon dolu ve akılcı sahneleri kendini daha çok psikolojik gerilimi bırakmış diyebiliriz. Unbreakable ve Split filmlerini izlemeyen bir seyirci için oldukça manasız gelebilir. Aynı zamanda eleştirmenlerin ve kötü yorum yazanların, yerden yere vuran insanların da bu iki filmi izlemediğini düşünüyorum. Split kadar iyi değil ancak onun kardeşi olarak görülebilecek kalitede bir film. Üçlemenin son filmi olması da ayrı bir hüsran yaratıyor bende.
    HAtunun B
    HAtunun B

    Takipçi 36 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    31 Mart 2020 tarihinde eklendi
    Merhaba, sinema ve dizilere dair eleştri,haber ve yorumların yapılacagı kaliteli ve seviyeli 4 yıllık 150 kişilik whatsapp grubumuz vardır. katılmak isteyenler 0543 419 88 50 nolu numaradan bana ulaşabilirler. Kurallar: kufur , cinsel içerikli paylaşım, saygısızlık yasak. 20 yaşından büyük kişiler kabul edilmektedir. din siyaset ve futbol konularında konuşmak ve paylaşım yasaktır.
    Amir Han
    Amir Han

    Takipçi 452 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    10 Şubat 2019 tarihinde eklendi
    Devam filmi olan Glass'ın maalesef önceki hikaye filmleri olan Parçalanmış ve diğer filmlerini seyretmeden izledim. İlginç bir konusu var. Çizgi Roman karakterlerine çılgınlık derecesinde tutkun olan günümüz gençlerine yönelik bir yapım. Amerika'da özellikle çoğu comic book fanatiği gerçek ile çizgi romanı birbirlerinden ayıramıyor. Okul basıp insanlara ateş açmalar ve tuhaf tuhaf akımlar bunlara örnek.
    Film izleyiciyi hep bir istim üstünde tutuyor. Finale yakın anyayı konyayı anlıyoruz. Hintli yönetmen Shyamalan tecrübesini konuşturmuş. Filmde oyunculuk olarak James McAvoy dominant bir karakterle önplanda. İzlerken sıkılmayacağınızı düşündüğüm bir film.
    theyurdal
    theyurdal

    Takipçi 550 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    7 Şubat 2021 tarihinde eklendi
    Çok sönük kalan bir film olmuş.
    Cuneyt Y
    Cuneyt Y

    Takipçi 12 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    11 Şubat 2019 tarihinde eklendi
    'Unbreakable' filmi belki bir çokları tarafından çoktan unutulmuş bir film olsa da , Night Shyamalan başarılı bir şekilde son dönemde kendisine hayran kaldığımız 'Split' filmiyle birbirine çok güzel bir bağ oluşturarak ayrıca hayran kaldığımız bir film ortaya çıkarmayı muntazam bir şekilde başarıyor. Bruce Willis her ne kadar istemesemde artık emeklilik zillerini çaldığı için her ikonik rolünü bir sonra ki nesile aktarıyor. O çarpık gülüşünü her zaman görmek istiyorum. Film de en çok öne çıkan rol James Mcavoy'un canlandırdığı Kevin Wendell Crumb. Film , bizi her ne kadar üzmüş olsa da James'ı bir kaç kez izlemeye değer bir klasik olmaya çoktan hak kazandı.
    martinscorsese
    martinscorsese

    Takipçi 125 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    14 Şubat 2019 tarihinde eklendi
    Düşük bütçe ile harika bir süper kahraman filmi yapmışlar. Film yıllar önce ki "unbreakble" ın izinden gidiyor. Sürpriz finali çok belli ama en az "unbreakble" kadar iyi bir film.
    Aamir Khan
    Aamir Khan

