Hesabım
    Things to Come
    Things to Come
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 30dk | Fantastik
    Yönetmen William Cameron Menzies
    |
    Senarist H.G. Wells
    Oyuncular: Raymond Massey, Ralph Richardson, Edward Chapman
    Üyeler
    3,3 13 Puanlama, 2 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    1940 yılında, giderek bir refah ve tüketim toplumu olma yolundaki İngiltere aniden saldırıya uğrar ve on yıllar sürecek bir dünya savaşı başlar. Medeniyet neredeyse çöker, imalat, ticaret durur, insan ırkı ilkel bir şekilde hayatta kalmaya çabalar. 1966’da ortaya çıkan bir salgın hastalık sonucu insan nüfüsu iyice ufalır ve küçük gruplar halinde yaşamaya başlar. Savaşın neden çıktığını bile hatırlamaz.

    Bir gün kökeni belirsiz tuhaf bir uçan araç, sefil bir şekilde hayatta kalmaya çalışanları ziyaret eder. Aracın pilotu, medeniyeti tekrar kurmak için sıfırdan çalışmalara başlamış bir organizasyondan söz eder ve insanlara umut aşılar. Gerçekten de takip eden on yıllar boyunca insanlık kendine güvenini kazanır ve yer altına yaşadığı yeni şehirler inşa eder.

    2035 yılına gelindiğinde insanlık doğal evriminde bir basamak daha atlamak üzeredir: Ay’a ilk insan yollanacaktır. Ancak gereğinden fazla bilimsel ilerlemenin tekrar insanlığa felaket getireceği inancını taşıyan kalabalık bir grup vardır.

    Efsanevi Alexander Korda’nın yapımcılığını üstlendiği 1936 tarihli filmin senaryosunu H.G. Wells, üç yıl önceki kendi yazdığı Shape of Things to Come’dan uyarlamıştır. Çekildiği dönem için müthiş sayılacak özel efektlerle, dev bir epik film olarak sinema tarihine imzasını atmıştır.

    Ç.K.

    Öneriler

    Oyuncular

    Raymond Massey
    Rolü : John Cabal / Oswald Cabal
    Edward Chapman
    Rolü : Pippa Passworthy / Raymond Passworthy
    Margaretta Scott
    Rolü : Roxana / Rowena

    İzleyici eleştirisi

    rashomon
    rashomon

    Takipçi 21 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    9 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
    İleriyi görme açısından yine çok çok başarılı bir örnek. Gerçekten insan aklının sınırlarını zorlayan bir film.Filmde kullanılan efektler hayret uyandırıcı. İnsanı fena etkiliyor hani, çekildiği yıla bakınca.Dönemler itibariyle geleceği öngörebilme çabası olarak da okunabilir film. Bunu yaparken insanoğlunun bazı şeyleri nasıl da kolay unuttuğu üzerinde durulur. Geleceği kurmaya çalışan insanların, ...
    Devamını oku
    lukasm
    lukasm

    Takipçi 101 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    13 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
    Birçok filmim konusunu oluşturacak romanlar yazmış bilim kurgunun babası olarak nitelendirilen D.W.Wells'in romanın aktarılan filmde kullanılan görüntü çalışması teknik açıdan çok ilerde ve bilim kurgu sinemasının imgelem alanını geliştirmiş distopik bir film.
    Gelecege yönelik sezgilerin dispotik ögelerle sosyal yapı üzerindeki etkilerini iyi yakalayan ve usta bir yapımcını gücünü arkasına alan bir ğörsel zenginlik.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film (1902-1950)

    Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinde yer alıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke İngiltere
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1936
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe £ 300 000
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Siyah beyaz
    Ses formatı Mono
    Yapım formatı 1.37 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1936, En iyi film: Fantastik, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1936.

    Yorumlar

    Back to Top