    Takipçi 427 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    11 Haziran 2020 tarihinde eklendi
    Birinci film güzeldi ikinci film muhteşemdi üçüncüsü eh işte oldu. Eğer ikinci filmde çıtayı bu kadar yükseltirseniz üçüncü ve son film olağanüstü olmalıydı. Ama olmadı ne beklentimi ne hayallerimi karşılamadı. Bunun yanı sıra iki filmi birleştirip bi sona ulaştırması açısından gerekli bir filmdi. Splitle kıyaslanmazsa güzel denilebilir. Final beni mutlu etmesede güzel oldu en azından seri bi son buldu fena olmadı. Seriyi izleyin mutlaka. Tavsiye edilir...
    Darth Vader
    Darth Vader

    Takipçi 54 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    21 Ocak 2019 tarihinde eklendi
    Yönetmen Shamayalan'ın 6.his filmini beğenerek izlemiş olsam da neticede çizgi filmden sinemaya uyarlama Son hava bükücü-Avatar filminde çizgi filmin bile kalitesini yakalayamadı ve devam filmleri gelmediği için bu filmden pek umudum yoktu ama bir hafta sonu eğlencesi olsun diye izledim. Film konusu itibari ile ilginç. süper güçleri olan kişileri bir psikiyatrist aslında hasta olduklarına ikna etmeye çalışıyor. filmin son final sahnelerine kadar bunun doğru olabileceğine ihtimal verdirse de finalde anlıyoruz ki gerçekten süper güçleri varmış . Bütçesi düşük olduğu için görsel efekt fazla yok ve olanlarda doyurucu değil. Bruce willis sadece adı nedeniyle pazarlama tekniği düşünülerek rol verilmiş. 24 ruh karakteri rolünü canlandıran diğer ünlü sanatçı çok iyi bir oyunculuk performansı veriyor. Çizgi roman sevenler için güzel felsefi derinliği olan sahneler var ama onun haricinde filmin altı boş. İyi bir bütçe verilseydi çok daha iyi seyir zevki olan bir film çıkabilirdi.
    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 1.879 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    25 Aralık 2020 tarihinde eklendi
    “Unbreakable” (2000) ve “Split” (2016) ile birlikte “Unbreakable Üçlemesi” olarak da adlandırılan serinin üçüncü filmi olarak projelendirilen “Glass”, M. Night Shyamalan’ın üçlemenin ilk iki filminde olduğu gibi yine hem hikâyesini yazdığı hem yapımcılığını üstlendiği hem de yönettiği zihinsel aksiyonu yüksek bir drama…

    Elbette üçlemenin ikinci filmi “Split” (2016) de olduğu gibi bu filmde de Shyamalan’ın yanı sıra bu projeyi yapımcı olarak sahiplenerek destekleyen bir diğer ismin Jason Blum olduğunu belirtmekte yarar var…

    Yani bu bir Blinding Edge Pictures ve Blumhouse Productions ortak yapımı…

    20 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilerek 18 Ocak 2019 tarihinde vizyona giren ve şu ana kadar da 246.9 milyon dolarlık bir hasılata imza atan filmin, 6.7/10 (205.144 oy) ve 3.7/5 (12.606 oy) olan IMDB ve Rotten Tomatoes izleyici puanı ortalamalarıyla 5.2/10 (389 yorum) ve 43/100 (53 yorum) olan Rotten Tomatoes ve Metacritic yorum ortalamalarının, özellikle de olumsuz sinema eleştirmeni puanları tam bir hayal kırıklığı…

    O yüzden gelin isterseniz bu filmi, her zamanki gibi önceliği oyuncu kadrosuna vermek suretiyle birde biz inceleyerek yorumlayalım, ardından da puanlamaya çalışalım…

    Belki böylelikle, o düşük yorum puanlarının ardındaki nedenlere de ulaşmış oluruz…

    Ancak, artık neredeyse yorumlarımızda geleneksel bir özellik halini aldığı üzere ayrıntılı incelemeye geçmeden önce bu filme ilişkin ilk tespitimizi, sonrasında da naçizane ilk önerimizi paylaşalım istiyoruz…

    Bu bağlamda da işe, karşımızdakinin alışageldiğimiz, o herkese normal bir filmmiş gibi görünen sıradan bir yüzü olan ve bir de sadece fark edene ciddi mesajlar yollayan klasik M. Night Shyamalan filmlerinden biri olduğunu söyleyerek başlayabiliriz…

    Yani, eğer Shyamalan sinemasına aşinaysanız:

    Bu filmde de gerek hikâyesi ve gerekse de kurgusuyla sizi bekleyen herhangi bir sürpriz olmadığı gibi yine “ters köşe” olmaktan da kurtulamayacaksınız…

    O nedenle, film için, “beklediğim gibi çıkmadı”, “olmamış”, “çok sıkıcı”, “bu da ne ya?” türü yakınmalarda bulunmak son derece anlamsız bir durum…

    Zira dediğimiz gibi, Shyamalan cephesinde yıllardır değişen hiçbir şey yok…

    İlk gün ne yapmışsa, bu filmde de onu yapmaya devam etmiş…

    Hele birde, filmde aradığı aksiyonu bulamadığını söyleyen (Shyamalan sinemasından tamamen habersiz olduğu apaçık belli olan) bir izleyici kitlesi var ki…

    Gerçekten inanılmaz ve üzerinde durmaya da değmez...

    Hâlbuki diğer Shyamalan filmlerinde olduğu gibi bu filmde de yapmanız gereken tek şey, vermeye çalıştığı mesajı yakalamak ve yaptığı “ters köşelerin” tadını çıkarmaktı…

    Tam da bu noktada, kimilerinin, “on bir değil de on iki” dediklerini duyar gibi oluyoruz…

    Haklısınız, yönetmen olarak Shyamalan’ın filmografisinde “Glass” ın dışında on iki sinema filmi daha var…

    Ancak istisnai bir durum olarak “After Earth” (2013) filminin hikâyesi kendisine değil filmin başrol oyuncularından Will Smith’e ait…

    Shyamalan ise Gary Whitta ile birlikte bu hikâyeyi esas alarak filmin senaryosunu yazmış…

    İşte o yüzden de mesaj verdiği filmler için on iki yerine on bir sayısını bilinçli olarak verdik…

    Belki, yine klasik bir laf olacak ama bu söylediklerimizin hepsi, filme ilişkin ilk tespitimiz olsun…

    İlk önerimize gelince:

    O hakkımızı bu kez, ilk film “Unbreakable” 19 yıllık bir film olduğu ve yakın zamanda yeniden izlenilmediyse kısmen unutulmuş da olabileceği için üç filmin tamamının dizi izler gibi (aynı gün içinde olmasa da) peş peşe izlenmesinin, “Unbreakable Üçlemesi” ni daha bir anlaşılır kılacağını söyleyerek kullanmış olalım…

    Bu arada bitirmeden, rollerine "cuk" diye oturan James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Anya Taylor-Joy ve Sarah Paulson’ın yanı sıra “Unbreakable” (2000) çekildiğinde on üç yaşında küçük bir çocuk olan Spencer Treat Clark’ı, bu filmde yeniden Joseph Dunn karakterinde izlemenin oldukça iyi geldiğini de belirtelim…

    Sonuç olarak, sağlam bir entelektüel derinliğe sahip olduğunu bildiğimiz M. Night Shyamalan’ın bu filmi için puanımız 3, önerimiz ise gerçek sinema tutkunlarının kesinlikle kaçırmaması gereken bir film olduğu şeklinde olacak…

    Keyifli seyirler…

    Son bir not:
    Filmdeki flashbackler de “Unbreakable” (2000) filminin silinmiş sahnelerin kullanıldığı söylenilmektedir…
    Serdar U
    Serdar U

    Takipçi 6 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    25 Mayıs 2019 tarihinde eklendi
    Öncelikle glass bireysel bir film değil devamı gelir mi bilinmez ama bir üçlemenin son halkası. 2000 2016 ve 2019 yıllarında beyazperdeye aktarılan oyuncu kadrosu ve işlediği süper kahramanların aslında nasıl oluştuklarını iyi ile kötünün nasıl bir araya geldiklerini temel alan bir yapıt. İlk 2 filmi izlemeden bu film izlenmez çünkü glass kimdir breath nasıl ortaya çıkmıştır ölümsüz de kim yahu soruları havada kalır. Filme adını veren glass ın nasıl bir süper kahraman yaratıcısı olduğu ve klasik marvel dc süper kahramanları gibi değilde kırılgan olan süper kahramanlarda varmış dedirtecek, kesinlikle 3 filmide mutlaka ama mutlaka izlenmesi gereken hatırı sayılır seviye bulduğum güzel bir yapıt olarak hafızama yer etmiştir kendileri...
    ELVINNN.
    ELVINNN.

    Takipçi 10 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    31 Temmuz 2019 tarihinde eklendi
    Film ölümsüzün ikincisi olarak çıkmış ve parçalanmış filmi ile de bağlanıp bir üçleme haline gelmiş fakat ben kısaca beğenmedim bu filmi çok monoton ve iç bayıltıcı bir işleyişi vardı,çok güzel bir fikri berbat şekilde filme işleyip yeter artık bu film ne zaman bitiyor dedirtiyor insana.Filmi izlerken vakit geçmedi ölümsüzden daha kötü olmuş,ölümsüz yine fena değildi ama glassa çok kere tercih ederim.İzlemeyin arkadaşlar tamamen vakit kaybedersiniz..
    yeginli
    yeginli

    19 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    4 Şubat 2019 tarihinde eklendi
    tutarsız, bayık, seyirciyi salak yerine koyan saçmasapan bir film bu. ilk iki filmi seyrettik diye gittik yabancı kritiklerin filmi yerden yere vurduklarını bilmeme rağmen.

    ilk 10 dakikadan sonra film hastanede geçiyor tamamen. ve nasıl bir akmayan ve sıkan bir ilk yarı aklım almadı. kadın doktorun donuk ve sinir bozan itici oyunculuğu sürekli yüze yakın çekimler. uzayan ve hiç bir mana çıkmayan sahneler ve diyaloglar. bruce willis in tek kelime etmeyen uzun kadrajları. ilk yarı şöyle söyliyeyim 15 dakikaya sığardı tamamı.

    ikinci yarı bişeyler olacak hareketlendirdi biraz kurguyu şayamalan bey. glass’ı uyandırdı, evet glass ilk yarı boyunca sadece yakın çekim kameraya baktı en az 10 çekim vardır. sonra saçmalıklar başlıyor arka arkaya.

    öncelikle bu nasıl bir hastane. içeride onlarca görevli ve hasta varmış meğer aslında sonradan gösteriyor. ama bizim 3 hasta ki bunlar süper tehlikeli ve cinayetten yargılanacaklar düşünün, glass ortalıkta dolaşıyor geceleri, diğeri demir kapısını omuzlayıp kırıyor, diğeri hayvani çığlıklar atıp fink atıyor ortalıkta. ve ortalık karışmıyor hiç kimse durdurmuyor bunları.

    hastane görevlilerinin tepkileri bu kadar gerçek ötesi olabilir. adam daryl in öldüğünü görüyor monitörden hiç bir tepki yok herif sakince depo alanına gidiyor glass ın yanına. normalde ortalık ayağa kalkar alarmlar çalar insanlar koşturur ama tık yok koca hastanede.

    ya da polislerin gelişi tam bir komedi. azılı katiller var ortada, hasta bakıcı öldürülmüş iki tane salak tip geliyor sadece, sonra gelen sözde swat team ise tamamen pasif gerçek olamayacak saçmasapan tepkiler. bruce willis in ın ölümünü izlemeleri. ayrıca oğlunun ve annenin ölümlere olan tepkisizlikleri inanılmaz. ayrıca bu casey isimli kızın hikayeye katkısı nedir kızın yüzüne yakın kadrajlar kızın baygın bakışları nedir bu lan diye bağıracaktım sinemada.

    hakikaten zaman kaybı, komedi derecesinde tutarsız ve gerçek olamayacak tepkilerle dolu bir film. şamalayanın en son olayı sözde bağladığı kült tarzı oluşum ise havada kalıyor aklınca filme bir kılıf uydurmuş ve hiç bir yere tutunamıyor..
    ugurcakan@hotmail.com
    ugurcakan@hotmail.com

    12 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    7 Mayıs 2019 tarihinde eklendi
    Glass - M. Night Shyamalan (2019

    Kerametler ve mucizeler yakın döneme kadar din adamlarının savunma pozisyonunda olduğu hak gerçekliklerdi.
    Allah'ın izniyle peygamberlere ve salih kullara verilen bu özellikler dini, topluma anlatan metinlerin ana nüvesini teşkil eder,üzerinde tartışmaya bile gerek görülmezdi.
    Sadece bilim insanlarının ve felsefecilerin gerçek olmamasını istediği bu eylemler, bir süre sonra modernist din adamları içinde karşı olunması gereken bir saha olmaya başladı.
    Kerametleri yalanlayan hatta mucizelerin bile olmadığını savunan "hocalar" öyle bir savrulma yaşadı ki durdukları yerde etraflarına baksalar muhtemelen etraflarından utanırlardı.
    Efsane yönetmen Shyamalan'ın son filmi Glass, beni keramet ve mucize yalanlayıcılarını tekrar düşünmeye itti.Yaklaşık 20 yıl önce çektiği Ölümsüz filmiyle yine herkesi şaşırtan yönetmen,Parçalanmış ile devam ettirdiği serisini Glass ile noktalamış.Sinema tekniği acısından yönetmenin belki en iyi filmi değil,hatta 6.His ve Ölümsüz ile kıyaslandığında başarısız bile sayılabilir fakat beni çok başka bir yerden yakaladı film.

    Bundan sonrasını,izlemeyenlere ipucu vermeden anlatmaya çalışacağım.

    Bir akıl hastanesinde kalan ve özel güçleri olduğuna inanılan adamların hikayesi Glass.Hastane yetkilileri bu süper kahramanlara ve dünyaya,aslında süper kahraman diye bir şeyin olmadığını,var zannettikleri özel güçlerinin çocukluklarından gelen birer travma olduğun ispat etmeye çalışıyorlar.
    İzleyecek olanların ağzındaki tadı çalmamak için sonunu söylemeyeceğim filmi, bizde ki kerametleri yalanlayanları aklınızda tutarak gibi izlemenizi tavsiye ederim.
    Bruce Wills,Samuel Jackson ve James McOvay gibi gözde ve efsane oyuncuları kadrosunda buluşturan bu filmi,başka pencereden bakarak izlemeniz halinde aklınızda pek çok kapı açılacaktır.

    Hayırlı seyirler.
    ItsYasin
    ItsYasin

    18 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    4 Nisan 2022 tarihinde eklendi
    glass özellikle ilk yarım saat itibariyle seyir zevki ve gerilim düzeyi yüksek başlasa da gittikçe bu azalmaya başladı. filmi aslında kalite açısından ikiye ayırmak lazım. ilk kısım ne kadar iyiyse son kısım da bir o kadar etkisiz ve anlamsızdı. ilk 2 filmi beğenen biri olarak bu film beklentimden uzak kaldı. özellikle son yarım saatteki yüzleşme ve kapışma sahneleri baya baya sıradan bir süper kahraman filmi izliyormuşuz gibiydi. saçma sapan bir sekanstı. spoiler: david reis resmen bir kaşık suda boğuldu.
    son sekans ise bu serinin devam edebileceğinin göstergesiydi ve en azından farklılık getirmiş oldu seriye. night shymalan aslında sevdiğim bir yönetmen ancak et mi balık mı tam çözemedim. inişli çıkışlı bir kariyerin orta sınıf bir filmi. normalde daha düşük alması gerekirdi benden puan olarak ama kadronun hatrına 8/10 veriyorum.
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top